Beatles...a byla hudba
Tim Hill
Unikátní rozsáhlá obrazová publikace o nejslavnější světové hudební skupině. Kaleidoskop článků a novinových výstřižků, jež mapují dráhu Beatles od prvopočátku až prakticky do dnešních dnů, kdy zbyli již jen dva ze slavných členů.
Literatura naučná Hudba a zpěv
Vydáno: 2009 , Slovart (ČR)Originální název:
The Beatles Then there Was Music, 2007
Na některých místech zbytečně podrobné a na jiných zase naopak zoufale stručné. Ale tak už to u knih, které něco mapují chronologicky, bývá. Trochu mi vadilo, že většina dobových materiálů (jakkoliv zajímavých) jsou jenom z jednoho zdroje - britského deníku Daily Mail. Jinak ale moc hezky provedená kniha, která potěší fanoušky Beatles.
hudební skupiny, kapely Beatles John Lennon, 1940-1980 George Harrison, 1943-2001 Paul McCartney, 1942 Ringo Starr, 1940
2009 | Beatles...a byla hudba |
2012 | Formule 1 - Úplná historie |
2014 | Dějiny zločinu |
2010 | The Beatles - Ilustrovaná biografie |
Zvláštní typ knihy. Rozdělen do jakéhosi kalendáře, kde jsou popsány v jedné - dvou větách co kdy Betales dělali a pak podstatnější část knihy, kde jsou popsány v několika odstavcích zásadnější události v kapele. Dost často se to opakuje a ně vždy je to ku prospěchu. Faktograficky je to zajímavé a pro řadu lidí poučné. Je zde také orvoské množství fotografického doprovodu. Akoratá si musíte pořídi stůl na čtení. S tímhle fakt do postele ne. :)