Asterix V-VIII
René Goscinny
Asterixova dobrodružství série
Souborné vydání příběhů Asterix a cesta kolem Gálie, Asterix a Kleopatra, Souboj náčelníků a Asterix v Británii.
Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 2004 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
Le Tour de Gaule d´Astérix, Astérix et Cleopatre, Le combat des chefs, Astérix chez les Bretans, 1959
Naprostá paráda. Toto není určeno jen pro děti jsou tam scény které si užijete i jako dospělý a nebojím se říci že některé docení právě jen dospělí. Dříve by mě nenapadlo si tento komis přečíst, ale poté co jsem viděl nadšení jednoho českého youtubera Dominixe napadlo mi si přečíst pár příběhů a je to pecka.
Většinu příběhů jsem znal z animovaných filmů a bylo tedy zajímavé je porovnat. Kresby jsou opravdu krásné, humor skvělý, vlastně není co vytýkat.
Asterixe miluju od mala, takže teď v dospělosti bylo načase pořídit i komixy. Jsou opravdu krásné, miluju styl kreseb. A příběhy jsou fajn, dobré vtípky a rychle to ubíhá.
Kniha má skvěle napsané příběhy a krásnou grafiku. Příběhy mají vtipné dialogy a všechny se mi četli výborně.
Tentokrát to bylo krapet slabší. Nejvíce mě bavilo putování po Galii. Další příběhy byly o poznání slabší a už mě tolik nerozesmály.
Sérii se musí nechat, že rozhodně nic v této fázi neztrácí a že jsou zde příběhy, jež jsou jednoduše zapamatovatelné, ale přesto takové, k nimž se rádi v budoucnu ještě vrátíte.
Pár dílů, jsem viděl zpracované ve filmové podobě, takže mě to dost zklamalo. Ale i tak jsem si to užil.
Je to klasika a proto plný počet. Hezky nakreslené, příběhy mají spád a člověk tam vždy najde něco, co ho pobaví. Navíc se dozvíte historická fakta např. jak to bylo s nosem Sfingy nebo od kdy pijí Britové čaj :) ...
V těchto dalších čtyřech dílech se Asterix s Obelixem nejprve vydají na cestu po okolních městech Galie, aby Římanům ukázali, že si můžou dělat co chtějí, pomůžou Kleopatře postavit palác, dojde k souboji náčelníků Galských kmenů a nakonec navštíví Británii.
Platí to samé, co jsem napsal o předchozích dílech. Goscinny stále udržuje hodně vysokou laťku zábavy. Jinak většina kreslených filmů o Asterixovi se věrně drží komiksové předlohy.
PS: "Ti Římani jsou blázni."
1973 | Mikulášovy patálie |
1997 | Malý Mikuláš |
1997 | Mikulášovy prázdniny |
1997 | Mikulášovy průšvihy |
1997 | Mikuláš a jeho přátelé |
Tohle se dá číst stále dokolečka. Nikdy se neomrzí. Navíc Cesta kolem Galie a Asterix v Británii patří k mým opravdu nejoblíbenějším.