Bestie
Martina Cole
Chtěla mít všechno. A aby toho dosáhla, byla ochotna udělat… úplně všechno. Pro lidi, kteří ji neznají, je Cynthia Tailorová zosobněním úspěšného života: má oddaného manžela, honosný dům a dvě krásné děti. Avšak pro lidi, kteří Cynthii znají, je tato žena prokletím: nikdy jí nestačí to, co už má, a chce stále víc. Obvykle něco, co mají druzí, a ona se domnívá, že na to má větší právo než oni. Cynthia si s neuvěřitelnou lehkostí přivlastňuje peníze, úspěch i lásku druhých. Není proto divu, že postupně zničí všechny lidi ve svém okolí, včetně manžela, obou dětí a vnoučat. Její největší touha – vlastnit a ovládat – ji nakonec přivede do situace, v níž se nechtěla nikdy ocitnout. Uvědomí si alespoň na pokraji sebezničení, čeho se dopustila, nebo půjde dál a nezastaví se, dokud nebude muset za své činy krutě zaplatit?... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2013 , DominoOriginální název:
The Faithless, 2011
Podle mne hrozne roztahly pribeh. Stacilo by 200 stran. Musela jsem dost preskakovat stranky abych to docetla.
Pro mě první kniha od této autorky a můžu říct, že mě rozhodně nezklamala a určitě si přečtu i něco dalšího. Vyprávění z pohledu více osob mě na začátku trochu štvalo, ale nakonec mi to přišlo perfektní, byly jasně vidět rozdíly mezi pohledy jednotlivých lidí. Příběh se celou dobu rozvíjel zajímavým způsobem a objevovaly se nové zvraty, takže jsem se rozhodně nestihla nudit.
Já jsem knihu odložila po straně 84, přečetla jsem si závěr ... a děkuji, víc už ne. Z popisu knihy jsem nikde nevyčetla, že jde o příběh z podsvětí. Nemám ráda příběhy, kde jsou podvodníci a mafiáni popisováni jako kladní hrdinové.
Půvab života o samotě spočívá v tom, že člověk může chodit cvičit, zdravě jíst a jezdit na prodloužené víkendy do lázní. Příchod dětí takovým aktivitám učiní přitrž a ukončí dosavadní příjemný život - celá Synthia :-( , pro mě negativní článek. Způsob života, jaký je v knize popisován bych ani zažít nechtěla.
Další kniha, která se autorce moc vyvedla.Velmi čtivý příběh od začátku do konce. Bestie - krásná, ale bezohledná žena, špatná matka a dcera
manipulace (psychologie) manipulátoři
To je teda síla kam až se dá dojít. Asi bych nevěřila, že takoví lidé mohou existovat - anebo věřila? Je to docela poučné, kdo nečetl, doporučuji.
A ještě pro berušku77: muselo to být dlouhé, ten vývoj "bestie" musel vygradovat, nemohla se změnit na pár stránkách :-).