Artur a zlaté lano
Joe Todd-Stanton
Z produkce nakladatelství, které dalo světu slavnou komiksovou Hildu, přichází další knižní podívaná, plná dobrodružství, podmanivých ilustrací, kouzel, netvorů, chrabrých hrdinů a mytologie. Představte si sbírku tak velkou a pestrou, že obsáhne ty největší a nejúžasnější poklady na světě. Najdete v ní mumifikované ostatky pradávných panovníků i blyštivé meče, jimiž se oháněli věhlasní válečníci. Jak mohl jediný člověk přijít k tak vzácným kouskům? A kdo je profesor Brownstone? Poslyšte, jak byly získány první přírůstky do této skvostné kolekce, vydejme se společně na vikinská území, do končin oplývajících kouzelnými předměty, kde vládnou mocní bohové a zdánlivě nepřemožitelní tvoři.... celý text
Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 2018 , PasekaOriginální název:
Arthur and the Golden Rope, 2018
Mne sa táto kniha veľmi páčila. Taký mix komixu a knihy a pekný, jednoduchý úvod do nórskej mytológie. Ilustrácie nádherné. Deťom v škôlke (5-6 rokov) sa kniha tiež veľmi páčila.
Lehké ponoření do severské mytologie ve formě pohádkového komiksu pro malé děti. Je ta padouch (velký vlk), netypický hrdina (jediné nezraněné dítě ve vesnici), bájné artefakty a stařešina, co říká, co se má udělat. A klučina splní úkol. Tečka. Žádné emoce a nic navíc.
Syn příběh četl ve druhé třídě, ale s obtížemi, protože není zvyklý na takový druh písma. Pletla se mu písmenka. Příběh ho vůbec nezaujal, pointu jsem musela vysvětlovat já (ne, nevšiml si na začátku toho artefaktu a pak to prostě nepochopil, jak to tam bylo a co se stalo). Severská mytologie prostě asi nebude pro něj. A tak jsem ráda, že jsme to alespoň zjistili. Prý mám dát jen dvě hvězdičky, dávám tři, protože kresby jsou hezké a nápad špatný není. Ale doporučuji fakt jen pro děti, které už nějak žijí severskými příběhy a fantazií a mytologií. A později, než ve druhé třídě.
Krásná kresba, opravdu skvělá! Velmi jednoduchý příběh pro malé dobrodruhy. Jednohubka ;-)
Krásne ilustrácie, ale príbeh ma nenadchol. Mala som pocit, že hlavný hrdina dostal úlohu a tá bola bez problémov splnená. Koniec. Páčilo sami ale prepojenie so severskou mytológiou.
Moc hezké ilustrace, a když zavřu obě oči nad hodně volným nakládáním se severskou mytologií i s islandskými reáliemi, tak je to i hezký příběh.
Těšila jsem se, že to bude něco na způsob Hildy, kterou zbožňuji. Hilda je ale spíš komiks, značící pohyb, jakousi dynamiku. Tohle je jen pár obrázků a k nim maličko textu, který mě nijak nezaujal. Výtvarně je dílo každopádně zdařilé, ale s formou a obsahem jsem se neztotožnila. Přišlo mi to takové neosobní a povrchní.
Je to krásné, je to milé, je to takové pohlazení mezi všemi těmi thrillery a romány, které čtu. Vlastně je to to nejhezčí, co se ke mně v poslední době dostalo. Jedna z mála knížek, ke které se rozhodně budu vracet
Artur a zlaté lano je kniha pro malé děti, kterým to budou číst dospělí, a tak je k ní nutné i přistupovat. Není tam žádná složitá zápletka, je to krátké, celý děj je naivní a mytologie je notně přiohnutá, ale bude to pro děti úžasné dobrodružství. Kniha milým způsobem seznámí děti s malými drobky severské mytologie, aniž by jim cokoliv vnucovala. Vše to doplňují pěkné kresby, které by je nemusely jen tak omrzet.
Roztomilé, chytré, zábavné. Takový úvod do norské mytologie pro děti. A i když má kniha sotva padesát stran, je nemožné si Artura nezamilovat.
2018 | Artur a zlaté lano |
2019 | Myšák jménem Julian |
2019 | Marcy a hádanka od sfingy |
2018 | Tajemství černé skály |
Příjemný pohádkový příběh šmrncnutý severskou mytologií.