Ano, pane řediteli
Lucie Srňánková
Erotikou nabitá kancelářská romance! Míša nesnáší Adama od první chvíle, kdy nakráčel do firmy a usedl na ředitelské křeslo. Pevně převzal otěže velení a všem svým zaměstnancům dává náležitě najevo, že on je šéf. S Míšou to ale nemá tak jednoduché, je lvice tělem i duší. Její bojovná povaha jí dodává odvahu se postavit proti němu a říct mu z očí do očí, co si o něm doopravdy myslí, i kdyby to pro ni mělo mít následky. Adam není zvyklý, aby mu někdo odporoval, a už vůbec ne jeho podřízená, jenže její drzost ho přitahuje, a proto ji občas vytáčí schválně. Můžou spolu ty dva vůbec vycházet? A co když kartami zamíchá Adamova minulost, která dožene jeho i Míšu?... celý text
(SPOILER)
Neee... Říkám si: Kde se vzala ta chvála? Nečetla jsem náhodou něco jiného? Není to jen proto, že je to česká tvorba?
Mě to teda moc nebavilo, ale dočetla jsem -1. z úcty k autorce, přece jen krajanka, musela jsem tomu dát šanci, 2. kvůli těm pochvalným recenzím.
Vadilo mi toho víc, například:
Ohrané téma (to by nevadilo, jsou- li zajímavé postavy. Je potřeba toto klasické téma povýšit. On šéf a ona asistentka fakt nestačí. Před tímto jsem četla 'Jednou za život- Swan' a to mě fakt bavilo, navzdory onomu klišé).
Míša (ta mě hrozně iritovala, hrozně. To její chování na začátku? Letěla by! Adam byl zmetek, ale pořád šéf. Nelíbí se ti? Ok, najdi si místo jinde, ale takové pindání? A ta drzost, vážně? Nenáviděla ho, ale nechala se hned přefiknout? Navíc potom, jak se k ní choval? Byl jak usmrkaný uřvaný fakan! Svádí to na to, že je lev, ale hovno. Když je někdo sebestředný arogantní blbeček, který si důležitost chce získat řevem, je to prostě nedospělý troubera. Ať Lev nebo Ryba. Jak by to v práci vypadalo, kdybychom se vymlouvali na horoskopy?! Sorry, posral jsem operaci, ale já jsem Panna a chtěl si to pořádně zašít, nedošlo mi, že na to není čas. Respekt a uznání se získává jinak, ne řevem. Já bych takového šéfa třeba vůbec nebrala vážně. Myslela bych si o něm, že má malé péro a tím řevem si jen něco kompenzuje. Sexy není vyskakování jak čertík z krabičky. Sexy je důstojné zvládání situace s ledovým klidem. Toto bylo... Neuvěřitelné. Nereálné. Oba mladí, rozbouření, nadržení - ok. Kdyby se on nechoval jako takové hovado, co si řevem a povýšenosti honí ego /načteno mám fakt dost, ale tak směšně povýšeného šéfa jsem snad ještě nikde nečetla/ věřila bych, že mu Míša podlehne, ale takto? Haha... Působilo to, že to psala nevyzrálá pubertačka).
Vulgární mluva (ne při sexu, tam záleží na volbě slov, ale patří tam. Ale v běžné konverzaci? Je to nutné? U tak šarmantního pana ředitele? Zase si honíme triko, Adame, že?)
Tak nějak ta atmosféra příběhu - to nevím čím bylo, že všechny ty 'cizí' knihy mi přijdou bližší než kniha z Česka.
Nedořešení Míšiny minulosti (když se teda do toho pustím, chtělo by to dotáhnout.)
Mimochodem Míša? Proč? Proč zdrobněliny?! Přišlo mi to jako příběh pro děti. Proč ne teda i Áďa, když už Míša. Si tak mohli brumlat v posteli... Míša a Áďa. To už mohla autorka radši pojmenovat hrdinku po sobě a mít tam normálně 'Lucii'.
Knihy s podobným tématem, které se mi opravdu líbily - Jednou za život (Swan), Kontrakt (Moreland), Neměli bychom (Keeland) i taková Smlouva na lásku (Torre) anebo když se přesunu na svou první knihu tohoto žánru (erotického) Padesát odstínů šedi (obzvlášť s představou filmového představitele). Taky tam jsou šéfové sebevědomí, drsní, trochu hovada... Ale jinak, no.
