Anonymita - Arno Strobel | Databáze knih

Anonymita

Anonymita
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/442286/bmid_anonymita-J3m-442286.jpeg 4 231 231

První společný případ zavede komisaře Daniela Buchholze a jeho kolegyni Ninu Salomonovou na stopu tajemného internetového fóra Morituri, které se nachází v obtížně přístupné části internetové sítě, jíž se přezdívá darknet. Jeho členové mohou navrhovat jména potenciálních kandidátů a následně o nich hlasovat. Vítězové jsou předem odsouzeni k smrti. Jenže uživatelé fóra umístěného v anonymní části internetu přicházejí a odcházejí jako stíny a nenechávají za sebou žádné stopy. Naproti tomu smrt je velice reálná a číhá blíže, než si Buchholz a Salomonová dokážou představit…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr

Anonym, 2016

ZuzanaZ83
27.02.2025 4 z 5

Začátek a chování Niny mě nejdříve trochu vylekaly. Nicméně nakonec mě čtení vážně moc bavilo. Moc povedené!

jitkafypi
26.12.2024 2 z 5

Škoda času ..... překombinované, zmatečné, nesmyslné....začíná to jakž takž, ale ke konci velká slabota...

PetrKral
11.12.2024 2.5 z 5

Průměrné a nakonec překombinované a dost nelogické.
Střídání vypravěčů je zajímavý nápad, ale nějak nefunguje.
Co je ale strašné, to je překlad. Jako by česky psal Němec, nebo Maďar.

denisa7430
04.12.2024 4 z 5

Napětí i humor, to mám v thrillerech ráda. Dvojice vyšetřovatelů byla skvělá a vyústění příběhu asi nikdo nemůže očekávat.

Andreya
02.12.2024 5 z 5

Kniha se mi velmi líbila. Nina je neřízená střela a Daniel je konzervativní typ. Až do konce příběhu jsem netušila, kdo by za tím mohl být. Kapitoly i děj svižný, měla jsem knihu přečtenou za 2 dny. Velmi doporučuji.

Olous1
31.07.2024 4 z 5

Dobrý začátek nové série. Dobrá dvojice detektivů. Budu se těšit na další díl a doufám, že bude stejně dobrý jako první. Doporučuji.85%.

koki.veru
12.07.2024 5 z 5

Takový lehce nadprůměrný thriller. Pěkná zápletka,líbilo se mi,jak se střídají dva hlavní hrdinové v úhlu vyprávění,i závěr byl zajímavý,ale něco mi tam chybělo,možná víc napětí.

MíšaS.
14.05.2024 2 z 5

Námět je zajímavý, ale zpracování je bídné, hlavní postavy protivné a viník asi od půlky jasný.

SilvieSisinka
02.05.2024 4 z 5

Nenávidíte svého souseda?
Máte nevyrovnané účty s bývalou manželkou?
Chtěl byste,aby váš šéf umřel?
Tak je dejte na náš seznam a čekejte,jestli jim ostatní uživatelé fóra dají svůj hlas.
Dobře si to ale rozmyslete,protože vaše přání se mohou splnit.....

beruska
23.04.2024 4 z 5

Nelítostný vrah a detektivové Daniel a Nina.... Napínavý thriller, který vás nenechá spát, dokud nezjistite, kdo je vrah...

ivoiro
07.03.2024 5 z 5

Tahle kniha mě plně uspokojila. Bylo tam vše, co tam být mělo.

Hella
26.01.2024 4 z 5

Za mě spokojenost. Kniha měla spád, napětí i nečekané rozuzlení. A oba hlavní hrdinové mi byli sympatičtí. Určitě doporučuji.

georginaa
25.12.2023 4 z 5

Od této dvojice jsem ještě nic nečetla a přišlo mi to celkem zajímavé. Zhlediska, že člověk v dnešní době sedí u internetu několik hodin denně, je fakt docela hrůzné na co vše může přijít. Doba techniky jde svojí cestou víc a víc a co jsou lidé ochotni udělat pro tu sílu nevědomostí je až přesahující lidské chápání. Uvidíme zda si dobře povede i další díly těchto autorů.

ninano
16.11.2023 5 z 5

Výborná kniha od zajímavě sestavené dvojice. Zvláštní, že se tito dva autoři spojili k napsání tohoto napínavého thrilleru.

Penicuik333
30.08.2023 2 z 5

Řeklo by se průměrná slušně napsaná detektivka s nepřekvapivou ústřední dvojicí, ale nakonec bych si možná i přečetla pokračování.

klarinka9974
17.07.2023 5 z 5

Další skvělá detektivka, i když se mi do ní vůbec nechtělo, vysoké hodnocení mě hodně lákalo a dala jsem tomu šanci a musím říct, panejo, klobouk dolů. Tahle kniha se vážně povedla. Celé to bylo promyšlené, spousty akce, napětí a hlavně samotné odhalení byla pro mě velkým překvapením. Rozhodně doporučuji, tato kniha se čte úplně sama a je vážně super.

Michaela_Jir
12.10.2022 5 z 5

Tohle se četlo samo, rozečetla jsem na dovolené a v letadle jsem to nutně musela dočíst. Napínavé od první stránky. Doporučuji!

veronika4001
21.09.2022 5 z 5

Opuštěná tovární budova. Před ní mrtvola. Líbí se mi kontrasty mezi policejními inspektory, kteří mají na případu spolupracovat. Jejich individuality nejsou slučitelné a stejně si myslím, že si každý pojede po své vyšetřovací ose. Nechávám se překvapit. Děj se rozbíhá od prvních stránek. Nejedná se jen o vraždu, ale snad o zákulisní vraždu řízenou z prostředí internetu. Darknet. Kdo by podle tebe měl umřít jako první? Probíhá diskuzní fórum v prostředí webové stránky nazvané Morituri. Vítězem je oběť. Kdo bude další vítěz? Hlasuje se. Kdo je administrátor webové stránky, na níž se volí smrt? Kandidát na smrt se volí v celém světě. (Možná by stálo za úvahu převzít darknet do světa hororu - duchařiny, zombie, haunting houses, temných nocí apod. a napsat horor provázející temným internetem, který jako temná síla prostoupí do skutečného života lidí). Příběh tady jede na plné obrátky a já se nestačím divit, čeho všeho je člověk schopen. Závěr jsem si absolutně užívala. Ačkoliv má kniha plno překlepů, nepůsobí tyto nijak rušivě a knihu rozhodně doporučuji.

rimar
19.09.2022 4 z 5

Dobře napsané a čtivé ale na plný počet hvězdiček to u mně není. Už jsem něco podobného četl a vyhovovalo mi tam že jsem hned od začátku věděl kdo kterou kapitolu vypráví tady chvíli trvalo než jsem se zorientoval kdo ji zrovna vypráví. Taky záporák nebyl moc rozebraný a moc jsem nepochopil proč to vše vlastně dělá. Takže celkově knihu nemohu zařadit k top příběhům co jsem četl ale je zajímavá a pokračování si opravdu rád přečtu.

Kristulda
08.09.2022 4 z 5

Bylo to super thriller. Zajímavý neotřelý námět.

Autoři knihy

Arno Strobel