Milenec z temnot
J. R. Ward (p)
Bratrstvo černé dýky série
Úvodní román slavného cyklu představuje tajné bratrstvo šesti upírských bojovníků, ochránců svého rodu. Ti ve skrytu noci vedou nekonečnou a neúprosnou válku se svými odvěkými nepřáteli o svá území v Caldwellu. Nejkrvežíznivějším z nich je vůdce bratrstva, Wrath, který touží odplatit dávnou vraždu svých rodičů. Avšak když jeden z jeho nejstatečnějších bojovníků padne a zanechá po sobě nevlastní dceru, musí za ni Wrath převzít zodpovědnost. Zavede ji do světa neživých, o němž dosud neměla tušení, do světa smyslnosti, o níž se ji nesnilo ani v nejdivočejších snech. Dvoumetrová Wrathova postava zahalená v kůži ztělesňuje čirý děs. Dlouhé černé vlasy spadající doprostřed čela, oči, jež nikdy nikdo nespatřil, ukryté pod tmavými brýlemi. Ramena dvakrát širší, než má většina mužů.... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2010 , BaronetOriginální název:
Dark Lover, 2005
Svět Bratrstva jsem objevila nedávno.. Čekala jsem, co to bude zase za standart upířinu a omyl. Sežralo mě to :-) hltám stránku po stránce. Za mě je to skvělý útěk od reality!
Beth a Wratha mám v tomhle dílu ráda, ta osudovost se mi moc líbí.
Není to zrovna nejlepší dílo jaké jsem kdy četla. Občas jsem přeskakovala pasáže, někdy i stránky. Ten děj nebyl zrovna nejpromyšlenější. Ale i přes všechny nedostatky mě kniha celkem bavila. Proč? Protože to bylo přesně to co jsem si potřebovala přečíst - něco nenáročného, s trochou temnoty, co dokáže zahrát na struny snad každé ženy. Pustím se do dalšího dílu, jakmile budu mít chuť na něco méně náročného. Zatím mi to nepřipadá jako jedna z těch sérií, od kterých se nemůžete odtrhnout.. Spíš po ní sáhnu jakmile budu chtít zvolnit.
Tak nevím kde začít, počítala jsem s upíří romancí, ale tak nějak jsem si říkala když jsem začala číst, že by to mohlo být dost akční. No nebylo. Je to opravdu eroticko- romantická upířina. Drsný dvoumetrový chlap z něhož vstávají vlasy na hlavě je chvílemi sladký jak cukrkandl :). Nicméně jsem se rozhodla brát to jako romanci s pěknou dávkou erotiky plnou pořádných chlapů a ohodnotila 5*. Brát to jako fantasy, byla bych dost nespokojená.
No já vám nevím... Neříkám, že to bylo špatné, ale něco tomu chybělo. Chápu, že je to odpočinkové čtení, i přesto by to určitě chtělo více akce, propracovanější děj a kapitoly z pohledu bezduchého bych úplně vyškrtla.
Knihu jsem cetla na dvakrát :) nejdriv jsem ji nedokončila, ale pak mi to nedalo a jsem moc rada, že jsem se k ní vrátila. :) Samozřejmě mě to chytlo a hned si zkusím další dil, ale musím se přiznat nejvíc se těším na Zsadista.
Neskutečně čtivá serie z říše fantasy. Hlavní hrdinové jsou upíři. Bojovníci černá dýky. Příběhu nechybí snad nic, jsou tam sexy chlapi, takže příslib erotiky je jasný. Dále čest, věrnost a přátelství lidí i upírů. Po přečtení první knihy jsem hned pátrala po další. Jediné co mě mrzí je, že už není možné díly v serii dokupovat, protože od knih se nedá odejít a čtete je s chutí pořád a pořád dokola :).
Kniha prectena za dva dny a uz se tesim na dalsi dily. Vse bezi rychle bez zbytecnych zdrzovacek a ma to prima dej. Obcasne eroticke sceny jsou pekne napsane a postavy sympaticke.
