Netvor
L. J. Shen
Boston Belles série
< 3. díl
Chtíč ničí, ale láska… ta zabíjí. Erotický román od královny žhavých příběhů. Tu nejdůležitější věc jsem si přečetla tehdy v lunaparku na předměstí Bostonu, kde byla naškrábaná na plastových dveřích přenosné toalety. Chtíč přetrvává, láska zůstává. Chtíč je netrpělivý, láska čeká. Chtíč spaluje, láska hřeje. Chtíč ničí, ale láska? Láska zabíjí. Možná to byl odjakživa můj osud zamilovat se do netvora. Když jiné děti nemohly usnout ze strachu, že se u nich ve skříni skrývá příšera se špičatými zuby, já se naopak nemohla dočkat, až tu svou uvidím. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit a pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě, stranou od lidí. Jakmile se však náš příběh posunul dál a pravda vyšla najevo, byla jsem to já, kdo to mezi námi utnul. Jmenuju se Aisling Fitzpatricková a musím se k něčemu přiznat. Sam Brennan není v tomto příběhu jediný netvor.... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2025 , BaronetOriginální název:
The Monster, 2021

Netvor Sam Brennan vládne podsvětí Bostonu, léta "řeší" problémy pro svého obchodního partnera Geralda Fitzpatricka a snaží se vyhýbat jeho dceři Aisling. Aisling je romantická duše, která od prvního setkání se Samem v lunaparku v 17 letech, nepřestává snít o společné budoucnosti. Sam ale city nepěstuje, ani nemá rád lidi a rodina Aisling mu navíc vyplácí bonus, aby na jejich "holčičku" ani nesáhnul. Po deseti letech ztrácí Aisling pomalu naději, že by se mohlo něco změnit a teprve v tu chvíli se začne Samovi dostávat pod kůži.

(SPOILER) Více méně, spíš méně, uvěřitelný příběh ;) ale dějově to bylo dobré, až na nějaké výhrady... Kniha se četla příjemně a pokud člověk příliš nepřemýšlel nad nesrovnalostmi, tak si příběh užil a mohl být spokojený, že všechno dopadlo dobře :)

Na tenhle díl série Boston Belles jsem se opravdu těšila. O Samovi jsem už něco věděla z předchozích knih a po Mizerovi, kterého jsem si fakt zamilovala, jsem byla zvědavá, jak autorka pojme příběh Sama a Ash.
L. J. Shen má talent na psaní napjatých vztahů mezi postavami. Její postavy jsou silné, temné a plné tajemství, a ani zde to není výjimkou. Autorka umí skvěle vytvářet napětí a dokáže (většinu knihy) udržet temnou atmosféru
Sam Brennan je přesně ten typ hrdiny, který je sice v jádru špatný, ale z nějakého důvodu si ho oblíbíte a fandíte mu. Je to mafián, co se pohybuje v těch nejtemnějších koutech, zvyklý kontrolovat všechno kolem sebe, nikdy se neohlíží. Na začátku je naprosto bezcitný, chladný a nezajímá ho nic, ale jak příběh postupuje, začíná se měnit.
Ash je holka z bohaté rodiny, která je celý život zvyklá plnit očekávání druhých, ať už rodičů nebo společnosti. Na první pohled působí jako dokonalá „křehká květinka“, ale jakmile se dostane do Samovy blízkosti, začne se její postava měnit. A právě tahle proměna byla pro mě nejlepší částí celé knihy. Bylo skvělé sledovat, jak se Ash postupně vymaňuje z dětské zamilovanosti, očekávání a konečně se postaví Samovi.
Chemie mezi hlavními postavami byla neuvěřitelná, obzvlášť ve chvílích, kdy Ash konečně přestala hrát roli "poslušné dívky" a začala Samovi ukazovat, co v ní skutečně je.
Co mě hodně potěšilo, bylo propojení s předchozími díly série., Ráda se vracím k postavám a vidím, jak se jejich vztahy posouvají.
Příběh měl obrovský potenciál, ale některé momenty mě trochu zklamaly. Některé situace byly přehnané (ať už reakce postav, nebo extrémní řešení problémů) a hodně scén se opakovalo, což ubíralo na dynamice příběhu. Když už jsem začala mít pocit, že se to zrychluje a někam se posouváme, tak přišla další podobná scéna, která to zase zpomalila.
Závěr knihy mi přišel až moc sladký, k temné atmosféře knihy se moc nehodila. Mám ráda happy end, ale čekala jsem, že tento konec si udrží svou temnou tajemnou stránku a nestane se z toho takový kýčovitý klišoidní konec.
Celkově to není špatná kniha, naopak – má hodně silných momentů a charismatické postavy, ale ve srovnání s jinými knihami od L.J. Shen bych ji zařadila mezi lepší průměr.

