Ak ostaneš
Courtney Cole
Beautifully Broken série
1. díl
Dvadsaťštyriročný Pax je rozmaznaný potetovaný chalan bez štipky zodpovednosti. S obľubou vyhľadáva spoločnosť pochybných žien, zvyčajne otupený drogami a alkoholom. Dievčatá zo špinavých barov ochotne vyhovejú všetkým jeho požiadavkám. Stačí im pred nosom zamávať bielou pilulkou. Pax už neraz prekročil hranice zákona, ale vplyvný otec ho z problémov zakaždým vysekal. No Pax nebol taký vždy. Po maminej smrti sa snažil byť vzorným chlapcom, akého si otec prial. Bolesť a smútok zo straty milovanej mamy však medzi otcom a synom vytvorili neprekonateľnú priepasť. Len on vie, s akou prázdnotou v duši každý deň bojuje. V noci ho budia nočné mory, a hoci otec pozná ich príčinu, mlčí. Jedného dňa do Paxovho života vstúpi umelkyňa Mila, krásna, nežná, pridobrá pre takého darebáka. Je ako kyslík, ktorý potrebuje pre život. Spomienky na deň maminej smrti naberajú ostrejšie kontúry a Pax zúfalo potrebuje pomoc, kým sa celkom nezničí. Len Mila ho môže vytrhnúť zo skľučujúcej samoty. Ak sa Pax včas spamätá. Postačí to však na to, aby s ním ostala navždy?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2014 , Ikar (SK)Originální název:
If you stay, 2013
Klasika...zlý hoch a hodná holka, co ho zachrání. Příběh více méně o dvou postavách. Dříve by mne taková knížka zaujala, ale už toho bylo tolik, pořád dokola to samé, jen zde přibyly drogy. Jediné, co mě překvapilo, bylo vyuzlení příběhu s matkou, to jsem byla překvapena a za to dávám bod navíc. Takže za mě 2 hvězdy a to s odřenýma ušima.
Tak poté, co jsem přečetla 1. kapitolu, rychle jsem zase otočila na obálku knihy, abych se podívala, jestli mě nešálí zrak, když jsem "zřejmě" napoprvé přečetla na obálce jméno Courtney Coleová, protože po přečtení Danteho holky jsem byla docela překvapená, že to je od té samé autorky. Tyhle dvě knihy jsou úplně jiné šálky kávy, dalo by se říct... ale vůbec nevadí; Danteho holka je taková letní oddychovka. Tohle...ani mě nenapadá vhodné pojmenování, ale bylo to super. Pax ♥.
Moc hezký příběh s krásnou myšlenkou - láska nemá konce. Začátek knihy mi přišel poněkud strohý, chvíli mi trvalo, než jsem to těm dvěma začala věřit. Ani přesně nevím kdy, ale začala. Od poloviny je tam těch emocí velká hromada, a na samotném konci jsem měla velký problém udržet oko suché. Milá a dobře se čtoucí kniha.
Recenze: http://samankova.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=431914&bk=77124
Neskutečně nádherný příběh. Něco mezi Krásnou katastrofou a Easy. Dostalo mě to. Pax je opravdu ze začátku velký ničema (slušně řečeno). Ale když objevujete a odkrýváte jeho příběh, zjistíte, že je to vlastně úplně jinak. Mila byla skvělá, opravdová holka a pro Paxe jak stvořená. Poté, co jsem četla Danteho holku, se mi ani nechce věřit, že tohle je od C. Cole. Doporučuji:-) Možná by si kniha zasloužila ještě několik stránek navíc. Nerada jsem se s nima loučila. Prostě bomba:-)
drogy sex láska smrt pro ženy deprese sny alkohol psychiatři
Hodně dobrá a propracovaná žánrová knížka. Drsný Pax byl na začátku jako svěží vzduch, jeho přerod je možná až moc rychlý, ale následné pasáže terapie byly popsány velmi reálně. Moc se mi líbil doslov autorky a popis jednotlivých inspirací, které vedly k napsání knihy. Povedla se jí moc. Těším se na další díl:)!