Bál v Schofield Parku

Bál v Schofield Parku
https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95453/bmid_bal-v-schofield-parku-Omp-95453.jpg 4 83 83

Bedwynovi série

< 8. díl

Celý Londýn je hore nohami v očakávaní príchodu Wulfrica Bedwyna, záhadného vojvodu z Bewcastlu, na jedno z najvýznamnejších spoločenských podujatí sezóny. Jedni pripisujú jeho nezáujem o druhé pohlavie tragickej láske, druhí vrodenému chladu. V tento oslňujúci podvečer však vojvodovo oko pritiahne jedna žena – jediná, ktorá navonok nestojí o jeho pozornosť. Aj keď Christine Derrickovú napriek vyhraneným názorom na chlapov, mravy a manželstvo driečny vojvoda zaujme, odráža jeho útoky pri každej príležitosti. Osamelý vlk bedwynovského klanu, nezvyknutý na ženský odpor, je však o to väčšmi odhodlaný zviesť ju za každú cenu. Až kým sa nestane čosi, s čím nikto nerátal, a najmä nie muž, ktorý nepredpokladal, že ho môže zradiť vlastné srdce...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Slovenský spisovateľ

Slightly Dangerous, 2004

Ála1968
30.04.2023 4 z 5

Na Wulfrika jsem se těšila nejvíc.Toho jsem milovala od prvního dílu.Je pravda, že to bylo hodně rozvláčné,ale potom v Londýně už to bylo super.Samozřejmě, že konec byl nejlepší.Škoda, že je konec a myslím, že tohle byla nejlepší série od Mary Balogh.

Červená33
15.01.2023

Wulfric i Christina měli předsudky. Nebo byli pyšní?
V knížce je v některých scénách hooooodně cítit inspirace Austenovou, ale je to pohodové čtení o jejich cestě k pochopení toho druhého.
Oceňuji, že vývoj vztahu trval nějakou dobu, neskutečně mne vytáčí ty velké a hluboké lásky během pár dní v některých knihách. A nevím, proč český název je "Trochu nebezpeční"

mariva
11.10.2021 5 z 5

Ze série jsem četla jen první a nyní poslední díl. Příjemná odpočinková četba, chvílemi docela humorná.

pip11
09.05.2021 5 z 5

Tento díl o posledním ze sourozenců Bedwynových, ,ledovém’ vévodovi Wulfrikovi, byl naprosto skvělý. Dost jsem se na jeho příběh těšila a vůbec mě nezklamal.

biki
27.12.2020 5 z 5

Série "Bedwynovi" se mi celkově líbí o něco víc oproti Huxtableovým, nejčastěji se pak vracím k této knize. Přestože Wulf ve všech předchozích dílech působil většinou jako chladný a nade vše povznesený patriarcha, občas přece jen pod touto maskou probleskla jeho starostlivost a láska ke členům své rodiny, i když ji dával najevo spíše jen svými skutky a veškeré emoce se snažil tvrdě potlačit. Jenže v tomto příběhu poté, co si jako hlava rodiny splnil závazky ke svým mladším sourozencům, zůstal osamocen a zbyly mu jen jeho povinnosti k rodinnému majetku. Takže jsem byla zvědavá, jak si s jeho životem M.B. poradí. A ona mu přisoudila Christinu, temperamentní ženu s radostným přístupem k životu, která se ne vlastní vinou ocitla tak trochu na okraji společnosti. Právě ona dokázala narušit Wulfovu masku chladu a rezervovanosti a ukázala mu, jak se radovat i z maličkostí. Několik zábavných příhod pak Wulfovým sourozencům s jejich rodinami také ukázalo, že i on je jen člověk a nikoli ta odtažitá mocná bytost v čele rodiny. Jak říkám, pro mne nejlepší příběh série.

petraj30
16.09.2020 5 z 5

Tento díl, ačkoliv byl poslední, se mi líbil nejvíc.
Konečně jsem pochopila to Wufrikovo chování i jeho nálady. Kdyby nebylo psáno, že je mu 35, tipla bych si, že to byl muž od 50-ti let výš. Christina byla světlo, které celé ty roky potřeboval. Sice se pořád choval jako bručoun, ale bylo to o poznání lepší. Christinu jsem si zamilovala, i když se nechovala přesně podle etiket, byla rozhodně lepší, než kterákoli jiná v určitém postavení, protože si svůj život dokázala užít.
Byl to moc krásný a čtivý příběh. Někdy jsem měla slzy v očích a ten konec byl prostě ve všech směrech dokonalý a vtipný. Opravdu to byla hodně povedená kniha a mě mrzí, že nemám k dispozici více dílů ze série. Nádherné čtení:-)

NathalieVerdun
13.01.2019 5 z 5

Občas sa stáva, že sa veľmi teším na príbeh najstaršieho brata v knižných sériach tohto typu a nakoniec ma kniha sklame tým, že nie je tak prepracovaná, ale tu to tak rozhodne nebolo - príbeh Wulfrica Bedwyna, vojvodu z Bewcastlu si ma získal, krásne sa dá vžiť a pochopiť jeho povahu a najradšej mám tie scénky, kde ukazuje, že nie je iba skostnateným prísnym vojvodom, ale vie sa aj baviť.