Čakala som niečo iné, ale to sa mi stáva často :)
Drsný Sam mal tajnú slabosť, ktorej bol odhodlaný vzdorovať. Sladká Aisling mala temné tajomstvo, ktoré som prekukla veľmi rýchlo, čo sa mi pri tejto autorke nestáva, väčšinou tajomstvá kamufluje lepšie. Napriek tomu to na atraktivite príbehu dvoch, na prvý pohľad odlišných ľudí z rôznych svetov, neubralo.
LJ opäť nesklamala.

(SPOILER)
Opět další "sympoš"ze série,-))
Ohnivý...parádně mi sedl!
Nebylo to dokonalé a měla jsem občas problém s vyjadřováním u Aisling,ale holka se s tím popasovala po svém a nakonec svěle,-)
Za mě lepší díl jak Lovec,ale Mizera je u mě stále na piedestalu,-*
Ještě nás čeká Zhýralec,-)
"Daří se mi v temnotě. Moje práce je vzbuzovat strach a pro některé lidi jsem noční můra. Stejně jako všichni netvoři si vždycky vezmu, co chci.“

Na tuhle knihu jsem se těšila. I když měla nějaké ty mouchy a nebyla dokonalá, tak mě se prostě líbila.

Autorka pise pútavo a dost šťavnato. Sice to bolo predvídateľné ale malo to ten spravny smer ako udržať čitateľa az do konca. Sam bol tak akurat aby sa clovek zamiloval, boss mafie, velky jak fudbalove ihrisko, bezcitny, krasny, mudry, skuseny... Noo Aisling bola cista naivna babka, rodicia ju vyuzivali, vnucovala sa, chybal jej charakter a hlavne aspon trochu hrdosti, behala za Samom jak harajuca fena.

Další skvělá kniha od L.J. SHEN, od předchozího dílu Mizera trošičku pohoršení, ale i tak jsem si slovní přestřelky a sexuální napětí užívala. Sam je typický badboy podsvětí a Aisling je ,, hodní holčička". Ovšem i ona skrývá tajemství, které nechce, aby někdo věděl. V knize se objevují i postavy z předešlých knížek, což mě vždy velmi baví :)). Teď už nám chybí jen poslední 2 postavy, které ještě nemají svůj příběh a na ten se já moc těším :)))

(SPOILER)
Tohle bylo... Uf. A taky trochu meh. Bohužel u tohohle dílu nesdílím všeobecné nadšení.
Na příběh Sama a Aisling jsem se těšila. Celkově mě tahle série baví, ale tohle bylo velké zklamání. Dokonce jsem uvažovala, že to nedočtu, ale kousíček mého zvrhlejšího já prostě chtěl vědět, jak to nakonec celé dopadne.
Respektive, jak se stane, že Sam najednou z totálně chladného parchanta bude někým, kdo by mohl být s Aisling. A to byl ten hlavní problém celé knihy. Vztah Sama a Aisling. On tam totiž v podstatě žádný nebyl. Chemie absolutně nulová, Aislinžina (zní to divně, ale nevím, jak jinak to vyskloňovat, pardon :D) posedlost Samem byla až extrémní. Jeho chování k ní... Jako neumím si představit proč by se do někoho takového vlastně měla zamilovat. Protože, když ho poprvé potkala, nemohla tušit jakou má minulost. Když už jsou oba dospělý často zmiňuje, jak je zlomený a nešťastný (ehm... no nevím), ale to přece nemohla vědět z jejich prvního setkání. Takže ta její desetiletá posedlost byla v podstatě jen posedlost. A Sam? Chápu, že to je podstata té knihy, ale jako bezcitný parchant opravdu prošel. Jenže až takovým stylem, že to jeho: "Wau, právě jsem si uvědomil, že ji strašně chci", bylo tak extrémně neuvěřitelné, že jsem skřípala zuby. Žádné pomalé uvědomění, to že by se mu nějak dostala pod kůži, prostě bum a teď bude moje. A je úplně jedno, že jsme si oba navzájem docela podtrhávali nohy a bodali dýky do zad.
Tohle bylo tak nějak bez té romantiky či erotiky (ta tam sice byla, ale... no nevím), kterou jsem tam aspoň trochu čekala. Předchozí díly rozhodně lepší. Poslední si nejspíš přečtu, abych Bostonské krásky uzavřela Emabelliným příběhem, ale asi budu chvíli váhat.

