Balvany v cestě 1.díl
Vlasta Javořická
![Balvany v cestě 1.díl Balvany v cestě 1.díl](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/52013/balvany-v-ceste-1-di.jpg?v=1321005951)
Balvany v cestě série
1. díl >
První díl pětidílné ságy. Ovdovělý senátor a majitel lomu Harza přivádí svým dcerkám novou matku; atraktivní žena se však začne na venkově nudit a flirtuje s mladým inženýrem Salmem.
![Marika Vanova Marika Vanova](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/21874/m_marika-vanova.jpg?v=1730170753)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Moje první knížka od Javořické. Chtěla jsem ji poznat. Připadala jsem si jako ve filmu pro pamětníky a ty mám ráda.
![modranka modranka](https://www.databazeknih.cz/img/users/64_/6488/6488.jpg?v=1381127930)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Prvá časť 5dielneho románu je v podstate trochu nudná. Dramatizácia deja sa začína odvíjať až na konci prvej časti. Preto vydržte a skúste sa prehrýzť cez text, ktorý vás obohatí o literárny zážitok opisov prírody. Tak ako to býva u Javořickej zvykom, dokáže opísať aj mravcov na zemi. Ak nebudete v prvej časti hľadať len dramatickú zápletku, pochutnáte si na literárnom bonbóniku.
2009 | ![]() |
1998 | ![]() |
2005 | ![]() |
2006 | ![]() |
2001 | ![]() |
Moc hezky napsané, četla se sama