Bible dětských pokrmů
Annabel Karmel
Kniha obsahuje recepty pro první fázi odstavování, druhou fázi odstavování, pro období devíti až dvanácti měsíců a pro batolata. Nejlepší kuchařka v oblasti dětské stravy. Může být skvělým dárkem pro čerstvé rodiče nebo dobrým pomocníkem pro každého, kdo hledá inspiraci na nové pokrmy nebo kdo potřebuje překonat stresující začátky prvních jídel se svými dětmi. Tato kniha nabízí stejně snadné recepty jako předchozí tituly Annabel Karmel – ideální pro ty z nás, kdo bojujeme s časem, ale přesto chtějí poskytnout dětem výživné jídlo.... celý text
Přidat komentář
Knihu jsem si naštěstí půjčila jen v knihovně. Jaké překvapení bylo, když jsem našla uvnitř recepty, do kterých patří několik lžic kečupu, sójové omáčky, worcestru, vinného octa a chilli omáčky - a to v jednom jídle. Také je tam spousta na oleji smažených (v oleji utopených) jídel. Já vám nevím, ale recepty pro batolata si tedy představuji trochu jinak. Navíc pyré z platýze a s batáty nebo spoustu variací tresky nejsou podle mě vzhledem ke špatné dostupnosti (čerstvosti) pro české vaření vhodné. Abych ale jen knížku nehanila tak se mi moc líbí předmluva a úvod, kde jsou informace o tom, jak začít s příkrmy, která jídla jsou nevhodná atd.
Autorovy další knížky
2007 | Vaříme pro kojence a batolata |
2016 | Bible dětských pokrmů |
2011 | Výživa pro nejmenší |
2008 | 100 nejlepších kašiček pro malé děti |
2008 | SuperRecepty pro kojence a nejmenší děti |
Kniha mě příliš nezaujala. Začátky v jídle u kojenců jsou jasné. Jak to u zahraničních autorů bývá běžné, pracují se svými surovinami a recepty, které u nás třeba nejsou tak časté. Z toho důvodu je pro mne mnoho receptů ne zrovna použitelných. Na druhou stranu když je maminka kreativní, vše se dá upravit na míru rodiny :-)