Bojíte se přečíst si tuto knihu a nějak zvlášť vás neláká česká tvorba? Myslíte si, že jde jen o další klasickou office-romanci? Ale kdepak, jedna velká chyba vážení přátelé! Míša s Adamem vás vtáhnou do děje doslova na první dobrou. Není tu žádný pozvolný, nudný, či vanilkový rozjezd. Hlavní hrdinové to rozjedou hned pěkně zostra, dost brzy se dočkáte první pikantní scény. Co se jich týče, tak v knize jich najdete opravdu, ale opravdu hodně. Pokud byste chvíli měli obavu, že je kniha pouze o sexu a je to na úkor děje, tak mi věřte a vydržte číst dál, není tomu tak. Vše je tam z určitého důvodu a absolutně nic v knize není navíc. V tomto ohledu to má Lucka perfektně promyšlené. Přiznám se, že jsem od této knihy čekala ledacos, ale toto opravdu ne. Ještě teď sbírám čelist ze země, jak mi spadla brada nad touto prvotinou autorky. Nechápu, že hned na první pokus někdo vydá takto zdařilý erotický román, který má za mě naprosto všechno. Sexuální scény? Perfektní, žádné mušličky, lasturky a podobné hovadiny, nic se neopakuje a není to jako přes kopírák a je to pekelně žhavé! Adam a Míša? Perfektní! Navíc nejde o ohrané hlavní hrdiny ala "ocelově modré oči, ostře řezaná čelist, blondýnka s modrýma očima, nebo zrzka. Miluju oba a nejvíc Míšinu prořízlou pusu. Což mě vede k dalšímu co musím pochválit v knize a to dialogy a slovník. Ani chvilku jsem se nenudila, stále se tam něco dělo. A když jsem si myslela, že už se tam nemůže nic stát a vše jsem odhalila tak další chyba lávky a byla jsem hodně překvapená. Žasla jsem z čeho všeho autorka dokázala vytěžit takové maximum. Chvíli jsem se modlila, aby to, co se tam stalo nebyla pravda. Nicméně obdivuji Míšu, jak se ke všemu v závěru postavila a poradila si s tím. Opravdu jsem se bavila, smála se a nadávala jak dlaždič. Prostě to miluju a vám ji vřele doporučuji. Pokud toto je bráno jako odrazový můstek, tak se moc těším na další knihy od Lucky!
Hodně povedená prvotina české autorky!
Souhlasím,že mi to v začátku hodně připomínalo B.Bastarda,-)
Miluji když je to čtení ohně s vodou!
Vášnivá linka byla naprosto skvělá!
Mělo to spád,čtivost,pořád se tam něco dělo,-)
Doufám,že autorka vydá i jiné příběhy...
„Máme se od každého, kdo se ocitne v našem životě, něco naučit. Některé lekce jsou bolestivé, jiné bezbolestné, ale všechny jsou k nezaplacení.“
Tak to byla paráda. Pro mě to rozhodně bylo velice milé překvapení. Kniha je opravdu čtivá a nevím, jestli to je autorčina prvotina, ale opravdu je napsaná velice dobře. Co se týče téma šéf versus podřízená, tak je pravda, že se v těchto knihách opakuje často, ale mě to vůbec nevadilo. Příběh mi zpočátku připomínal Božského bastarda a řekla bych, že byl kapku řízlý Christiánem Greyem. Mám v tomto druhu literatury dost načteno a je pak znát podobné motivy. Ale proč né. Opravdu jsem si Adama a Míšu moc oblíbila a knihu přečetla přes noc. Měla jsem problém se odtrhnout, tak jsem to dala najednou.
Adam byl sice vztekloun, ale s Míšou se zklidnil a byl úžasný. U Míšy mi trochu vadilo, že její důvěra v něj až tak velká nebyla. Ale spolu byli skvělí. Moc s mi líbily i postelové scény.
Autorce vážně tleskám a děkuji za skvělý zážitek a moc se těším na její další knihy.
Vřele doporučuji.
Přiznávám, že jsem s touto knihou vyšla tak trochu z komfortní zóny, jelikož je to erotická kniha na slovo vzatá. A já čistou ero běžně nečtu. Ale kniha je čtivá a já přiznávám, že ačkoliv těch scén tam bylo hafo, nevadilo mi to.
Našimi hlavními postavami jsou Míša a Adam. Adam je ředitel firmy a Míša je asistentka jeho bratra. Mezi Míšou a Adamem to fakt jiskří.
Náš pan ředitel je od samého začátku arogantní blbec, který nechce vztah, ale chce Míšu.
Míša by pro změnu raději vztah, ale zároveň ji Adam přitahuje. Po chvíli mu kývne, že se budou setkávat.
Adam má ale nevyřešenou minulost, která se mezi nimi stane překážkou… dokáží to překonat?
Oba naše hrdiny jsem si moc oblíbila.
Jsou tam určitá klišé, ale ty já ráda, takže mi nevadí. Knihu jsem si užila a rozhodně ji doporučuji :)
Mám ráda téma šéfa a podřízené a tato kniha se četla sama! Skvělý příběh se zajímavou zápletkou, sexuální scény mi vůbec nevadily, sedly do konceptu knihy. Hlavně byly zajímavě a čtivě napsány, nebylo to pořád to samé dokola, za to velké plus. Kdo by nechtěl za šéfa sexy svalovce? Příběh pěkně ubíhal, byla zde i zajímavá zápletka s dramatem. Určitě doporučuji. :)
Když byl začátek knihy, tak jsem si říkala: jo to bude dobrý, ale čím jsem byla ve čtení dále, tak tím mé nadšení nějak upadalo.
