Robinsonův ostrov
Arkady Adam Fiedler
Bílý jaguár série
1. díl >
Dobrodružný román pro mládež o pirátech a otrokářích v Karibském moři v 18. století. Hrdina se přesvědčuje o krutosti španělských otrokářů a jako trosečník na malém ostrově poznává ušlechtilost Indiánů a černošských otroků, které vede do boje za svobodu...
První díl příběhu Jana Bobera mi v dětství nějak unikl, tak jsem to napravil nyní. A musím říci, že jsem byl spokojen, hlavně závěrečná část byla napsána napínavě a s velkou dynamikou. Dávám 4,6 hvězdy, takže zaokrouhluji na plnou palbu sekaným olovem :-)
Krásný návrat o cca čtyřicet let zpátky do dětství plného úžasných dobrodružství. Taková krásná kniha dokáže v každém chlapeckém srdci vyvolat spousty nostalgických vzpomínek. Chci být znovu tím klukem co chtěl být John Bober. Vzhůru do čtení dalšího dílu. Orinoko!!!!
já sem se k téhle knížce dostal pomocí knihobudky jednou sem se do ní koukal a našel jsem tuhle knížku kousek sem si přečetl a vzal sem si ji a nelituju je zábavná a pro mě byla pomalu i návyková takže sem ji dočetl celkem brzo a rozhodně nelituju
Proč jsem po knize sáhla? Napsal ji totiž nějaký můj jmenovec, tedy tím chci říct, že máme stejné příjmení. To byl primární důvod a zároveň jakýsi tahoun, když jsem to v první třetině chtěla vzdát. Začetla jsem se totiž až po nějaké době, ale dobře, že jsem vydržela. Je to úžasná a dobrodružná knížka.
Miluji tu knihu… je úžasná a naprosto reálně zpracovaná… zbožňuji ji… nejvíc jsem smála v 10 letech, když jsem poprvé četla jméno hlavního hrdiny…
pro děti piráti dobrodružství otrokářství Karibik pro chlapce dobrodružné romány
1963 | Robinsonův ostrov |
1961 | Orinoko |
1981 | Bílý jaguár |
1959 | Malý bizon |
1957 | Ryby zpívají v Ukajali |
Nádherná dobrodružná kniha, která mě provázela velkou část dětství. Spolu s druhým dílem jsem ji přečetla aspoň pětkrát a vždy jsem byla nadšená.