Bonsaje - Velká kniha o pěstovaní bonsají
Harry Tomlinson
![Bonsaje - Velká kniha o pěstovaní bonsají Bonsaje - Velká kniha o pěstovaní bonsají](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33579/bonsaje-velka-kniha-o-pestovani-bonsaji-33579.jpg?v=1271346786)
v češtine Publikace z pera předního evropského odborníka obsahuje 450 barevných fotografií a zcela nový pohled na bonsaje. Vyčerpávající praktický průvodce tradicemi i uměleckými zásadami pěstování a udržování bonsají také zajisté přijde vhod. A v neposlední řadě dostanete s touto knihou do ruky nejbohatšího a nejaktuálnějšího průvodce uměním vytvářet bonsaje, jaký byl dosud vydán.... celý text
Literatura naučná Hobby
Vydáno: 1995 , CestyOriginální název:
The Complete Book of Bonsai, 1991
![Terva Terva](https://www.databazeknih.cz/img/users/87_/87261/m_terva.jpg?v=1733671589)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Fotografie krásné, ale ty si mohu udělat také. Bohužel rady jsou stručné a má kniha dnes vypadá jak zápisník. Vše si totiž do ní zapisuji. Asi se pokusím vydat svou knihu.
![gonga gonga](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Ve své době pro mě tato kniha byla takřka zjevením, dnes musím konstatovat, že jde pouze o další z řady populárně naučných publikací o umění bonsai, které skutečnému nadšenci nic nového neřeknou a začátečníka často pouze svedou na scestí.
Stručná knížečka, dostal jsem ji tehdy, když mi bylo zhruba sedm, osm let, v době, kdy jsem začal chtít pěstovat svou vlastní bonsaj. Tehdy mě uchvátila grafická stránka knihy, je totiž plná zdařilých fotografií, jen dnes tuto knihu těžko mohu ocenit jakožto pěstitel/nadšenec - je velice stručná a chudá na informace. Pro začátečníky jako takový malý náhled do světa bonsají asi postačí, ale mnoho rad zde nenaleznete.