Další díl Boston Bellas a další dokonalost. L.J.Shen je prostě má queen a snad není kniha, kterou bych od ní milovala. Čtení to bylo dokonalé (ale přeci jen o kousíček víc si mě získal Cillian z druhého dílu). To ale nic nemění na tom, že tohle je úžasný, emotivní, neskutečně sexy a napínavé čtení.
Na příběh Sama jsem se těšila už v podstatě od nultého dílu série od Sparrowa, ve kterém Sam vystupuje jako adoptivní syn hlavní dvojice – budoucí mafián. Na tohohle obávaného týpka a jeho příběh jsem byla zvědavá a že si autorka připravila opět emotivní backstory, díky které víme, jak se ze něj stal obávaný šéf Chicagského mafiánského podsvětí a taky nerudný, osamělý muž s ledovým srdce.
Přesto všechno, že neumí rozdávat lásku se do něj zamiluje o osm let mladší Aisling Fitzpatricková, kterou v jejích 17 letech políbí a od té doby na něj nedokáže přestat myslet. Nyní o 10 let později mu stále nemůže odolat, on ji však „OPRAVDU“ nechce.
Dokonalý příběh z pera LJ Shen. Úžasně zvládla, což ona prostě umí, vývoj postav, příběhu, předat čtenáři emoce, aby miloval, nesnášel, chtělo se mu nadávat. Nebo já to tak alespoň měla.
Aisling jsem si oblíbila (i když občas už byla moc velká blbka a říkala jsem si „Holka trochu feminismu do tebe“, ale prostě se jen zamilovala. Zvrat na konci – dokonalost. A závěr
No já to prostě miluju a jsem tak strašně ráda, že letos vyjde poslední díl série (i když se s ním nerada budu loučit), ale také nová série Truly Madly Deeply. A nesmím zapomínat, že jsou pořád ještě nějaké knihy, které už vyšly a já je nečetla…takže je co číst.

Aisling Fitzpatricková je zamilovaná do Sama Brennana od chvíle, kdy ho poprvé uviděla. On však ví, že se k ní nesmí přiblížit. Je to netvor a ona hodná, dokonalá princezna. Jenže za dokonalostí Aisling se také skrývá temné tajemství. A temnota přitahuje temnotu.
Po přečtení Mizery, který je za mě jedna z nejlepších knih autorky, jsem se už nemohla dočkat, co se pro čtenáře chystá v dalším díle této série. Co se týče samotného příběhu a stylu psaní, nemám Shen co vytknout. Příběh se četl úplně sám a já hltala stránku za stránkou. Tento příběh je navíc o něco drsnější než ty předchozí.
Sam Brennan je postava, kterou budete milovat a nenávidět zároveň. Jeho životní příběh byl fakt něco, a mně na začátku příběhu dokonce ukápla i slza. Tohle by nemělo zažít žádné dítě. Není divu, že se z něj stal tvrdý a bezcitný muž. Jediný, kdo v něm dokáže vyvolat alespoň malinkou jiskřičku lidskosti, je Aisling.
Aisling je na první pohled dokonalá, hodná a chytrá dcera bohatých rodičů, která ale ukrývá temné tajemství. A právě s ní jsem měla největší problém. Chápala jsem, že Samovi propadla hned, jak ho poprvé uviděla, což bylo v jejích 17letech. V tomhle věku bych rozuměla i jejímu chování. Jenže o 10 let později to stále byla ta beznadějně zamilovaná bambulína, která se Samovi úplně nutila. On se k ní navíc choval jako k odpadu, ona si to od něj nechala líbit, a ještě byla ráda za každý drobeček, který jejím směrem hodil. Nad tím mi zůstával opravdu rozum stát. Co ale na knihách od Shen miluji je, že když do toho tihle záporáci spadnou, tak do toho spadnou pořádně! Sam pak také částečně okusil vlastní medicínu. A dobře mu tak!
Příběh měl jinak vše, co mám ráda. Nechyběla akce, napětí, láska a mělo to tu správnou porci temnoty, která je pro Shen typická. Jen ta Aisling prostě nebyla úplně podle mého gusta…
Hodnotím 4/5*

