Až po uši

Až po uši
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/3824/az-po-usi-3824.jpg 4 44 44

Krásný manžel a přepychový dům nestačí... Alice ví, že by měla být šťastná. Koneckonců má krásného manžela, překrásný dům a k tomu členství v těch nejexkluzivnějších klubech Londýna. A co na tom, že ji stále víc bolí pověsti, že její manžel nenechá na pokoji žádnou sukni? Co na tom, že musí zapomenout na své sny o tom domku v Cotswoldsu, o tichém životě na venkově plném dětí a zvířat? Většina lidí má přece pocit, že její současný život je jako splněný sen. Když Joea přeloží do New Yorku, Alice doufá, že by to mohl být nový začátek. Najdou si kouzelný starý dům v Connecticutu a zdá se, že žijí zase šťastně a zamilovaně. Jenomže pak začne manžel chodit domů už zase pozdě. Má Alice zůstat a bojovat? Nebo nastal čas zavřít dveře a hrdě odkráčet? Hrdinky knih Jane Green stárnou spolu s autorkou. Od prvních hledání prince na bílém koni, přes velké lásky, ke sňatkům a prvním dětem, jak jsme viděli v jejích předchozích titulech. Alice, hlavní postava tohoto příběhu, se v šestatřiceti letech náhle probouzí ze snu o šťastném manželství. Zjišťuje, že zůstala sama, bez záletného manžela, bez dětí. Aspoň už dokázala získat svůj vysněný dům. A smířit se zase s nejlepší kamarádkou. Náhle si uvědomila, kým doopravdy je a co od života skutečně chce. A poznala, že už to ke štěstí stačí. Happyend? Ten je na obzoru také, ale život přece není pohádka, jak už dobře ví i Alice.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , BB art

Spellbound, 2003

Aranel15
včera 3 z 5

Kniha je na můj vkus trochu zvláštně napsaná. Je zajímavé sledovat vývoj Alice, ale konec působí docela useknutě.

evineckY
05.04.2022 4 z 5

V lásce vyhrává ten, kdo má rád míň...
Je to takový sladkobolný příběh jednoho manželství a nenapravitelného kur..níka,
který se až ve velkém množství stává po celém světě :-(
Naštěstí spisovatelka napsala nadějný konec.

Péťa1950
22.07.2021 3 z 5

Americká společnost, New York versus venkov a k tomu vztahy-manželství, milenky, hodně sexu a jak ze zlaté klece. Nenáročné, odpočinkové na letní dny. Asi nic pro muže.

hanča34
24.07.2019 4 z 5

Přesně takovou knihu jsem do těch horkých dní potřebovala. Trošku růžová knihovna, ale ne úplná blbost.

JancaMia
13.05.2019 3 z 5

o tom jak to občas chodí ..

mschmidtova
02.08.2016 5 z 5

Autorce dávám za knihu 5 hvězdiček. Mně se tento styl prostě líbí. Není to zase až tak jednoduchý a předvídatelný příběh, jak by se mohlo zdát. Podle mě takto některé rodiny opravdu žijí, takže žádná červená knihovna to není.

rajen
28.06.2016 3 z 5

Hodnotila bych ideálně naprostým průměrem, tedy dvě a půl hvězdičky. Kniha, co neurazí ani nenadchne. Na můj vkus je tam příliš jeho nevěry a jejich růžových brýlí. Ale je fakt, že v reálném životě to chodí asi podobně. Kdo nechce vidět, nevidí. A chlapů jako je tento je kolem nás taky habaděj. Jen nevím, jestli pak jejich ženy taky skončí s domem se zahradou :-) Ale od toho je to román pro ženy, aby to takto dopadlo. A ne, není to spoiler, neboť celý děj knihy, tedy i jak to dopadne, se dočtete v samotné anotaci knihy, takže za to ty body dolů.

modranka
30.05.2014 5 z 5

Veľmi pekne prepracovaný príbeh zo života. Teda zo života promiskuitnej spoločnosti.
Joea, ktorý nedokáže udržať nohavice na opasku, mi vlastne bolo ľúto. Jeho život ovládol sexuálny chtíč a manipuloval ním.
Štvalo ma, že kým Joe nemal problém stiahnuť nohavice v akejkoľvek situácii, Alica nebola schopná zložiť ružové okuliare a Joea vnímala stále ako svojho krásneho hrdinu. Ale takto zrejme dopadnú všetky "zlatokopky". Nemohla som si pomôcť, ale Alicu som tak začala vnímať - hoci inak bola sympatickou postavou. Vymenila vlastnú hrdosť a kariéru za manželovu peknú tvár a jeho kreditku - respektíve za dom na vidieku kdesi za oceánom.

ruzovka
05.10.2013

Kniha se mi líbila, vypráví o ženě, které snášela zálety svého manžela, protože neměla odvahu ani sílu začít svůj život žít podle svého. Jejím snem bylo žít na venkově, mít plno dětí a zvířat . Místo toho žije ve městě, o dětech manžel neuvažuje a jen by rád patřil mezi smetánku a chodil na večírky. A i když tvrdí, že Alici miluje, myslí jen na sebe a rád si užívá přízně jiných žen. Ale Alicin sen se nečekaně splní a pak dostane sílu si jeho podvádění přiznat a něco podniknout.

Ashlee7
11.09.2013 3 z 5

Uděluji pouze tři hvězdičky, jelikož děj knížky mi přišel dost předvídatelný, docela jsem dovedla odhadnout, co autorka vymyslí tentokrát.. Jinak celkem čtivá knížka. Milý konec potěšil. :)

sarekaslukova
29.08.2013 2 z 5

Po dlouhý době jsem si vybrala knížku podle vzhledu. Nepřečetla jsem si o čem je jaký je hodnocení jen jsem šáhla po hezké obálce. Někdy se to vyplatí a někdy ne. Toto byl zrovna případ kdy se to nevyplatilo.

princesse
20.09.2012 4 z 5

Docela ctiva a neskutecne poucna kniha o tom, ze si lide neradi priznaji pravdu, protoze je pro ne bolestna a neuveritelna. Alice si presto nebo paradoxne prave proto, splnila svuj sen a samozrejme vse dopadlo jak melo. Pohodove cteni, oddechovka.

sabca
26.03.2012 3 z 5

Zajímavá kniha o podváděné manželce a kolik toho unese než se rozhodne pro samostatný život.

Jane Green
britská, 1968