Emily z Nového Mesiaca přehled
Lucy Maud Montgomery
V citlivom a láskavom príbehu sa stretávame s neskrotnou Emily, ktorá je sirotou. Vyrastá na farme Nový mesiac u tety a všetky radosti i starosti zveruje denníku.
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 1993 , LogosOriginální název:
Emily of New Moon, 1923
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Emily z Nového Mesiaca. Přihlašte se a napište ho.
Nádherná kniha nejen pro děti. Jsem ráda, že se k ní dostávám až v dospělosti, protože myslím, že její krásu ocením teď daleko více než například tomu bylo u Anny ze zeleného domu.
Knížka mě chytla za srdce, s Emily bylo lehké prožívat její utrpení i radost. Je to nádherná oslava dětské duše, až mi na konci bylo líto, že tak rychle roste. 5* a hned se vrham na další díl.
Knižní novinky (44. týden)
31.10.2021
Kniha Emily z Nového Mesiaca v seznamech
kanadská literatura pro dívky Kanada sirotci dětská dobrodružství příběhy o dětech
1982 | Anna ze Zeleného domu |
1993 | Splněný sen |
2019 | Anna z Avonlea |
1995 | Annin vysněný domov |
1994 | Anna v Glene St. Mary |
Ja som si myslela, že po Anne sa už znovu nezamilujem a "ej ci by sťu"! Ja som opäť zamilovaná! Emily je temná, je oveľa pestrofarebnejšia ako Anna, nie je naivka, a rozhodne vie udrieť späť ak ju niekto postaví k stene! Krásna česká jesenná obálka je ako stvorená na cozy nights s kakaom v ruke zamuchlaná pod dekou. Odporúčam!