Anna v Redmonde
Lucy Maud Montgomery
Anna ze Zeleného domu série
Z Anny vyrástla príťažlivá a inteligentná mladá dáma, okolo ktorej sa krúti veľa obdivovateľov. Vyberie si z nich toho pravého? Ako sa bude uberať jej život po skončení štúdia? Čo Marilla, jej najbližšia a najdrahšia, ktorá už žijú iba pre ňu a v ich pokročilom veku je Anna pre ňu jedinou radosťou? To všetko, a aj ďalší Annin osud, jej životné peripetie a nakoniec vytvorenie vlastného domova a založenie vlastnej rodiny, vám ponúkame v ďalších pokračovaniach.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2007 , Slovenské pedagogické nakladateľstvo - Mladé letáOriginální název:
Anne of the Island, 1915
Když jsem byla náctiletá, třetí díl Anniných příběhů jsem milovala, romantické srdíčko plesalo. Teď už je na mě knížka místy přece jen příliš sladká. Ubylo humorných situací, přibylo jímavých a sentimentálních. I tak ale Anna zůstává mou oblíbenou knižní hrdinkou a Avonlea místem zabydleným spoustou postav, u kterých mám pocit, jako bych je znala věky. Mám pocit, jako bych se i já procházela alejí Milenců, sedávala u Rusalčiny bubliny nebo se proháněla v Březovém hájku. Jen postava Fil mi nějak nesedla.
Opět trochu děsuplná obálka a volný "překlad" názvu, ale dobrodružství Anny mě nezklamala, i když někdy už začíná být na mě těch šťastných náhod a konců příliš a navíc je opět překlad poněkud klopotný.
Příjemné čtení o spřízněných duších a konečně si ta Anna uvědomila co v Gilovi má.
Čekala jsem víc slov o Marilině skonu.Přesto je kniha optimistická a plná hezkých chvilek.
Príbehy o Anne som si obľúbila od samého začiatku. Je ťažké vyberať, ktorý diel zo sérii je najlepší. Ale táto kniha mi tak nejak najviac prirástla k srdcu, veľmi rada sa k nej vraciam a stále ma rovnako baví.
Anna vyrástla a ide študovať. Táto kniha je oveľa dospelejšia ako predchádzajúce dve, trochu mi chýba humor. Kladom knihy je však vyvíjajúci sa vzťah Anny a Gilberta. Bohužiaľ je to posledná úplne skvelá kniha o Anne. Potom začína obdobie trochu slabších kníh.
přátelství láska příroda kanadská literatura Kanada prostředí školy, studentské prostředí dívčí romány
1993 | Splněný sen |
2019 | Anna z Avonlea |
1995 | Annin vysněný domov |
1994 | Anna v Glene St. Mary |
1993 | Emily z Nového Mesiaca |
Ach, ta má romantická duše opět zajásala. Třetí díl se mi také líbil, bylo to přesně takové čtení, které jsem potají četla pod peřinou. Už se těším na čtvrté pokračování