Afrika, má láska přehled
Corinne Hofmann
Bílá Masajka série
Corinna žije spokojeně se svou již dospělou dcerou Napirai, jejímž otcem je někdejší masajský náčelník, ve Švýcarsku, ale ví, že Keňa navždy zůstane její velkou láskou a druhým domovem. Napirai oslavila 20. narozeniny a Corinna touží dceři konečně představit zemi, v níž leží její kořeny, seznámit ji s vlastním otcem, babičkou a nevlastními sourozenci. Napirai však stále ještě váhá… Corinna mezitím podnikne dvouměsíční cestu po severní Namibii, nějaký čas stráví v Keni, kde chce poznat život obyvatel v nairobských slumech a seznámit se s činností dobročinných organizací, jež se snaží tamním lidem pomáhat a změnit jejich osud k lepšímu. A pak dostane vřelý dopis od švagra Jamese, což je poslední impuls k tomu, že se Napirai rozhodne navštívit Barsaloi a poznat svou africkou rodinu.... celý text
Literatura světová Biografie a memoáry Cestopisy a místopisy
Vydáno: 2012 , Ikar (ČR)Originální název:
Afrika, meine Passion, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Afrika, má láska. Přihlašte se a napište ho.
Poslední díl skládačky pro uzavření. Kniha se mi líbila, ale děj byl místy moc zdlouhavý a naopak návštěva v Barsaloi byla vylíčena velmi zkráceně. Přiznám se, že mě nenadchly ani komentáře Napirai. Na druhou stranu, stále je to skvělá zpověď neskutečné ženy s nevšedními podrobnostmi o Africe.
Knižní novinky (1. - 5. 9.)
31.08.2012
Kniha Afrika, má láska v seznamech
Afrika tradice Keňa autobiografické prvky humanitární pomoc Masajové autobiografie podle skutečných událostí manželství s cizincem smíšené kultury
2004 | Bílá Masajka |
2005 | Zpátky z Afriky |