Bastien a jeho nečekaný příběh
Clare Povey
Kouzelný příběh o přátelství, věčném boji dobra se zlem a magické síle příběhů. Tři mušketýři. Tak si říkali Bastien a jeho máma s tátou, kteří byli známí spisovatelé. Pak ale Bastien nešťastnou náhodou o rodiče přišel a ocitl se v sirotčinci. V Paříži se zatím dějí prapodivné věci. Postupně jsou totiž unášení významní spisovatelé. Kdo za únosy stojí? Souvisí to snad se zmizením Bastienových rodičů? Nebo mají něco společného s úspěšným autorem Olivierem, který si žije v přepychu a chrlí jednu knihu za druhou? Naštěstí má Bastien věrné přátele, se kterými dokáže přemoci zlo a přijít věcem na kloub.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2023 , BambookOriginální název:
The Unexpected Tale of Bastien Bonlivre, 2021
Pěkný příběh o důležitosti přátelství, zasazený do poválečné Paříže. Každý z tří hlavních hrdinů má určitý svůj talent a minulost a navzájem se doplňují. Atmosféra sirotčince, knihkupectví, kavárny i celé zasněžené Paříže na vás dýchne. Občas neuškodí si pro potěšení duše přečíst dětskou knihu, obzvlášť s knihomolskou tematikou. :)
4,5*
Všichni mladí hrdinové zde byli naprosto úžasní. Navíc zasazení příběhu do Paříže 20.let minulého století bylo skvělou volbou, díky které dostal příběh lehce melancholický nádech. Sychravé podzimní počasí a nešťastní sirotci, to je prostě kombinace, která nemůže nechat nikoho chladným. A když do toho přidáte ještě knižní a spisovatelské prostředí, šmrncnete to detektivní zápletkou, úspěch je u mě zaručen, a to nejsem cílovkou této knihy. Pevně věřím, že tento příběh určitě okouzlí i čtenáře, pro které je prioritně určen.
Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.
Tohle byla hrozně fajn knížka a vypadá to, že by mohla mít pokračování. Pokud tomu tak bude, ráda si to přečtu.
Příběh byl docela fajn, i když jsem během čtení měla pořád neodbytný pocit, že jsem něco podobného již párkrát četla. Pokračování si ale určitě ujít nenechám, protože jsem stále nedostala odpovědi na některé zásadní otázky.