Blues pro žlutého psa
Zdeněk Antonín Jirotka (p)
Letní starosvětská detektivka z devadesátých let minulého století Ovdovělý penzista František Vlk se vrací na místo činu – do ospalého maloměsta, kde kdysi pracoval a kde se zdánlivě zastavil čas. Jenže když si chce vychutnat zdejší poklidnou letní atmosféru a podlehnout zaslouženému nicnedělání, stane se svědkem vraždy mladé ženy. Nedá mu to, a jak se proplétá mezi starými známými a vzpomínkami, poddává se místnímu koloritu a zapojuje se do vyšetřování. A u toho mu zpívá Louis Armstrong blues o tulákovi, který jako kdyby marně hledal a nemohl najít ztracený domov.... celý text
![Klara1909 Klara1909](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Dobre se čte, poklidne, mile cteni. Pana Jirotku ml. jsem jako spisovatele objevila až nedávno, v době covidove, přenese vás do doby, kdy byl svět ještě normalni:).
![Chesterton Chesterton](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/193043/m_chesterton-qmk.jpg?v=1559290165)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Špetka tatínkova humoru a neotřelosti zůstala i u syna.
Pohodová, skoro Erbenovská atmosféra..... akorát mi chybělo zaujetí pro zápletku a nakonec i pro belhání se do finále. Snad někdy příště, nebylo to úplně špatné :o)
2014 | ![]() |
1987 | ![]() |
2018 | ![]() |
1984 | ![]() |
1987 | ![]() |
Klasická česká detektivka, četlo se to samo.