Milenec lady Sophie
Lisa Kleypas
![Milenec lady Sophie Milenec lady Sophie](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126784/milenec-lady-sophie-126784.jpg?v=1340614784)
Bow Street Runners série
Jedinou ctižádostí ženy je vzbuzovat lásku, prohlásil před lety největší z francouzských dramatiků. Jedinou ctižádostí lady Sophie je však zdiskreditovat policejního soudce, sira Rosse Cannona. Kvůli jeho chybnému rozhodnutí ztratila lásku a přišla o majetek. Zbyla jí jen touha po odplatě. Odhodlaná Sophie proniká do Cannonova úřadu i soukromí, studuje jeho každodenní zvyklosti. Svádí ho, stává se pro něj nepostradatelnou, a to jen proto, aby mocného úředníka nadobro zničila, pošlapala mu duši a zlomila srdce. Láska si však najde cestu nejen do srdce otevřeného, ale i do srdce dobře opevněného, není-li hlídka dostatečně bdělá. Sophie uvězní v okovech smyslnosti a vášně nejen sira Rosse, ale i sebe samu. Ačkoliv se urputně snaží dostát svému nevyřčenému slibu, cosi v jejím nitru se hroutí... ... celý text
![rampapa rampapa](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/162231/m_rampapa-STK.jpg?v=1598736102)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Na tenhle díl jsem se hodně těšila a jsem jím nadšená. Knížka se mi moc líbila a velmi jí doporučuji všem co mají rádi romantiku.
![Lee7 Lee7](https://www.databazeknih.cz/img/users/23_/23444/lee7-O9Y.jpg?v=1540918063)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Moc jsem se bavila, styl spisovatelky mi sedí.. nenechá vás bez humoru a šibelský příběh k tomu. K dalšímu dílu se nemůžu dočkat.
![katkaq katkaq](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/169786/m_katkaq-6Tj.jpg?v=1619028711)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Tento díl mi sedl mnohem víc. Přišlo mi, že autorka vztah tohoto páru mnohem více budovala a tím pádem byl i pro mě uvěřitelnější. Jak už jsem psala u předchozího dílu, nápad téhle série je neotřelý a zatím mě moc baví.
![Maruš.D Maruš.D](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tento díl je trochu střídmější, nikoli však méně zábavný. Krásné popsaný, historicko- romanticky příběh, který je vtipný a dojemný. Ross je prostě boží a at si říká kdo chce co chce, je dokonalý. U Sophii se mi líbilo, jak se postupně zamilovávala a upouštěla od myšlenek na pomstu. Zápletka ve stylu Nica Gentryho byla chytrá a poutavá a také nás navnadí na další čtení. :-))
![luci2 luci2](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/29059/29059.png?v=1387054537)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Příběh je to hezky. Není nepředvídatelny, ale má v sobě nějaké kouzlo. Možná to bylo zápletkou, sama nevím, co mě okouzlilo. Nebo vztahem Rosse a Sophie. Je to milá knížka pro pohodové odpoledne. Popravdě již nyní se tesim na příběh Nicka. To je to co mě na knižních sériích baví, ze jednou knihou příběh nekončí, ale pokračuje v další ;-)
![lucie.dc lucie.dc](https://www.databazeknih.cz/img/users/14_/141987/m_lucie-dc-65551876dad18.png?v=1700075639)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Oddechovka, takova "klasicka romantika." Ackoli mam radeji napinavejsi pribeh a predevsim humorne sceny (skadleni), coz tady nenajdete a navic byl pribeh opravdu predvidatelny a nic me neprekvapilo (bratr mi byl jasny uz od pulky knihy, ne-li drive), knizka vynikala originalnim "erotickym zazitkem," zkratka to bylo jine, nez je v techto knihach bezne. Lepsi, nez prvni dil.
![cukrovka cukrovka](https://www.databazeknih.cz/img/users/83_/83094/m_cukrovka-n8s.png?v=1540826090)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Opět příjemná a čtivá romantika. Autorka dokáže své čtenářky zaujmout i když je nám určitě všem jasné kam příběh směřuje a jak dopadne.
![Shanib Shanib](https://www.databazeknih.cz/img/users/45_/45273/shanib-YQm.jpg?v=1540895378)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Nic moc...asi tak jako předchozí díl z této série. Mezi hlavními postavami jsem necítila žádnou chemii ani napětí. Zápletka velmi jednoduchá, zato spousta zbytečného popisu, který jsem od poloviny knížky přeskakovala, jen abych to už konečně dočetla.
