Pri čítaní tejto knihy som sa každou minútou ocitla v mojom detstve. Rovnako som vyrastala pri starých rodičoch, ktorí neboli ani Slováci ani Maďari, ale niečo medzi tým Slovné prekáračky mi pripomínajú každý ich dialóg. Takže hodnotenie je melancholické a sentimentálne. No pri malej a útlej knižočke ako je táto je pridaná hodnota knihy aj tak pre tých, ktorí prežili niečo podobné so starými rodičmi. A o to ide a knižka sa ani netvári, že by chcela byť niečo viac, len milé osvieženie a spomienka. A ja ďakujem, že som aspoň takto mohla byť s nimi.