Bistro doma: Nejlepší recepty Terezy Willoughby
Tereza Willoughby
Kdo nevaří, jako by snad ani nebyl. Opravdu vás ale zajímá jídlo, kvůli kterému strávíte hodiny v kuchyni a nakoupíte suroviny za cenu luxusní večeře? Toužíte po nadpozemské slasti z pečínky, nebo prostě chcete, aby se povedla? Novinářka Tereza Willoughby nabízí svůj vlastní zápisník receptů, které z vás udělají hvězdu kuchyně s minimální námahou. Jídlo na každý měsíc a navíc tipy, jak si nad horkou plotnou zachovat chladnou hlavu. Nechoďte pro večeři do bistra za rohem, doma máte lepší.... celý text
Přidat komentář
Velmi originálně zpracovaná knížka, která je plná krásných ilustrací a je za mě hodně design kouskem do kuchařské sbírky. Co do receptů, jsou tu klasiky, doporučuji tedy spíše pro kuchaře začátečníky nebo maximálně středně pokročilé.
Bistro někdy také občerstvení je prodejní místo pro prodej jídel a nápojů kolemjdoucím zákazníkům. Vybavením a sortimentem se nachází mezi jednoduššími kiosky a komfortnějšími restauracemi rychlého občerstvení. https://cs.wikipedia.org/wiki/Bistro
Jak se píše na wikipedii, že ,,Bistro" jsou mezi jednoduchšími stánky a komfortnějšími restauracemi, tak i recepty v této knížce jsou jsou jednoduché (např. Hugova limonáda), náročnější (např. Baskické fazole) až náročné recepty ( např. Dýňové lasagne). Můžete si přečíst jak slané, tak sladké recepty. Kniha je doplněna krásnými fotografiemi a krátkým autorčiným povídáním. Autorka píše, že recepty si dle sebe přizpůsobila a to je mi velmi blízké. Kniha je velmi zdařilá.
I kdybych podle této kuchařky plné bezva receptů nikdy nic neuvařila (což se nestane), už jen kvůli jejímu vzhledu, krásným fotografiím a milému povídání sympatické autorky stojí za to mít ji ve své knihovně kuchařských knih, kde patří k těm nejhezčím. Moc se mi líbí rozvržení podle jednotlivých měsíců. :-)