Biomanželka

Biomanželka
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/411720/bmid_biomanzelka-iGL-411720.png 3 1124 1124

Biomanželka/Biomanžel série

1. díl >

Autobiograficky laděný román českého autora, který se s vervou opřel do nového životního stylu části české populace. Autor, který se po celý čas svého vyprávění netají tím, že napsaný příběh je inspirován jeho osobou, se rozhodl za pomoci humoru a místy až kruté ironie popsat nový životní styl "eko-bio" ženy.

Kamiliana
18.10.2013 5 z 5

Já osobně znám několik zpočátku šedivých myšek, ze kterých se staly zakladatelky MC, RC, zastáňkyně domácí výuky, lesních školek, biostravy, alternativních porodů atd., takže mně kniha přišla velice reálná, zábavná i děsivá. Za přežití nasazení duly do domu a perfektní znalosti první pomoci při bolestivém kojení si Mojmír mé sympatie plně zasloužil!!! :-)

Li@
12.10.2013 3 z 5

Po této knize jsem sáhla jen ze zvědavosti. Mám ráda Vieweghovu starší tvorbu, to novější upadá a navíc když byla k této knize rovnou vytvořena i divadelní hra, nečekala jsem zázraky. Pravda, zázrak to není a zařadila bych to do kategorie Monyových, Nesvadbových a Pawlovských, ale docela mě to zaujalo. Věřím, že takový příběh se může stát a že se děje a je mi z toho smutno. Mým jediným přáním je, ať se nestanu takovou Hedvikou.

AnetaB
12.10.2013 5 z 5

Skvělá knížka která mi pomohla vyrovnat se s biomacechou :)

simlenka
23.09.2013 2 z 5

Tak u me je to jedna z poslednich, ktera se dala cist! Kdysi davno jsem viewgha cetla hodne, pak me nejak omrzel, ale tahle kniha se fakt povedla! Doporucuju.

kaninaj
16.09.2013 5 z 5

bezva čtivo do porodnice :)
lehké, vtipné, knížka se mi líbila, ale pan Vieweg má lepší knihy.

Pakuna
11.09.2013 1 z 5

O čem to vlastně bylo? Děj o ničem, kniha nenadchne ani neurazí. Poslední kniha, kterou jsem od Viewegha četla.

Blanchi
18.08.2013

Oddechové čtení, ale už druhý den nevíte, o čem to přesně bylo. Na dovolenou ideální.

babyboar
18.08.2013 3 z 5

Neurazí, nenadchne, pobaví. Zdravá výživa a zdravý životní styl jsou prima, ale nic se nesmí přehánět. Já si ráda pochutnám na sojovém mase a tofu, ale stejně tak nepohrdnu ani knedlo, zelo, vepřem, takže v mnoha pasážích Mistra naprosto chápu. :) Také doporučuji jako lehké víkendové čtivo. Jedna hvězda navíc za to, že hlavní hrdinka začínala jako knihovnice v naší knihovně. ;-)

mariposka
27.07.2013 1 z 5

Dobré téma, škoda že ne lépe zpracované. Vtipné a reálné, samozřejmě místy přehnané, ale opravdu pár takových bio a alternativních žen ve svém okolí znám. Chudáci manželé a děti. Knížku doporučuji na víkend či dovolenou.

maximka
02.07.2013 3 z 5

TAk samotný obsah mě hodně překvapil a nedivím se, že Modrovous měl s takovou manželkou problém, to bych možná měla i já :-) z mého pohledu se jedná spíš o alternativní matku. Na druhou stranu jsem moc nevěřila kapitolám, kde promlouvá dula, která u nich bydlí, přišlo mi to stejné, jako když mluvil Mojmír. Zajímavé, ale četla jsem i lepší knihy.

Levandulová
30.06.2013

Tomu říkám kniha na dovolenou...

juckey
27.06.2013 4 z 5

Tragédie v rouše komickém... Smějete se od začátku do konce, ale příběh Modrovouse, který Modrovousem vlastně vůbec není, je v konečném důsledku tak tragický a smutný, že o Vieweghově géniovi nelze vůbec pochybovat...

Niki
12.06.2013 3 z 5

Zatím jeho nejlepší kniha co jsem četla, ale moc se mi nelíbilo, jak Mojmír "hanil" svou manželku.

Diorissimmo
25.03.2013 3 z 5

Biomanželka je typické oddechové čtení na víkend, nebo na dovolenou. Přečetla jsem ji za dva dny. Není to žádné veledílo, nad kterým by člověk musel dlouho přemýšlet, nepřináší žádné hluboké myšlenky. Nicméně dobře se čte, je tam trochu té ironie a sarkasmu, občas jsem se pobavila. Prostě taková celkem milá oddychovka, když nemáte chut a náladu na nic náročného.

marwinmh
24.03.2013 2 z 5

Prvni a nejspis jedina kniha, kterou jsem od Viewegha cetla. V nejmensim me to nenadchlo.

Tulenik
05.03.2013 ztráta času

téma mi přišlo více než slibné, zpracování více než ubohé. Ach jo.... tolik zbytečných keců už jsem dlouho pohromadě neviděla. Tímhle si tedy autor u mě skore rozhodně nevylepšil.
Znám situaci kolem dul, přirozeného rodičovství, nošení dětí v šátcích a zakládání mateřských center více než dobře. Dovedu si velice živě představit situace, které autor popisuje... ale kdyby si odpustil tu zbytečnou a hloupou omáčku, vešlo by se mu to do jedné kapitolky.

fropetka
11.01.2013 5 z 5

Knihu jsem cetla v dobe kdy nasi dceri bylo asi pul roku. Velmi me tehdy pobavila, s odstupem casu vim ze podruhe uz bych po ni nesahla.

evice
03.01.2013 3 z 5

cantillena
25.12.2012

Na to že se jedná o knihu na jeden večer, tak přelouskat ji mi trvalo skoro 5 dní..prostě to nějak nešlo..skutečně jsem se snažila..

kika 13
31.10.2012 4 z 5

Mě se knížka líbí.Psaná s hůmorem,který popisuje situace při kterých se člověk musí smát.