Zpátky z Afriky
Corinne Hofmann
Bílá Masajka série
Po primitivním, nelehkém životě u Masajů čekají Corinnu i při novém začátku ve "světě bílých" netušené problémy. Se stejnou vůlí, odvahou a optimismem, s nimiž zvládala překážky v Keni, buduje své dceři a sobě novou existenci ve své původní vlasti. Díky dodnes trvající korespondenci s bývalou "africkou rodinou" v ní však časem již téměř zapomenuté události znovu ožívají. Její fascinace černým kontinentem zůstala. A tak Corinne po letech opět vstupuje na africkou půdu a prožívá nové pocity a dobrodružství až k absolutnímu fyzickému i duševnímu vyčerpání...... celý text
Literatura světová Biografie a memoáry Cestopisy a místopisy
Vydáno: 2015 , Ikar (CZ)Originální název:
Zurück aus Afrika, 2003

Nejdřív bych mohla říct, že Corinne je trochu blázen. Tak bezhlavě opustit pohodlný život, pouštět se znovu a znovu do obchodování, trápit se nemocemi a špatnými podmínkami, vyšplhat na střechu Afriky….. Ale po přečtení knížky Bílá Masajka a Zpátky z Afriky musím uznat, že Corinne je silná osobnost. Klobouk dolů. Dokáže zvládnout věci, které by většinu lidí srazilo na kolena a už nevstali. Je to opravdu poutavý příběh, který nutí číst, musíte vědět co se dělo dál….

Kniha byla opět bezvadná, bavilo mě číst, s čím vším se musela vypořádat po svém návratu a po vydání Bílé masajky. A popis výstupu na Kilimandžáro byl poutavý, tvrdý, ale krásný. Člověk má chuť se zvednout a něco udělat, jen tak, protože prostě chce něčeho dosáhnout.

Bílou Masajku jsem četla kdysi, náhodně jsem narazila na poslední knihu a teď jsem tedy zhltla druhou a plynule pokračuji s třetí.
Druhá kniha o návratu z Afriky s mi moc líbila a přečetla jsem jí jedním dechem.

Miluji knihy z afrického prostředí a Bílá Masajka je jedna z nejoblíbenějších. Konečně jsem si pořídila i její pokračování a zhltla jsem ho stejně rychle jako Bílou Majsajku, hned jdu pokračovat třetím pokračováním. :-)

Krásná knížka....i když první díl byl zajímavější. Přesto jsem byla zvědavá, jak autorka žila dál....

Moc pěkně se kniha četla. Ta ženská měla opravdu "z pekla štěstí" i když si užila své.

Corinne má můj obdiv.....co vše zažila a s čím se vyrovnala.Přečetla jsem všechny 4 díly protože jsem byla zvědavá jak to všechno dopadlo,a musím uznat že láska opravdu dokáže s člověkem pěkně zamávat.Ona sama se několikrát vzdala všeho co měla pro svou velkou lásku k Lketingovi,a raději začala vše budovat znovu ať už v Africe nebo ve Švýcarsku......jen dcery by se nevzdala,ale je dobře že Napirai nepřišla ani o otce,ani o svou Africkou rodinu i když žije ve Švýcarsku a do Afriky jezdí jen občas na návštěvu :-)

Po přečtení této knihy je mi Corinne sympatičtější.Sice to už nebylo ono,ale ráda jsem se sozvěděla co bylo potom.Proto nebudu váhat a jdu na další dvě knihy.

Druhý díl už tolik zajímavý není. I když nemůžu říct, že by byla potíž to dočíst. Naše hrdinka Bílá Masajka se vrátí z Afriky do Švýcarska, nemá ani vindru. Naštěstí má rodinu, která jí pomůže a pak zase své odhodlání. Kniha popisuje peripetie po návratu, hledání práce, později i bydlení a nakonec toho, jak sepsala Bílou Masajku.

Je jasné, že jsem chtěla vědět, jak to bylo dál.
No, Corinne, evidentně měla toulavé boty.

Kniha není tak poutavá jako první díl, ale i přes to je čtivá. Popisované roky po návratu domů byly pro autorku velice náročné, je to silný příběh.

Opět dobře čtivá kniha, na první díl to samozřejmě nemá, ale i tak oddychová zajímavá kniha.

Kniha byla velmi napínavá. Fascinoval mne přístup Corinne k tomu, že musela začít úplně od znova. Ráda bych si přečetla i třetí díl.

Příběh Bílé Masajky mě natolik pohltil,že jsem hned druhý den sáhnul do babiččiny knihovny pro druhý díl Zpátky z Afriky,a přečetl jej opět za pár dní s velkým napětím jak se asi Corinna s Napirai ve Švícarsku zabydleli a kam bude směřovat jejich život s hlubokou africkou zkušeností...
I když tento pokračující příběh nebyl tak strhující a napínavý,přesto hodnotím knihu velmi vysoko,jelikoš se čte s lehkostí a komu velmi mě bavilo představovat si jejich odehrávající se životy.
Ten koho zaujal příběh Bílé Masajky,tomu se jistě bude líbit i pokračování.
Corinnu stále velmi obdivuji za statečnost,cílevědomost a lidskost...
Afrika děti náboženství láska Keňa útěk vydírání svědomí manželství kulturní antropologie autobiografické prvky vývoj a výchova dětí mateřství narozeniny Masajové nenásilná komunikace nový začátek podle skutečných událostí manželství s cizincem smíšené kultury návraty domů kultura a společnostAutorovy další knížky
2004 | ![]() |
2005 | ![]() |
2006 | ![]() |
2012 | ![]() |
2017 | ![]() |
Pěkný příběh navazující na první díl Bílá Masajka. Stojí za přečtení.