Byla jsem tu přehled

Byla jsem tu https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/304808/bmid_byla-jsem-tu-IKr-304808.jpg 4 350 350

Cody a Meg spolu vyrůstaly téměř jako sestry. Byly nejlepší kamarádky, věděly o sobě všechno… nebo si to Cody alespoň myslela. Megan je totiž mrtvá. Spáchala sebevraždu. Zdrcené Cody zůstane jen hluboký smutek a plno nezodpovězených otázek, protože nemá nejmenší ponětí, co se muselo dít, aby to Meg donutilo k tak tragickému, definitivnímu činu. A co víc – jak je možné, že ona sama neměla nejmenší tušení, co kamarádka prožívá? Pouští se tedy do složitého rozplétání motivů, které Meg k sebevraždě přiměly. Postupně vycházejí najevo nové skutečnosti, s nimi se však vynořují i další otázky. Kdyby Meg věděla, jak její sebevražda zasáhne rodinu, spáchala by ji? A může vůbec člověk v tak bolestném stavu, kdy mu možnost, že si vezme život, připadá jako jediné řešení, pochopit následky svého činu?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

I was here , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Byla jsem tu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (85)

Plativa
04.11.2023 4 z 5

Zajímavý námět, kniha byla čtivá i když místy jsem čekala asi něco trochu jiného.

Vampirosa
01.08.2023 3 z 5

Autorka pracuje s psychicky náročným tématem, které se jí podařilo vcelku zdárně uchopit. Avšak za celou knížku jsem si nebyla schopná vytvořit vztah k hlavní hrdince. Ani romantická linka mne příliš neoslovila. Nejedná se o špatný počin, ale pocit mám pouze průměrný.


AriaLovesBooks
23.08.2022 4 z 5

Na začátek bych chtěla pochválit YOLI za (opět) překrásný přebal knihy. V tomhle toto nakladatelství válí. Ale teď už k příběhu jako takovému... Jedná se o knihu určenou primárně teenagerům, avšak by si ji mohl s klidem přečíst i někdo starší, jelikož je dané téma celkem náročné na psychiku. Knížka je neskutečně svižná, téměř každou chvíli se v ní něco děje, a to nutí čtenáře číst dále. Dle mého názoru si autorka vybrala velmi zajímavé téma a příběh zpracovala velmi dobře. Jediné, co mi na příběhu nesedělo byl konec. Myslím si, že rozuzlení bylo velice slabé a urychlené. Je to škoda, protože větší část knihy mě ten děj opravdu zajímal, ale jakmile došlo k rozuzlení, již jsem neměla velkou motivaci číst dál.

Co z toho tedy vyplývá? Kdyby byl jiný konec, stala by se tato kniha jednou z mých nejoblíbenějších knih. Stále se dostala mezi mé oblíbence, ale rozhodně není tak vysoko jako mnoho knih, které jsem četla.

Knihu bych doporučila všem, kterým nevadí číst o ponurejších tématech a těm, kteří mají v lásce knihy od nakladatelství YOLI.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Byla jsem tu v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených503x
ve Čtenářské výzvě57x
v Doporučených26x
v Knihotéce281x
v Chystám se číst241x
v Chci si koupit52x
v dalších seznamech4x