Bez rozlúčky

Bez rozlúčky
https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85203/bmid_bez-rozlucky-NQ3-85203.jpg 4 421 421

V dome vládlo hrobové ticho. To bol prvý znak, že sa stalo niečo hrozné. Štrnásťročná Cynthia Biggeová sa v to ráno zobudila a zistila, že je sama. Jej rodina - mama, otec a brat - zmizla bez slova, bez odkazu, bez stopy. O dvadsaťpäť rokov neskôr Cynthia ešte vždy hľadá odpovede. A dozvie sa zničujúcu pravdu. Cynthia a Terry Archerovci ešte vždy bývajú v Milforde neďaleko Cynthiinho rodičovského domu na Hickory Street. Zdá sa, že ako manželia nažívajúci v dobrom partnerskom vzťahu a rodičia dcéry majú pred sebou úspešnú budúcnosť. No otázniky súvisiace s vlastnou minulosťou Cynthiu ešte vždy prenasledujú a jej posadnutosť hľadaním odpovedí ohrozuje všetko, čo Archerovci dosiaľ vybudovali. Pre Cynthiu nejestvuje iná alternatíva, než zistiť, prečo jej rodina zmizla - a ako to, že ju niekto vynechal. Terry si myslí, že účasť v populárnom televíznom pátracom programe Deadline je veľký omyl. Jeho manželka však dúfa, že ju niekto, čo ho bude pozerať, privedie na stopu nezvestnej rodiny. A práve Cynthia si všimne čudné auto krúžiace po okolí, vypočuje si záhadný telefonát a objaví hrozivý "dar". A keď začne strácať nervy, už sa nedá veriť v nevinu nikoho, ani jej samej. Po prvom nájdenom tele začína byť jasné, že jej minulosť je ešte záhadnejšia, ako predpokladala.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)

No Time for Goodbye, 2007

pavlinka0250
04.06.2019 5 z 5

Tohle je naprosto skvělá kniha, úplně mě pohltila.
Doporučuji k přečtení, opravdu je na co se těšit :-)

Olous1
27.02.2019 5 z 5

Tak tohle byla jízda. ..wow.Stránky jsem nestačila otáčet. I styl psaní byl perfektní(vypravěč manžel Terry mi taky sedl)..a závěr. ..no doporučuji přečíst a uvidíte.

dawson321
25.01.2019 4 z 5

Mrazivý thriller.

ArwenAragorn
26.12.2018 5 z 5

Úžasný thriller, velmi čtivý, napínavý, s adrenalinovým závěrem. Kniha se velmi těžko odkládá a mrzí mě, že jsem ji už dočetla. Kdo ji nezná, určitě si ji přečtěte!

Renatecka
11.10.2018 4 z 5

Napínavé, dobře se to četlo. Jednu hvězdičku ubírám za mírně, řekla bych, nadsazený konec (myslím například Rolly), ale tak už to hold u těchto amerických thrillerů bývá.

bekule
15.05.2018 4 z 5

Zvláštní, ač jsem knihu neznala přišla mi povědomá. Pravděpodobně bylo něco podobného natočeno. Četla se velmi dobře i když jako thriller mě až tak mrazivá nepřišla. Díky věčnému pocitu déja vu jsem téměř od začátku tušila jak je to s otcem a "jeho rodinou". Trošku mi přišel přitažený za vlasy příběh Vince, Jane a Rolla , ale ono nemusí být vždy všechno logické a pochopitelné, od toho je to oddechová četba. Nezklamala a určitě si od autora časem přečtu i další knihy.

Synysterka
18.02.2018 5 z 5

Výborná kniha, četla jsem před lety a řadím ji k těm, ke kterým se ráda vrátím.

Fanny76
28.01.2018 5 z 5

Úžasná ,čte se jednim dechem

BariEli
05.01.2018 4 z 5

Musím uznat, že je opravdu skvělá. Děj se v první fázi táhnul. Ale od poloviny to začalo gradovat, až jsem měla trochu obavy, aby Barclay nepřepálil konec. Ale v pohodě. Sice lehce přitažené za vlasy, ale pořad v pohodě.
Mrzí mě, že jsem neměla na knihu víc času. Moc ráda jsem se k ní vracela.

Denisa232623
27.12.2017 4 z 5

Zajímavá kniha, přečetla jsem ji jedním dechem, opět lehce přehnaný konec, ale jako celek se mi líbila..

LendaD
13.11.2017

Asi první detektivka, u které mi i slzička ukápla...napínavé od začátku do konce a zároveň dojemné...

Len2očka
31.10.2017 5 z 5

Tato knížka byla skvělá,koupím si ji.

čika
17.10.2017 4 z 5

Lindsay Barclay sa cita sam, trochu na ukor logickosti, ale nevadi. Cakam na dalsie preklady jeho knih....clovek toto obcas potrebuje, pravy americky thriller

ritz
16.10.2017 5 z 5

Napínavá knížka s překvapivým koncem. Za mě plný počet hvězdiček.

bara1447
18.09.2017 5 z 5

Toto je přesně kniha, kterou když začnete číst, tak se těžce odkládá, protože každá kapitola skončí tak napínavě, že zkrátka musíte číst dál (takže pak jdete spát o několik hodin později, než jste měli v plánu). Sice jsem v polovině knihy správně odhadla, kdo jsou ty dvě osoby spolu telefonující, ale postupně se vybarvilo spoustu dalších věcí, které jsem nečekala. Za mě super čtení, doporučuji.

ankaras
14.09.2017 5 z 5

Není nad to, když vás kniha drapne při čtení prvních stránek a nepustí do té poslední.

Leni.S89
05.08.2017 5 z 5

Závidím všem, kteří se na knížku teprve chystají. Tohle se čte samo...perfektní zápletka a děj, od kterého se nemůžete odtrhnout. I přes počáteční nesympatie s hlavní postavou dávám 5*..Poslední stránka mě úplně položila. Doporučuju, čtěte to! :)

katka9574
12.07.2017 5 z 5

Fantastická kniha! Přesně ten typ, kdy se nemůžete dočkat konce a zároveň je vám líto, že už se blíží a že tomu skvělému čtení už brzy odzvoní... nedávno jsem četla i autorovu další knížku Nepříjemně blízko, taky perfektní, ale Na loučení nebyl čas je podle mě ještě o třídu výše :-) Bravo!! Všem milovníkům napínavého čtení vřele doporučuji.

Bella09
15.05.2017 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Byla napínavá, moc dobře se četla. Setkání Terryho a Vince Fleminga mi přišlo až nepatřičně komické.

Jandýs
20.04.2017 5 z 5

Napínavé čtení , příběh se pozvolna odvíjí a graduje do rozuzlení , jakmile jsem se začetla, nemohla jsem knihu už odložit :-)