Opět povedené čtení od autorky. Sam je padouch se vším všudy a opravdový boss mafie. Aisling je do něj zakoukaná odjakživa. Máme zde tropy: mafie, zakázaná láska a od nepřátelství k lásce. Užívala jsem si každý jejich rozhovor. Doporučuji.

(SPOILER) Musím bohužel souhlasit s výtkami, které se v komentářích objevují. Postavy byly fajn, styl psaní také, ale motiv Sama pro pomstu nedostatečný; nadužívání slova netvor zbytečné a u Aisling neopodstatněné; zvrat v chování Sama, kdy Aisling ponižoval a najednou zcela otočil, neuvěřitelný a to jak se Aisling rozhodla, že už ho nechce a nechá se dobývat, to bylo dost nepřesvědčivé. Já se moc těšila, až se karty obrátí, až se stane něco, kvůli čemu Aisling na Sama opravdově zanevře a on bude muset zabojovat. Nemusel. Vyhrál ji v kartách. Autorka to umí líp. Přesto jsem se u čtení příjemně bavila.

Instagram misha_cte_eroticke.romany
vládce podsvětí vs bohatá dědička
ona se zamilovala první
adult romance
morally grey hrdina
zakázaný vztah
trauma z dětství
střídání pohledu Aisling a Sama
Další díl, který se mi hodně líbil. Jen zůstává stále nejoblíbenější Lovec.
Na vztah Ash a Sama jsem byla velmi zvědavá, jak to s nimi bude. Žádné velké překvapení, co se týká jeho vývoje se nekonalo, tak nějak víte, jak to bude - Ash se dostává do situací, aby Sama pokoušela a provokovala. A já jsem jí v tomto fandila a držela palce. Byla sebevědomá a šla si za tím, co chtěla.
U Aisling mi neseděla linka s hlasem v hlavě, který patřil její bývalé chůvě - nebyly to žádné vzpomínky, ale autorka to podala tak, že Ash slyší v hlavě rady mrtvé chůvy a mě to prostě nesedělo.
V celé sérii Boston Belles autorka na er@tice docela šetří, tady (i v předchozích knihách) byly všehovšudy 3 scény, což je pro mě na počet stran málo. Četla jsem Hříšníky a to byla teda mnohem divočejí jízda. Ale zase to potěší ty, kteří zase té er@tiky chtějí raději méně.
A mám trochu výhradu k první scéně - fakt by si to ta holka v reálu užila?
Na příběh Sama jsem se těšila už od Sparrow, protože bylo jasné, že jeho dětství s Cat bude stát za
A po odhalení výchovných metod se divím, že Sam nebyl poznamenaný mnohem více - za což vděčíme Sparrow a Troyovi.
V mých očích až takový netvor nebyl, takový klasický morally grey, na kterého čeká ta jedna jediná.
K Aisling to Sama táhlo, ale stejně se od ní držel dál, částečně kvůli postavení Ash a částečně kvůli sobě.
A když se rozjela linka ohledně Samovy minulosti, chtěla jsem ho nakopnout, aby se probral a podíval se dál, než za roh.
Aisling sama sebe nazvala také netvorem a chvíli si počkáme, než zjistíme ten důvod. Vybrala si teda hodně kontroverzní a nebezpečnou cestu, ale v tomto jsem jí docela rozumněla, mám stejný názor.
Její postavu jsem si zamilovala, hlavně pro její bojovnost a cílevědomost, šla si za tím, co chtěla.
A líbilo se mi, jal nechala Sama trpět a plazit se.
Dá se říct, že všechny "belles" jsem si zamilovala.
Všechny neztratily pro své osudové muže samy sebe a přinutily je, aby o své ženy bojovali.

