Atlas ohrožených živočichů
Steve Pollock
Tato kniha umožní čtenáři porozumět, jak jsou některé druhy živočichů ohroženy a co může zpomalit nebo zastavit jejich vymírání.Ukazuje také řešení a cesty k nápravě. (Mnoho obrázků zvířat a map jednotlivých oblastí světa).
Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: 1995 , Nakladatelský dům OPOriginální název:
Atlas of endangered animals, 1991
10.05.2020
Tato kniha ukazuje smutný pohled na živočichy kteří díky člověčí chamtivosti vymírají.Je smutný,že člověk by to mohl napravit,ale zisk je zisk.Naše děti a vnoučata některé druhy opravdu uvidí jen na OBRÁZKU.Smutný konec Fauny a Flofy.
Mám vnučku, která miluje zvířata a setkávám se s dětmi, které jsou na tom stejně a v nich je naděje, že tato generace až vyroste, bude k naší planetě ohleduplnější. Vytáhla jsem z knihovny atlas a společně jsme si ho prohlíželi, je opatřený mapami, kde jsou zaznamenány výskyty zvířat a má bohatou obrazovou přílohu. Všichni si uvědomujeme, že naše krásná planeta může existovat bez nás, ale opačně to nejde, a proto je nejvyšší čas pro ni něco udělat, každý podle svých možností. Pro děti - krásná kniha k poučení i k získání a upevňování vztahu s přírodou.