Asterix XXV - XXVIII
Albert Uderzo , René Goscinny
Asterixova dobrodružství série
Další, v pořadí sedmý souborný svazek příhod neohroženého Asterixe z Galie. Obsahuje alba z let 1980 až 1987 – Velký příkop, Asterixova odyssea, Asterixův syn a Asterix a Rahazáda.
Zase další super dobrodružství mých oblíbených hrdinů. Ve vydání z roku 2021 jsem také neměla německé texty, ale ty mezery za písmenem í se nepovedly...
Tento soubor sešitů mě tak trochu překvapil. Příběhy, u kterých jsem předpokládal, že mě budou bavit, mě nenadchli, a naopak druhá polovina, před kterou jsem se měl na pozoru mě mile překvapila.
Co bych rád zmínil: Dostal se mi do ruky dotisk z roku 2021 kde jsem si žádných větších pozůstatků němčiny nevšiml.
Tyhle komiksové příběhy asi nikdy neomrzí. Hodně jsem se nasmála a nejlepší byly Velký příkop a Asterixova Odyssea.
Celkově pokles co do kvality příběhů, které jsou pořád ještě dobré, nadprůměrné. Co mě více mrzelo, to je lehce odfláknuté vydání, kdy se ne jednou, ale hned několikrát setkáte s německým textem místo českého. A mezera za písmenem "Í" je mnohdy také příliš velká, což letteringu ubližuje. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/02/1367-asterix-xxv-xxviii-70.html
Byť žádný příběh není vyloženě špatný tak tady ten sborník je nejhorší ze všech co jsem zatím četl a po minulém který je naprostá pecka lehké zklamání. Nic méně i když jsem zvažoval 4 hvězdy tak mě poslední příběh natolik pobavil a užil jsem si ho ten jediný stojí opravdu za to že těch 5 dát musím.