Bokovka
Barbora Vajsejtlová
Nezávazný románek z večírku někdy přeroste ve vášnivý vztah. Pokud ale porušíte nepsaná pravidla, může se bokovka změnit v noční můru. Karolíně je třiatřicet. Má poněkud zvláštní vztah se svou matkou a zcela normální touhu vybudovat si rodinu s „tím pravým“. Její kolega Marek je ženatý čtyřicátník, otec dvou dcer, znuděný letitým manželstvím. Na firemním večírku spolu začnou flirtovat a skončí v posteli. Nejdřív se zdá, že oba vědí, jak se taková hra hraje. On si po letech užívá obdivu a cítí se vedle ní mladší. Ona si vychutnává zájem a vášnivou aférku. Pak se jim ale situace začne vymykat z rukou. Každému jiným způsobem. Nedorozumění se vrší a v okamžiku, kdy by Marek bokovku rád ukončil, Karolína už je pevně rozhodnutá, že bude jen její. A je hodně cílevědomá...... celý text
Výborná knížka o vážných věcech, které se, bohužel, často stávají, ale napsaná lehce a s nadhledem. Ty pohledy obou hlavních hrdinů na probíhající "bokovku" mě bavily velmi. Myslím, že autorka, ač žena, velmi dobře popsala i ten mužský pohled, ve kterém různé představy, sny a emoce nemají místo, tam většinou vítězí pragmatismus :-). No, moc jsem si knížku užila, čte se skvěle.
Příběh ze života -podnikový večírek-alkohol a jak to dopadne je již v obsaženo v názvu knihy .Nezávazný románek z večírku ,který se změní v noční můru. Kniha je psána v krátkých kapitolách ,takže se čte velmi dobře. Já bych ji doporučila k přečtení i mužům
Název knihy jednoznačně ukazuje na téma, které je v knize zpracováno. A za mě je zpracováno velmi dobře. Střídání dvou vypravěčů - milenky Karolíny a ženatého Marka, jejich pohled na věc, měnící se city i celý proces nevěry. A za konec palec nahoru, čekala jsem jiný.
Nejdříve to byla jednorázovka, či úlet chcete-li nebo také bokovka, která se ale oběma hlavním protagonistům tohoto příběhu nějak vymkla z kontroly....
Tohle je příběh ze života, ničím až tolik nepřekvapuje, stává se. Autorka věrohodně zachytila vývoj myšlenkových pochodů ženy a muže, tu rozdílnost pohledu na jejich ,,vztah", když každý má jiné představy, a když se do nezávazné bokovky dostanou city. Příběh má výbornou gradaci, z toho nijak originálního začátku se postupně dostává do až extrémního a napínavého závěru.
Dobře napsané!
Dalo by se napsat, že to bylo jedno velké klišé, protože takových příběhů se děje spousta. Ona - typická představitelka pro bokovku, on - typický chlap, kterého tak trochu postihla krize středního věku a stereotyp v manželství. Klasická situace - alkohol + pracovní večírek + sex na jednu noc, ale jak už to tak bývá, jedním úletem to nekončí. Nicméně je knížka napsaná čtivě a uvěřitelně a charaktery obou protagonistů se postupně vyvíjí, až by bylo Marka člověku na konci i líto. Přiznávám, že zvítězila ta škodolibější část mého já, která mu takový konec přála.
Bokovka mě bavila! Skvělá oddychovka o nevěře a krizi středního věku. Příběh pěkně odsýpal a bavilo mě střídání vyprávění z pohledu milenky a manžela. Byl to prostě příběh ze života, který si umíte představit.
U této knihy není potřeba číst anotaci, stačí ten jednoslovný název a víte o čem to celé je. Jde o naprosto reálnou, výborně napsanou vztahovku. Karolína i Marek jsou typičtí představitelé lidí, kteří se do takových vztahů pouští. Jejich důvody jsou úplně stejné jako důvody tisíců dalších.
Příběh má svižný děj, na situace nahlížíme pohledem obou aktérů, kteří jsou z psychologického hlediska dobře vyobrazení. Kniha je tak chytlavá, že kdybych měla čas, dala bych ji na jeden zátah.
Konec, jaký autorka zvolila, mne trochu mrzí. Bavilo mě to tak moc, že bych si to ráda užívala ještě dál ;-).
Výborné! Po přečtení si dobře rozmyslíte, jestli si skočíte bokem nebo ne. :) Bavil mě vývoj postav, a vlastně celkově se to autorce povedlo. To nechcete zažít, jen přečíst.
Hele, mě to fakt bavilo! Na to, že je to vztahový román, které moc nemusím, protože většinou cílí na jiný typ žen než jsem já. Dobře napsané, uvěřitelné charaktery postav, dobrá psychologie a gradace. Přečteno na jeden zátah mluví taky za vše-víkendová/prázdninová oddychovka.
Při čtení této knihy jsem často myslela na slova mého manžela, že ženský a mužský svět je strašně odlišný, že mnohé vnímáme jinak a ženy do všeho tahají city. Výborná knížka, velmi mě bavila i pobavila. Závěr byl sice extrémní a přesto, že podle mého byl dobře zakončen, ráda bych ve čtení ještě pokračovala. Velmi doporučuji.
Bokovka mě bavila ! Je to kniha s originálním názvem, která je zábavná, oddechová a ani trošku nenudí.
Již název knihy slibuje čtení k pobavení, ale jisté je, že to může být i k zamyšlení. Vášnivý románek ženatého Marka a jeho vnadné kolegyně Karolíny není nikterak ojedinělý. Bokovka se často stává součástí manželského soužití. Její konce můžou mít zlé následky...
Proto si přečtěte Bokovku, je to skutečně skvělé ! Ale pozor na opravdovou bokovku, ta může být nebezpečná !
Myslím si, že je to téma ze života, které se může klidně v určité životní fázi týkat každého z nás. Téma krize středního věku, nevěry, problémech v manželství a podobně, to není nic neobvyklého a přesto to autorka pojala čtivě a zábavně. Líbí se mi, že nemá potřebu zabíhat nikam do detailů a nic nudně a zdlouhavě okecávat. Vždy jde k věci a vše umí smysluplně popsat. Její styl psaní se mi líbí. Trojlístek v knize je jasně stanovený, ale nevím, kdo z postav mi byl víc nesympatický. Upřímně jsem tady nefandila nikomu a jen jsem čekala, jak to vlastně dopadne. Konec mě ale trošku zklamal. Přišlo mi, že pořádně nevěděla, jak se s Karolínou vypořádat a jaký konec jí dopřát. Tohle bylo zvláštní zakončení.
Barbora Vajsejtlová se pomalu stává mou oblíbenou autorkou, opět se mi kniha od ní líbila. Jsou to takové jednohubky pro oddech, víceméně je v komentářích níže vše řečeno ;-)
Nevinný flirt, který se trochu vymknul a zvrhnul ... docela příjemná oddechovka a nečekaný konec.
2020 | Bokovka |
2019 | Mami, přidej! aneb Jak se (ne)stát supermatkou |
2022 | Vůbec o nic nejde |
2016 | Vánoce za dveřmi |
2017 | Ať jsou velcí zase malí! |
Moje první kniha od autorky,a velké nadšení,moc mě to bavilo,,je to ze života normálních dnešních lidí,skvěle napsané,,perfektní vztahovka,napsané jak z pohledu Marka,tak Karolíny,,za mě pět hvězd,,moc doporučuji.....