Po nastínění postav Sama a Ash v předchozích dílech byl jejich příběh docela zklamáním.... a konec sklouzl do klišoidní přeslazenosti, jakoby to ani nebyla L.J.Shen. Zatím u mě stále vede Troy a Cilian ....

Na Sama a Ash jsem se těšila, jenže po dočtení knihy mi přijde, že Shen vytvořila příběh jen aby nějaký byl. Špatné to nebylo, jenže taky to nebylo to co jsem od Shen čekala a na co jsem zvyklá. Z vedlejších knih byl Sam super, ale v jeho vlastní knize to byl hňup.

Tak na tento díl jsem se neskutečně těšila. Ash nebyla taková hodná holčička, jak byla vykreslená v předcházejících dílech. Sam byl sám sebou, a mezi Ash a ním byla určitě nějaká chemie, hlavně tedy ze strany Ash, která ho milovala.
Ale zamilovaní Sama mi přišlo strašně rychlé, jak z čistého nebe, což mi moc nesedělo. Jinak příběh se četl dobře, a snad se dočkáme i příběhu Emmy a Daltona :)

(SPOILER) Já upřímně nevím jak se ohledně této knihy cítit. Na Sama Brenanna jsem se těšila nejvíc a měla jsem vážně vysoká očekávání. Chemie mezi Samem a Ash byla v podstatě neexistující. Nevěřila jsem ani na vteřinu tomu že Sam k Ash něco cítil protože jeho “city k ní přišli z ničeho nic. Chápala jsem Aisling proč se zamilovala do Sama, proč na něho čekala tak dlouho atd ale nelíbilo se mi jak se neustále ponižovala, jak se jí Sam kvůli jejím citům vysmíval a ona se nechala ponížit zas a znovu. Při čtení jsem reálně děkovala za momenty kdy se mu Ash aspoň trochu postavila. Sam no nevím co si o něm myslet na jednu stránku mě bavil ale na druhou stránku pro mě byl zklamání. Některé jeho charakteristiky se mi líbili jenže celou dobu byl Sam tichý a tajemný a najednou jsme se dostali do jeho hlavy a zjistili že je tak trochu kretén. Přišlo mi že autorka se moc snažila aby je dva něco spojovalo tak z Ash taky udělala “netvora. Rozhodně to bylo zajímavé vůbec jsem tu zápletku kolem Ash nečekala ale i přesto mi to přišlo takové až moc nucené. Líbili se mi ale moc scény s Brenannovými, líbili se mi časti se Samem a Cat. Jeho dětství bylo to teda něco. To vše se mi líbilo ale jeho chování k Aisling ne. Taky musím zmínit že mi v tomto příběhu neskutečně lezla na nervy Sailor. Persy taky ale Sailor obzvlášť. A ten konec? Nic moc.

Mne sa to teda veľmi páčilo, ako celá táto séria, krásne sa to prelínalo s predošlými knihami :)
Sám a Aisling boli nekonvenčné duo a hrozne ma ich vzájomná dynamika bavila :)
nevěra mafie láska smrt erotika kriminální podsvětí prostituce bohatství rodinné vztahy nemocnice, špitály eutanazie rodinná tajemství americké rományAutorovy další knížky
2019 | ![]() |
2019 | ![]() |
2020 | ![]() |
S touhle autorkou je to sázka na jistotu.Je to další díl z Boston Belles a zatím u mě vede.Sam byl pěknej hajzlík,ale přesně takový chlapy miluju