Bola som tu
Gayle Forman
Cody Reynoldsová sa nevie zmieriť so stratou najlepšej priateľky Meg, ktorá nečakane spáchala samovraždu. Nevie pochopiť, prečo taká úžasná, energická a priateľská osoba túžila zomrieť a neustále ju prenasleduje pocit viny. Všetko sa zmení, keď sa Cody na žiadosť Meginých rodičov vyberie do Tacomy po priateľkine veci a odhalí celkom novú stránku jej osobnosti. Ponára sa čoraz hlbšie do spleti Meginých tajomstiev a neváha podstúpiť akékoľvek nebezpečenstvo, len aby konečne spoznala pravdu. Podarí sa však prísť tejto záhade na koreň a nájde skutočne to, čo hľadala?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2016 , Yoli (SK)Originální název:
I was here, 2015
Téma knihy je shodné s knihou, kterou jsem nedávno četla - Dvojí žívot. A právě z tohoto pohledu dávám 4 hvězdy. Není to špatné, ale nevyrovná se to knize od D. Chamberlain.
Jakmile jsem zjistila, že v češtině vyjde další knížka od Gayle, říkala jsem si, to bude pecka! Tak jsem čekala a těšila se a jak to dopadlo? Obrovským zklamáním. Celý příběh jsem pokračovala jen ze setrvačnosti (a taky kvůli sympatiím s Benem) a čekala jsem na velký zvrat. Vždy když už to vypadlo, že zvrat nastane, zjistila jsem, že nenastane. Čekala jsem, že kniha bude stejně dobrá jako Jen jeden den, akorát s tematikou podobnou Všechny malé zázraky. No, bohužel - tentokrát to Gayle nevyšlo.
Co to jako bylo? Na knihu jsem čekala celou věčnost a... No tohle je prostě zklamání... Anotace zněla skvěle, mně osobně připomínala knihu Odpusť mi Megan, ale nakonec to byla kniha s příběhem podobným Papírovým městům od Johna Greena... Děj byl sice jiný, ale jednoduše o ničem... Nic jsem se nedozvěděla a nic mě nešokovalo.. Taková škoda...Slabé tři hvězdy dávám hlavně za nálad a obálku...
Pro mne to byl silný a emotivní příběh. I přes takto závažné téma se mi kniha četla opravdu dobře. Já knihu rozhodně doporučuji. Ne vždy jsem s hlavní hrdinkou souhlasila, ale její chování jsem chápala, každý se s bolestí a pocitem viny vypořádává po svém. Bála jsem se, abych po přečtení neměla špatnou náladu, ale naopak ve mě kniha zanechala spíše uklidňující a vyrovnané pocity.
přátelství sebevražda láska deprese USA (Spojené státy americké) pro dívky pro dospívající mládež (young adult) rodinná tajemstvíAutorovy další knížky
2016 | Byla jsem tu |
2015 | Kam jsi odešla |
2014 | Jen jeden den |
2014 | Zůstaň se mnou |
2015 | Jen jeden rok |
Kniha, ktorá ma vôbec nezaujala. Téma knihy bola zaujímavá, ale myslím si, že autorka jej potenciál vôbec nevyužila.