Botička - Aneta Žabková | Databáze knih

Botička

Botička
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470690/bmid_boticka-iaA-470690.jpg 5 27 27

Trochu napínavý, trochu dojemný a opravdu hodně veselý - takový je příběh dvou jabloňových skřítků, jedné holčičky a její ztracené botičky. Skřítci Listěnka a Jablonín očekávají každým dnem narození miminka, ale kam ho uloží? Nemají postýlku! Uf, Jablonín po několika karambolech konečně sežene trpasličímu nemluvněti jednu opravdu nádhernou a pohodlnou. Jenže nedaleko od nich teď holčička Lili marně hledá svůj nejoblíbenější růžový střevíček...... celý text

muchomurka
01.02.2025 4 z 5

(SPOILER) Knížka se nám s Bambulkou moc líbila, byla milá, vtipná, akorát dlouhá na čtení před spaním. Jen škoda, že neměla kapitoly. Utnout čtení, že už se jde spát, bylo náročnější. Bambulce se moc líbily obrázky, s čímž musím souhlasit, že byly pěkné.
Jen jsem nechápala, proč skřítek nevrátil botičku do Agátčina domova, protože pak by ji jednoduše rodiče vrátily Lily. Ale je pravda, že tím by příběh skončil o třetinu dříve a to by asi byla škoda. Nj., logika dospělých.

lenisko
09.11.2024 5 z 5

Nedávno jsme se setkali s autorkou této knížky a ta o ní mimo jiné prozradila, že příběh s botičkou je inspirován skutečnými událostmi ;-) Když jsem společne s dětmi tuto knihu pročítala, musela jsem se smát. Zaujaly mě detaily, o kterých některý čtenář nemusí ani vědět. Každopádně nejen dětem, ale i mně se tento příběh o jednom skřítkovi Jablonínovi a malé Lilince moc líbil. A také ilustrace jsou perfektní. A už se nemůžeme dočkat, až Botičku uvidíme jako animák :-D

Děkujeme za krásnou knihu a krásné věnování :-)

Lienilda
14.10.2024 5 z 5

Tuto knížku jsme četli se synem společně (on předčítal nahlas) a oboum se nám příběh líbil. Je to milá knížečka s nápaditým příběhem a vtipnými ilustracemi na každé straně. Doporučuji.

simca9342
26.05.2024 5 z 5

Lístěnka a Jablonín - skřítčí manželé žijící v jedné jabloni nedočkavě vyhlíží příchod miminka. Ale nějak nebyl čas vyrobit postýlku. No, v případě Jablonína spíše přišly karty na první místo, ale to už nemá cenu řešit. Něco se snad najde...
Mezitím v nedalekém domě je malá Lili na oslavě narozenin své kamarádky. Oslava skončila, všichni se rozchází domů, Lili ale nemůže najít jednu věc, která byla její. Až doteď. Momentálně jí u sebe má někdo jiný. Kdo je ten neznámý?

Knihomolka506
13.11.2023 5 z 5

Příběh dvou jabloňových skřítků a jejich dobrodružství s malým narozeným skřítkem.

GaleW
11.04.2023 4 z 5

Knížku jsme si v knihovně půjčili, protože se nám hodila do "BINGA" Ale jsem ráda, že jsme si přečetli dětskou knížku od české autorky, příběh byl milý a ilustrace moc povedené.

broskev28
31.12.2022 4 z 5

Botička mě nejprve trochu odrazovala, první kapitoly ze života jabloňových skřítků mi až nehezky kopírovaly lidské nešvary. Ale postupně se příběh začal ubírat jiným směrem a výsledný výchovný moment už se mi líbil více.
Ilustrace A. Žabkové, autorky a ilustrátorky v jedné osobě, výslednému dojmu určitě napomohly, takže docela chápu, že dětem se knížka líbí. Snad s nimi budou souhlasit i malí čtenáři naší knihovny.

misssicccka
23.09.2022 4 z 5

Super cteni. Krasny vtipny pribeh. Takovi normalni rodibe.

Shashlick
17.01.2022 4 z 5

Pěkný příběh i ilustrace. Zároveň poměrně "realistická" ukázka manželského soužití na párečku skřítků.

Weweuka
16.12.2021 5 z 5

Laskavé čtení, které děti zaujalo svým dějem i ilustracemi.

Miška.Miška
07.12.2021 5 z 5

Krásné ilustrace i příběh. Moc doporučuji

TerJac
20.07.2021 5 z 5

Vtipné, milé, krásně jednoduché. Velmi doporučuji.

Jessybelle
30.06.2021 5 z 5

Báječná kniha s nádhernými ilustracemi. Čteno se synem na konci druhé třídy, který si tuto knihu sám vybral v klubu mladých čtenářů. Kniha se mu opravdu líbila, zasmáli jsme se. A co považuji za největší úspěch o knize vypráví kdykoli, komukoli.
Za nás mohu jen a jen doporučit.

Kattie
08.06.2021 5 z 5

Moc milý, vlídný a vtipný příběh. Musela jsem se smát tomu, jak se dají do dětské knihy přenést vztahové záležitosti rodičů :). Bavila jsem se. Synovi se příběh moc líbil a zatím je to v jeho 3,5 letech nejdelší text, který jsme před spaním přečetli. Trval na tom, abychom to dočetli a ke konci už mi usínal na rameni, ale příběh přesto poslouchal a komentoval obrázky, kterých je tam opravdu požehnaně. Knížka se hned zařadila na poličku mezi naše oblíbence.

lucie3725
03.06.2021 5 z 5

Musím říct, že na to, že jde o autorčin první text, mě to mile překvapilo. Děj je vtipný a nápaditý. A obrázků je v knížce tolik, že z ní úplně tryskají. Předčítáme si se synem, Botička ho zaujala a baví.