evik75
09.09.2018 3 z 5

Z počátku jsem se do příběhu nemohla začíst a říkala jsem si, že knihu po přečtění prodám, snad to bylo tím, že v ní není tolik slovních přestřelek mezi hlavními hrdiny, které mám tak ráda. Přesto jsem se do příběhu nakonec krásně začetla a hltala až do konce. Určitě ho doporučuji :-)

TaLu
18.04.2017 5 z 5

Na příběh Wulfrika Bedwyna jsem se moc těšila, četla jsem ho již před několika lety a díky němu se pokusila sehnat do knihovny i ostatní díly série. Když se mi to podařilo ( alespoň ty, které vyšly, je škoda, že nejsou dostupné všechny), začetla jsem se velmi ráda do této romantické a vtipné ságy. V každém příběhu sourozenců postava Wulfrika vystupuje a čtenář se postupně dozvídá, co všechno se ukrývá pod povrchem jeho osobnosti.
Když se pak pročteme až k jeho příběhu, přejeme mu jen to nejlepší. Myslím, že Christina mu dokázala vrátit právě ten kus z jeho života, který byl nucen opustit skrze postavení v rodině i společnosti již ve dvanácti letech, kdy z divokého, ale radostného kluka začala převýchova na vévodu. Jak snadno by se mohlo stát, že to světlo radosti a odvaha sáhnout i po vlastním štěstí by ho minuly. Ale to by asi nebyl ten pravý romantický příběh, jisté je, že jim přejeme, že se potkali a tím završili štěstí celé rodiny. Celou sérii doporučuji. Romantické, vtipné a jako bonus mnohé věty, nad kterými je možné se zamyslet.
Autorka zvládla vložit do romantického čtení i lidskost a moudrost.

RADIN
03.11.2016 3 z 5

Kniha je priemerná,príbeh nič moc,nezaujal ma.

alzbeta4340
15.10.2016 5 z 5

Christina a Wulfrik Bedwyn jsou pro mě bezesporu jedním z nejlepších a nejpovedenějších párů, na které jsem při čtení historických romancí narazila. Vřele doporučuji tuto knihu všem fanynkám tohoto žánru. Romantika ve spojení s humorem - co víc si můžeme přát.

LilianaFalcon
21.05.2016 4 z 5

Taková rádoby Pýcha a předsudek... V porovnání s ní by to mělo sice asi tak jednu hvězdičku, ale to by bylo nespravedlivé to srovnávat s takovou špičkou.
Navíc Christina měla do inteligentní Elizabeth hodně daleko ;-) spíš to vlastně byla taková Bridget Jonesová.

zp87
04.12.2015 5 z 5

Tak vévoda Bewcastle mě přinutil číst ještě ráno po náročné noční službě. Wulfrik vůbec nezklamal, naopak - nadchl a asi jsem se do něj zamilovala. Měla jsem slabost pro to jeho povýšené jednání ze kterého jsem ale i skrze knížku cítila bouřlivý a citlivý vnitřek. Autorce se skutečně povedla jeho postava (a myslím, že to nebyla náhoda, že na Wulfrika se skutečně zaměřila a je to její nejpropracovanější postava v této sérii). Už v předešlých dílech je totiž vidět, jak se tento zdánlivě bezcitný a zdánlivě sobecký a arogantní muž stará o své sourozence a nejen o ně...
Proto mě velmi iritovala Christina. To teda Wulfrikovi autorka připravila osudovou lásku, jen co je pravda... Nemyslím její původ - ale to chování... Vždyť ona se chovala jak trhlá puberťačka - ne třicetiletá žena... fakt pošuk.
Přišla mi až extrémně trhlá - lozit po stromech, válet sudy a vrhat se do řeky - naprosto vědomě a navíc před vybranou společností a vévodou? Kdyby jí bylo 17 - ok. Ale jí je skoro dvakrát tolik...
Nevěřím, že vévoda - navíc Wulfrikova ražení - by takovou sluníčkovou a věčně pubertální žíňku strávil...
Velmi mě mrzelo, že konec nebyl delší, myšleno "závěrečná" část, ta láskyplná, romantická. Ráda bych si početla o zamilovaném a hlavně šťastném Wulfrikovi déle. Skoro to na mě působilo tak, že autorka už byla tak vycucaná z Christiny, že na kvalitní závěr neměla sílu. Měla jsem spolužačku Christinina ražení - a ta holka byla fakt energetický upír. Christina na mě působila stejně.

Medlyn
25.08.2015

Neměl by admin sloučit 7.+8. díl, když je to stejná kniha jen vydaná v Cz a Sk?

Mh200877
22.09.2014 5 z 5

Proste úžasná. Vždy ma baví, keď žena svojou bezprostrednosťou dokáže zmeniť muža :) Wulfric, ktorý v ostatných dieloch vystupuje ako nekompromisná hlava rodiny, tu konečne ukazuje svoju ľudskú tvár. Celkovo Bedwynovci sú vykreslení ako príjemná, dynamická rodina, ktorej členovia sa snažia nájsť životné šťastie :)

gabca007
08.10.2013 5 z 5

Je to moje první kniha od této autorky a musím říct, že se mi moc líbila a hned se vrhnu na další její knihy.

ivule85
23.04.2012 5 z 5

Hezký příběh kdy nepřístupný a chladný Wulfrik bojuje o srdce nekonveční a nemotorné Christiny která odmítá roli milenky i manželky...jedine co mě mrzí je že tuto serii nevydávaji tak jak byli napsane ale hodně na přeskačku...