Barbánek
Jiří Havel
Barbánek série
Souborné vydání příběhů malého žlutého pejska – Barbánka. Původně vycházelo na pokračování v časopise Ohníček. Příběhy: Barbánkova proměna Hubnutí Tajemný provázek Co dokáže kolo Studánka Asta a její čtyřčata Bonifác Buď fit! Detektiv Kruh Vysvědčení Nečekaný host Divizny Strašidla v lese Poklad Drak Jdeme do ZOO Zlý Rex Závody Bumerang Má mě rád! Malíři Svatba Vločky Klouzačka Divadlo Lavina Zemětřesení Iglú Lyže V cizích službách Kaskadér Vánoce... celý text
Skvělý nápad vydat příběhy Barbánka. Ať si říká na časopis Ohníček před r.1989 kdo chce co chce tenhle komiks byl prostě super. Grafika a příběhy osloví každé dítě a pokud osloví také dospělé ještě lepší.... Proč se pořád chovat, myslet a být dospělí? Aspoň při čtení být zase dítětem!!!
Dalo by se říct, že svým způsobem byl Barbánek můj první komiks. Už jako dítě mě fascinovala živost jednotlivých políček, to jak jsou nabité drobnostmi a detaily a že si v nich vždy najdu něco nového i po několikátém čtení. Dodnes si živě pamatuji, jak se mně moje okolí ptalo, proč zase čtu tuhle "knihu" a jestli raději nechci něco hodnotnějšího. A já nechtěl. Barbánek je prostě nezapomenutelnou částí českého komiksu.
V dětství jsme Barbánka četli já i sestra mockrát. A moc se mi líbil. Stejně teď i synovi, když jsem mu předčítala a ukazovala kdo co povídá. A odteď neřekne kočáru brášky jinak než mercedeska. :-)
Díky Barbánkovi jsem se naučila „Znám křišťálovou studánku, / kde nejhlubší je les...“. To se počítá.
pěkné ale už si to moc nevzpomínám o čem to bylo no vím že byl takoví akční a taky si vzpomínám že to vycházelo ve Sluníčku a jediný díl který se mi vryl do paměti hned byl z pomníkem pro děti skvělé
Kromě Čtyřlístku snad jediný komiks, který jsem kdy četla. A tak jako Čtyřlístek hned několikrát :-)
1957 | Básnický almanach 1956 |
1954 | Domove líbezný |
2010 | Malované čtení |
1989 | Takový je Barbánek |
2000 | Barbánek – Velká kniha dobrodružství |
Krása.Pamatuji si ji z dětství. Hezký dárek k Vánocům to tehdy byl. Barbánek byl pro mě velký hrdina.