Božská vlna
Patrick Hemstreet
Celá desetiletí vědci spekulovali o nevyužitém potenciálu lidského mozku. Chuck Brenton nyní přichází s překvapivým průlomem. Objevil způsob, jak zpřístupnit ohromnou sílu, dřímající v devadesáti procentech našeho mozku. Uplatněním svých metod na pokusných subjektech pozdvihl jejich mozkové funkce na zdánlivě „božskou“ úroveň. Tyto mimořádné schopnosti dokáží změnit svět, nahradit strach a utrpení klidem a stabilitou. Ale v období narůstající militarizace, korporátního vykořisťování a explozivního technologického rozvoje se skupina vlivných a mocných rozhodne ovládnout tyto nové superbytosti pro své vlastní cíle. A jejich úmysly nejsou ani zdaleka čisté.... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2018 , TritonOriginální název:
The God Wave, 2016
Vynikající sci-fi o možném zneužití telekineze. Trochu mě naštvalo, že kniha není úplně ukončená, ale naštěstí to má ještě dva díly, takže budu muset oprášit angličtinu :).
EDIT: Teď jsem zjistil, že třetí díl (přestože jsou o něm na internetu zmínky) vůbec neexistuje a nikdo ho fyzicky neviděl, takže si asi počkám, jestli má cenu pokračovat.
Ze začátku mě kniha moc nebavila(nejspíš to bylo protože jsem předtim dočetl knihu Snílek Neznámý,která mě naprosto ohromila)a kniha mě začala bavit až ve 2/3.