Královna zločinu přehled
Martina Cole
Maura Ryanová série
1. díl >
Maura Ryanová se narodila do nuzných poměrů, kde se za jediný zdroj obživy považovala drobná kriminalita. Jen její starší bratr Michael se to rozhodl někam dotáhnout a postupně pronikl do londýnského zločineckého podsvětí. Maura se zpočátku staví k jeho počínání lhostejně, ale to se změní v den, kdy ztratí milovaného muže. Tehdy se rozhodne zapomenout na lásku a zapojuje se do „rodinné firmy“. Nikdo nevěří, že sedmnáctiletá blondýnka je schopna tvrdě jednat s nejobávanějšími londýnskými zločinci, ale vzápětí vyjde najevo, že by bylo chybou Mauru podceňovat: je neoblomná, chytrá, hezká a pevně rozhodnutá nepřipustit, aby jí někdo znovu způsobil bolest. Toto rozhodnutí z ní učiní velmi nebezpečnou ženu. Spolu s Michaelem jsou neporazitelní: jako královna a král organizovaného zločinu řídí restaurace a kluby, ovládají prostitutky, pasáky – i řadu vysoce postavených lidí. Není divu, že policie jí jde tvrdě po krku, a dokonce i někteří příbuzní by ji raději viděli za mřížemi. Když dojde k rozhodujícímu okamžiku, Maura stane tváří v tvář ztracené lásce z minulosti…... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2002 , DominoOriginální název:
Dangerous Lady, 1992
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Královna zločinu. Přihlašte se a napište ho.
Královna zločinu mi byla doporučena a zcela upřímně, propracovával jsem se jí poměrně dost obtížně. Myslím, že přílišná glorifikace a manipulace působila značně kostrbatě až nepřirozeně, takže se mi stávalo, že jsem si vymyslel to nejméně pravděpodobnou variantu - a ona se do puntíku naplnila. Těžko říci, jestli to byla výjimka nebo pravidlo, ale na základě této zkušenosti jsem autorku poněkud poodsunul do pozadí.
Kniha Královna zločinu v seznamech
75%
Výborný thriller. Maura a její bratři Ryanové a londýnské podsvětí. Námět z mafiánského prostředí se mi líbil a potěšil mě konec.
Autorku znám, ale tohle je moje první knížka od ní, určitě se pustím do dalších.
K přečtení doporučuji. Hvězdičku ubírám za to, že knížka by snesla zkrácení.