Obelix a spol.
René Goscinny
Asterixova dobrodružství série
Římané už zkoušeli podlomit jednotnost a bojovného ducha neporažených Galů z malé vesnice všemožnými způsoby. Tentokrát přichází Caius Sarcasmus s nejtěžším kalibrem: ekonomikou...
Literatura světová Komiksy
Vydáno: 2007 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
Obélix et compagnie, 1976
Jako děcku se mi tenhle díl moc nelíbil, přišel mi málo "dobrodružný" . Jeho poselství coby parodii na svět byznysu a zesměšňování workoholiků jsem pochopil až mnohem později. Myslím, že víc než dětský čtenář ocení kvality tohoto příběhu jeho rodič.
Výborný díl. Vtipný, svižný, logický děj, který krásně ukazuje, že se Asterix a Obelix nemusí vydávat do dálných krajů, aby pobavili.
Tento díl mi zvláště utkvěl v paměti. Je krásným příkladem inteligentního humoru, který se v Asterixových dobrodružstvích objevuje. Zasazení kapitalismus a marketingu do starověku mě velmi bavilo.
Asterix a Obelix učí ekonomii. Kritika kapitalismu, kterou ale autorům odpustím, protože je hrozně vtipná.
Ach..tyhle komiksy nikdy neunaví.Baví jak děti tak dospělé.Podle mě je to ideální věc,jak děti poučit a jak je nechat navyknout na literaturu.
1973 | Mikulášovy patálie |
1997 | Malý Mikuláš |
1997 | Mikulášovy prázdniny |
1997 | Mikulášovy průšvihy |
1997 | Mikuláš a jeho přátelé |
Caesar: Poslyš, mládenečku, historické průpovídky jako alea iacta est a podobné blbinky tady pronáším já!
Opět naprosto S-K-V-Ě-L-Ý díl – zápletka navíc velmi originální, přestože naši hrdinové nevytáhnou paty z vesnice či jejího okolí, a ještě navíc chytrá. A menhir zdarma k tomu. :D