Ak ostaneš

Ak ostaneš
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/343429/bmid_ak-ostanes-kHZ-343429.jpg 4 450 450

Beautifully Broken série

1. díl

Dvadsaťštyriročný Pax je rozmaznaný potetovaný chalan bez štipky zodpovednosti. S obľubou vyhľadáva spoločnosť pochybných žien, zvyčajne otupený drogami a alkoholom. Dievčatá zo špinavých barov ochotne vyhovejú všetkým jeho požiadavkám. Stačí im pred nosom zamávať bielou pilulkou. Pax už neraz prekročil hranice zákona, ale vplyvný otec ho z problémov zakaždým vysekal. No Pax nebol taký vždy. Po maminej smrti sa snažil byť vzorným chlapcom, akého si otec prial. Bolesť a smútok zo straty milovanej mamy však medzi otcom a synom vytvorili neprekonateľnú priepasť. Len on vie, s akou prázdnotou v duši každý deň bojuje. V noci ho budia nočné mory, a hoci otec pozná ich príčinu, mlčí. Jedného dňa do Paxovho života vstúpi umelkyňa Mila, krásna, nežná, pridobrá pre takého darebáka. Je ako kyslík, ktorý potrebuje pre život. Spomienky na deň maminej smrti naberajú ostrejšie kontúry a Pax zúfalo potrebuje pomoc, kým sa celkom nezničí. Len Mila ho môže vytrhnúť zo skľučujúcej samoty. Ak sa Pax včas spamätá. Postačí to však na to, aby s ním ostala navždy?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)

If you stay, 2013

PetraBery
01.08.2018 3 z 5

Celkem čtivá oddechovka, kde je od začátku jasné, jak příběh skončí. Záporák Pax, který má problémy s drogami, kladná Mila, která je klíčem k jeho nápravě. A na pozadí Paxova minulost, která odhalí událost ovlivňující celý jeho další život.

janyska13
06.07.2018 2 z 5

Většinu knihy jsem měla rozporuplné pocity... Chvilkami to bylo ale dobré..

Evka3814
06.06.2018 4 z 5

Kniha se mi líbila,sice je to předvídatelná klasika. Jakože zkažený kluk a hodná holka;),ale jako oddychovka super čtení. Moc se mi líbilo vysvětlení autorky co ji vedlo tuto knihu napsat,rozhodně se těším na pokračování

Peyka
15.05.2018 3 z 5

Oddechová kniha se závažnou tématikou, ale čte se sama. Není to nic převratného, ale myslím, že każdý se v tom svým vlastním způsobem najde ;)

ves.lucie
17.03.2018 5 z 5

Bajecna kniha!

veveronka
10.03.2018 5 z 5

Super,jako vždy přečtené jedním dechem

Suou
22.02.2018 4 z 5

Kniha ma prekvapila :)
Pri knihách podobných tejto som spokojný keď kniha končí, ale zmyslom, že mám pokoj... pri tejto som spokojný ako to cele prebiehalo. Prvotné stretnutie bolo originálne (až na pár vecí) +sa mi páčila zápletka s drogami. A celkovo mám s tejto knihy dobrý pocit. Samozrejme je to kniha len tak na odreagovanie, presne tak treba túto knihu brať. :)

lucie2952
13.12.2017 2 z 5

Na straně 108 jsem to vzdala. Přišlo mi to moc přetažené za vlasy a taky mě kniha začala nudit. Pax se choval jako idiot a divila jsem se, že to Mila dokázala snést. Od knihy jsem čekala více, nakonec z toho byla přehnaná slátanina.

1259
12.10.2017 5 z 5

Romantický a přitom smutný. Celý příběh se mi hodně líbil. Je to taký odpočinkový čtení, takže doporučuju.

alnahu
27.09.2017 4 z 5

Také jsem se nemohla ze začátku do knihy začíst a nakonec mi připadala velmi zajímavá. Příběh Paxe, tvrďáka, který je závislý na drogách a Mily dívky ,která ho zachrání před sebou samým. Pax sáhl po lécích již ,jako dítě, kdy mu umřela maminka a nedokáže se s touto prázdnotou vyrovnat a stane se z něj feťák .Příběh je velmi poutavě napsaný i když někdy pro mě trochu vulgární, ale k tomuto příběhu to patří. Velmi mě dojmul dopis, který napsala maminka Paxovi před smrtí. Láska nemá konce.

jani.ruzicko
21.09.2017 5 z 5

Příběh Paxe a Mil se mi líbil =) Námět je pěkný, možná by to šlo trochu více rozebrat, ale na to je knížka moc krátká, aby se tam vše vtěstnalo =) Ohledně Paxových nočních můr jsem měla své vize, jak to mohlo být a proč to bylo, ale je pravda, že tato varianta mě nenapadla... Některé části byly dojemné =) Knížka hodně čtivá, za večer jí sfouknete =)

tinka99
12.09.2017 5 z 5

Skvělá kniha :)

ardeas
02.09.2017 3 z 5

Dobrý námet, zlé podanie. Pax a jeho stránka sa mi páčila. Dej plynul dobre, ale chýbala mi tam dravosť a hlavne, prirodzenosť - autorka zásadné indície posadila do deja tak okato, že na mňa priam kričali. Hneď z kraja - nočné mory, Jill, návšteva rodičovského domu... atď. A preto je to pre mňa priemerná kniha. Zvyčajne ako čitateľ sa zamýšľam ktorá z vecí čo sa stala bude neskôr podstatným prvkom, lebo ich je viac. Tu to je tak jednoznačné, že ani rozmýšľať nemusím a nedostáva sa mi tak ani prvku prekvapenia, ani priestoru pre vlastnú fantáziu. Škoda.

Princezna_1
08.08.2017 3 z 5

Ke konci tak dojemné.....

kik68
20.06.2017 4 z 5

Ze začátku jsem měla trochu problém se začíst, ale když se děj začal rozvíjet najednou jsem byla polapena :-) jejich příběhem. Musím říct, že Paxův příběh mě zaujal mnohem víc, ale tak to asi i autorka zamýšlela.
Epilogy byly tak báječné, že mi ukápla i slzička :-).
LÁSKA NEMÁ KONCE.

trynitrix
10.06.2017 4 z 5

Nebylo to tak špatné jak jsem si myslela, jasně že je to klasické kliše ale mělo to děj a spád. Taková oddechovka :-)

Evule114
02.06.2017 5 z 5

Knihovnice mi tuto knížku nabídla a jsem za to moc ráda, že jsem si ji půjčila. Přečetla jsem ji za pouhé odpoledne, což jsem nečekala a děj mě naprosto pohltil. Měl prostě vše, co bych si od knihy mohla přát. Vtáhla mě do děje, smála jsem se, byla napjatá a dokonce jsem upustila i slzy. Jak už zmínila Martina, tak doslov mě opravdu dostal. Prostě nemám slov. Ale přeci ještě jedna věc... moc se mi líbilo, že děj byl psán z obou pohledů :-)

salča
30.05.2017 5 z 5

Kniha se mi líbila moc.Chytla mě při první stránce a nepustila až do konce.
Bylo v ní vše - láska,napětí,drama,radost i smutek.I když je konec předvídatelný,tento příběh jsem si užila.A poznámka autorky na konci,tak ta mě dostala.

EvikU.
07.04.2017 4 z 5

Láska dělá divy. Přesně to každý někdy potřebuje číst. Čtivé, hezké.

Aneta6
12.03.2017 4 z 5

Příjemná oddychovka, hezký příběh :-)

drogy sex láska smrt pro ženy deprese sny alkohol psychiatři

Courtney Cole
americká