Nebylo to úplně špatné, líbil se mi pohled obou hrdinů, jenže já už mám v tomto směru přečteno s tou tématikou tolik, že mě to na zadek neposadilo.
Jsem ráda, že i u nás jsou tyto autorky a pokud je tohle prvotina, tak se budu těšit na další knihy autorky.
Erotický začátek knihy navnadí na nejeden příjemný partnerský večer. Sexuální scény jsou šťavnaté, detailně popsané a neopakující se.
Poté se počáteční vztah rozvine do příběhu s napínavou zápletkou.
Knížku jsem si nejdřív šetřila a začátek užívala, ale od poloviny jsem ji přečetla jedním dechem.
Nejvíce se mi líbí, že se jedná o českou spisovatelku a žádný chabý cizojazyčný překlad, protože erotických knížek z českého prostředí je málo. Bravo!
Takový standardní erotický román. Ale nebyl až tak otravný. Ze začátku klasické klišé, jako ve všech knihách podobného tématu, později docela čtivé. Oddechovka u které si člověk odpočine a místy se začervená.
Já teda na vlně plného hodnocení neujíždím a jsem celkem překvapená tolika 100%. Autorka se svezla na vlně oblíbené erotické literatury. Dobrý je, že na českou scénu celkem vydařený. Chybí mi dovysvětlení některých linek v příběhu. Každopádně plné hodnocení si zaslouží jiné knihy.
Dostal se ke mně kvalitní erotický román. Ani jednou jsem při čtení neměla trapný pocit. Postelové scény byly popsány s citem, přitom velmi barvitě, při čtení jsem z nich cítila erotický náboj.
Trochu bych vytkla začátek, bylo to takový moc hr. Teda jako že tam nezaznělo, že by ona jeho nebo on ji přitahoval. Nadávali si, ona si na můj vkus až moc otvírala pusu myslím, že v reálu by letěla. Ale… jakmile proběhl první sex, tak se to rozjelo a pak už kniha neměla jedinou chybičku.
Adam je správný vysvalovaný tvrďák, což my holky rády čteme, že? ( Nejdřív to vypadá, že je to jen namachrovaný debil… Míša zase správná krásná holka, která se ničeho nelekne.. Ani protivného ředitele… Vedlejší postavy jsou tam jen okrajově.
V knize nechybí dojemná minulost, sex, láska, napětí, které příběhem pěkně zamíchá. Konec s psychopatkou jsem si užívala. A Adama bych na konci za to jak riskoval nakopala také někam.
Někdy nad erotickými knihami protáčím oči, protože některé popisy přirození nebo scény jsou prostě… no na protočení očí. Ale v téhle knize se mi to nestalo ani jednou!
Kdo má rád romantické příběhy okořeněné dávkou napětí, krásnými erotickými scénami a uvěřitelným dějem, moc doporučuji.
Asi to není nic, co by člověk už někde nepotkal, pokud preferuje tento žánr. Knize se ale nedá upříst čtivost - mě to bavilo a doporučuji.
Po autorce jsem sáhla spíš ze zvědavosti, jak by tenhle typ příběhu mohl fungovat v českých poměrech a byla jsem příjemně překvapená. Příběh by mohl být propracovanější, ale dramatická složka příběhu byla docela neokoukaná a mělo to spád. Se sklenkou vína v pohodlném křesle jsem knihu nakonec přečetla za chviličku. Ráda si přečtu i další knihy autorky.
Puvodne jsem jenom dala hodnoceni bez komentare, ale uz ji ctu podruhe, protoze jsem ji nemohla dostat z hlavy. Takze knihu velmi doporucuji a netrpelive vyhlizim vic autorcinych knih.
Perfektní vypnutí mozkových závitů, nesmírně čtivé. Příběh pohladí duši, která z nás by odmítla Adama? Těším se na další knihy autorky. ;)
(SPOILER) První část knihy mi až moc připomínalo dílo božský bastard. Šéf vs asistentka (tady ne přímo jeho), on výbušný, myšlenky že ji chce ojet a nekonec to udělá v zasedacce. Nenávidí se a zároveň si to rozdají. Tato část se mi víc líbila v bastardovi, nicméně po sexuálním sblížení je zápletka upne jiná! Líbí se mi téma psychické nemoci. Chybělo mi víc děje i z okolních postav, konkrétně rodičů, když se vše podělalo. Každopádně doporučuji ke čtení!
Jedno velké, milé překvapení.
Máme tady novou českou spisovatelku a k tomu na prvotinu - moc dobrou !
Užila jsem si dlouhé cestování skvělou erotickou knihou a mohu jen doporučit :-)
Tak první polovina mě dost chytla a pak to jelo z kopce. Přestalo mě to bavit,bylo tam příliš sexuální scén až mě to chvílemi nudilo. Vlastně žádné překvapení se tam nekonalo.a co mi trochu vadilo,tak kopírování 50 odstínů.Škoda, že autorka nebyla víc originální. Styl byl celkem dobrý a bavila mě komunikace mezi chlapama. Ale každou chvíli sex na stole v kanclu,to mi přišlo přes čáru.