Asterix a Caesarův vavřínový věnec

Asterix a Caesarův vavřínový věnec
https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/7648/bmid_asterix-a-caesaruv-vavrinovy-venec-WNf-7648.jpg 5 170 170

Asterixova dobrodružství série

Náčelník Majestatix s manželkou se v doprovodu Asterixe a Obelixe vyberou na nákupy do Lutécie. Při té příležitosti navštíví i bratra paní náčelníkové. Během večeře, kde se toho hodně vypije, dojde na chvástání se a hrdé řeči. Situace vyustí v pozvání na hostinu do nepokořené galské osady, na které má jako koření k hlavnímu pokrmu sloužit Cézarův vavřínový věnec. Chtě nechtě, Asterix a Obelix vyrážejí do Říma, aby se této "kulinářské speciality" zmocnili.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Alicanto (Egmont ČR)

Les Lauriers de César, 1972

n.ezn.amy
05.08.2024 5 z 5

(SPOILER) Majestatix se na návtěva u švagra vsadí, že mu uvaří ragů na vavřínovém věnci, který nosí slovutný Ceasar na hlavě. Aby mu ho ukořistili, musí Asterix s Obelilxem vyrazit do Říma a donést Ceasarův věnec. Jenže dostat se do jeho soukromého paláce je úkol nadlidský, ne ovšem pro dva galské hrdiny, kteří si vždy věcí rady. Další skvělý díl ze série dobrodružství těchto dvou galů, kdy se opět dozvíte mnoho z římské historie.

Římané, kteří se naučili léčit nevolnost vyvolanou nesmírnou konzumací vína, začali natolik holdovat pití až je to dovedlo k úpadku a pádu říše Římské. Pamatujte si teda, že nesmírné požívání alkoholu je otcem veškerých špatností ...

Kuža007
16.02.2024 5 z 5

Asi první první Asterix, kterého jsem v mládí četl, a teď, když jsem si přečetl po víc jak deseti letech, tak musím konstatovat, že neztratil nic ze své vtipnosti, humoru ani ze svého krásného příběhu. Množství vtipných a humorných momentů, např. Asterixova obhajoba, opilý Obelix či samotné finálové rozuzlení. Jeden z nejlepších, ba dokonce bych se nebál říci ani to, že možná i úplně nejlepší díl Asterixe v rámci celé této stále pokračující série.

Skallarix
11.11.2023 5 z 5

Caesarův vavřínový věnec je jeden z dílů, který jsem dostal jako malý kluk a tedy zároveň i díl, který jsem tehdy četl a prolistoval tolikrát a tolikrát. A teď, když jsem ho přečetl znovu, tak po zhruba dvaceti pěti letech, mě snad pobavil ještě více, než tehdy. Nejen pro možnou nostalgii, nejen pro souvislosti a vtipy, které mi možná dříve nedocházely, nebo mi nepřišly třeba tak vtipné. Za mě je to prostě jeden z těch velmi zdařilých dílů našich kreslených galských hrdinů.

FirstDaw8ID
18.11.2022 4 z 5

Příběhově lehce slabší než předchozí sešity, ovšem velice bývorné komické situace a zápletky to skvěle vyvažují. Jen se divím, jak rychle se Obelix, při své tělesné konstituci dokáže opít. :) A možná by tento díl fungoval ještě lépe než kdejaká brožurka upozorňující na nebezpečí alkoholu - ten přeci způsobil nejen úpadek nejúžasnějšího města, ale i samotné Římské říše.

FirstDaw8ID
07.09.2021 4 z 5

Příběhově lehce slabší než předchozí sešity, ovšem velice bývorné komické situace a zápletky to skvěle vyvažují. Jen se divím, jak rychle se Obelix, při své tělesné konstituci dokáže opít. :) A možná by tento díl fungoval ještě lépe než kdejaká brožurka upozorňující na nebezpečí alkoholu - přeci jen, ten přeci způsobil nejen úpadek nejúžasnějšího města, ale i samotné Římské říše.

Gordonlord
04.05.2021 4 z 5

Majestatix se v opilosti s bratrem své ženy vsadí, že mu uvaří jídlo kořeněné listem z Caesarova vavřínového věnce. A získat ho do Říma jedou pochopitelně Asterix s Obelixem.

Je tu spousta nových hlášek, svěžích zajímavých vtipů a naštěstí tentokrát humor nestojí na nekonečném mlácení Římanů. Nápady, humor a slovní hříčky jsou stále v zajetém duchu předchozích povedených příběhů, ale tentokrát mi přišlo, že mají lehce novou a cerstvou poetiku.

A navíc se tu tentokrát docela chlastá, a to nebylo úplně zvykem.

S radostí vidím, že i některé, pomalu zasmrádlé running joky se dočkaly osvěžujících nových prvků. Takže zase jednou vydatná comicsová krmě v nezaměnitelném a jedinečném stylu.

J.P.S.
19.09.2020 5 z 5

"Tak necháte se už sežrat, nebo ne? Šelmy jsou hladové, jeden lev už sežral pantera!"

Prostě BÝVORNĚ !!!

KillHurt
26.03.2020 5 z 5

Bývorně. Tady je nadsázka už mimo kategorie. Taky proč si neuvařit ragú z Caesarova vavřínového věnce, že? Výborné hlášky a skvělé vtipy s dobrou pointou.

Atlantis
05.08.2018 4 z 5

Premisa tohoto dílu je velmi na sílu a trošku to zavání, že tenhle díl vznikl na rychlo. To ale nic nemění na tom, že tempo, jakým se střídají místa a všudypřítomný vtip dělá za "Vavřínového věnce" výborný díl. Nebo tedy spíše BÝVORNÝ!

Ezios
15.01.2016 5 z 5

Skvělý díl, který má všechno. Velkou dobrodružnou výpravu, sarkasmus, klasické vtipné hlášky i nové skeče Asterixe a Obelixe. A k tomu slušnou pointu.

Rebel0007
19.05.2015 2 z 5

Tentokrát mně pobavil jenom opilý Obelix jinak podprůměr.

borknagar
09.03.2014 4 z 5

Pro mě trošku slabší díl, ale pořád švanda k popukání. Kdo má rád Asterixe, ani zde čtením neprohloupí. Poctivé čtyři hvězdičky :)

komiksy Gaius Julius Caesar Asterix Obelix

Autoři knihy