![petraj30 petraj30](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/279606/m_petraj30-658c86d3e23fb.jpg?v=1703708372)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
To byla nádhera, moooooooooc se mi to líbilo, přečteno za 1 den, ikdyž se tomu občas říká odpočinková četba, stejně bych asi neusnula aniž bych věděla, jak příběh skončí
![Kamiliana Kamiliana](https://www.databazeknih.cz/img/users/44_/44652/44652-wHm.png?v=1423400290)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Mě kniha lehce nudila, nejvýraznější mi přišly pasáže týkající se Sophiina brata Nicka - vládce podsvětí, o kněmž pojednává další samostaná kniha.
![Terez9119 Terez9119](https://www.databazeknih.cz/img/users/24_/249276/m_terez9119-FQN.png?v=1614064379)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kdo by si pomyslel, že příběh o upjatém siru Rossovi bude nejerotičtější knížka, jakou jsem zatím od Lisy četla. Dělají to spolu skoro pořád a navíc věci, které se jiné páry v knize neodvážily. Ne že bych si stěžovala. Zápletka s Nickem mě maličko překvapila, ale měla jsem to čekat. Některé věci se Lise už opakují, ale při tolika knihách se tomu asi nedá vyhnout (podobnost s Win a Merripenem ohledně těhotenství - dokonce i stejná doktorova věta, pak taky Helen a Winterborn kvůli původu ženy a obavy ze zavržení). Ale oba hrdinové byli sympatičtí a věrohodní, nebylo těžké si je oblíbit. Jen mě teda překvapuje, jak hoši z Bow street umí vůči svým osudovým ženám rychle a mocně vzplanout.
![avalonek avalonek](https://www.databazeknih.cz/img/users/83_/83933/m_avalonek-5rr.jpg?v=1545242554)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Oooo,to bylo nádherné..Z knihy na mě úplně prýšťila ta chemie mezi nimi..Krásná romantika,krásný příběh..I studený čumák musí jednou roztát a najít lásku svých snů.
![Lembac Lembac](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/186366/m_186366-hfr.jpg?v=1491563192)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Hodně vášnívá a řadou milostných scén prošpikovaná knížka u mě boduje na celé čáře. Zprvu nepřístupný Ross Cannon postupem doby - a vlivem krásné Sophie - roztává, přičemž odhaluje svoji jinak skrytou vášnivou povahu. Sophie naštěstí taky poměrně brzy hodí svůj plán pomsty za hlavu a raději se věnuje rozpustilým radovánkám. Snad jen příběh Nicka Gentryho nás nenechává zapomenou, že Ross je stále policejním soudcem, jehož údělem je nesmiřitelný boj se zločin(c)em.
![Luccy78 Luccy78](https://www.databazeknih.cz/img/users/67_/67322/m_67322-8Nf.jpg?v=1459854944)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Druhé pokračování ze série Bow Streer Runners. Moc příjemné romantické čtení na dlouhé zimní večery..
![moudivlacek moudivlacek](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Další hezký romantický příběh, hlavně se tu jedná o proměnu z velmi těžce pracujícího a osamělého muže v muže plného lásky. Rovněž u Sophie se jedná o změnu z nenávisti a zloby v lásku a touhu chránit milovaného muže.
![Adelin239 Adelin239](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/187605/m_adelin239-PHT.jpg?v=1577179723)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Mně se kniha moc líbila. Byla v ní zajímavá zápletka, kterou jsem začala luštit až od poloviny knihy. Pak už se dalo celkem tušit, co se stane, ale i tak jsem stále váhala.
A dokonce až teď jsem si uvědomila, že se jedná o druhý díl série...no nevadí. I tak si první díl přečíst musím! :)
![PerlaZP PerlaZP](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/191933/m_191933-rDd.gif?v=1496573671)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Tuto knížku, už jsem kdysi četla a docela se mi líbila, takže jsem, teď neváhala a pořídila jsem si ji do své knihovničky a dobře jsem udělala, protože jsem, zase po dlouhé době četla docela hezký příběh. Jenom, bych, asi vynechala, ty věty, ve kterých Sophia mluví o svém manželovi, jako o siru Rossovi – Já bych, asi používala jenom jeho jméno – To je, ale jenom takový malý postřeh…
Knížka se mi velice líbila a určitě si zaslouží čtyři hvězdičky…
2017 | ![]() |
2001 | ![]() |
2004 | ![]() |
2005 | ![]() |
2000 | ![]() |
Bylo to výrazně lepší, než jednička. Ubrala bych sexu - to jak ji neustále svlékal a ohmatával na naprosto nemožných poloveřejných místech bylo prostě moc. Se šaty a náhrdelníkem to bylo jasné od začátku a Gentry... tam mě napadaly jen dvě varianty a tahle byla lepší, bezpečnější. Hlavně z dlouhodobého hlediska.