Jedním dechem přečteno, úžasný příběh, výborně se čte, ideální poměr vzrušení, příběhuba mystična, tak jako tomu bylo například v twilight sáze jen tohle už je pro větší holky :) zamilovala jsem si to a neoovhybuju, že celou sérii přečtu. Obrovským plus pro mě je, že je psaná z pohledu více postav, trochu mě nudí když je kniha psaná jen z pohledu jednoho člověka. Za mě super
Táto kniha mi otvorila dvere do sveta,ktorý je jednoducho fantastický. Rýchly spád, skvelé tempo a žiadne zbytočné nedorozumenia,hádky,čo dáva tejto knihe obrovské +. Wardova to skvelé rozbehla.
Být hlavou klanu, či králem, nebo vůdcem není lehké. Tak hlavnímu hrdinovi prostě tu jeho lehkou suchopárnost až zkostnatělost odpouštím. Ale v dalších dílech se mi tak nějak více zalíbili on i Beth. A všichni musí mít nějakého svého "taťku s mamkou" prostě autoritu, byť jsou to upíři :-)
Asi jsem měla velké očekávání vzhledem k hodnocení.
Celé mi to přišlo takové divné. Chování postav klišovité. Děj nijaký. Erotické scény bez náboje.
Ano, čekala jsem odpočinkovou knihu, u které vypnu, ale asi i tak mám vyšší nároky.
Trochu mi od samého začátku dělalo problém uvěřit, jestli je Beth normální :D Jako, poprvé vidím nějakého neznámého, nebezpečného chlapa, tak ho okamžitě pustím k sobě domů i do kalhotek? Vážně? :D
Na to, jaké má kniha hodnocení, jsem čekala víc, daleko víc. Na druhou stranu se tím jen potvrdila moje nechuť ke knihám s upíří tématikou, takže zbytek série rozhodně dočítat nebudu.
začala jsem číst na doporučení známé.Není to ůplně šálek mého čaje.ale rozhodně to není špatně napsaná kniha.Pustím se do další ze série.
Kniha je skvělá, dokázala mě vtáhnout do děje, postavy jsem si moc oblíbila. Líbí se mi svět, který v této knize vznikl: upíři se zvláštními schopnostmi a svou historií, jejich nepřátelé a nakonec obyčejní lidé. V knize byla akce, láska, napětí i humor...
Nejdříve jsem si myslela, že se do sebe Wrath a Beth zamilovali za velice krátkou dobu a najednou byla svatba, ale nakonec proč ne? :-D Jediné, co mě skutečně nudilo, byly části o Vyhlazovací společnosti, bylo to příliš zdlouhavé a nudné.
Rozhoduji se mezi 4-5*, ale kvůli částem o panu X musím dát pouze 4*. Ale i přesto se jedná o skutečně dobrou knihu, kterou si v budoucnu určitě znovu přečtu. Moc děkuji!!!
Je to dobrý námět. Nemám celou sérii a mám oblíbené díly. Dobře se to čte. Děj rychle ubíhá. Není to špatný.
Nečekala bych, že se mi bude takováhle braková literatura tak líbit. Nejspíš jsem ta pravá cílová skupina, přestože jsem to o sobě vůbec netušila :)
Upíři? Román pro ženy? Zdá se, že sama sebe ještě dokážu překvapit...
Prostě mě to bavilo.
Buď jsem očekávala přehnaně moc a nebo prostě tato kniha není zase takový zázrak..za mě se jedná o těžký průměr, neříkám, že to není zajímavý příběh, místy poměrně peprný, ale mám opět pocit, že všechno už někde bylo - klasicky krásná křehká hrdinka, z níž se vyloupne silná osoba, po níž touží všichni hrdinové mužského rodu, ale ona si vybere toho nejlepšího - svýho "Edwarda Cullena", klasicky jí jde o život a klasicky dobro a láska zvítězí..konec slibuje, že další díl buď bude super a nebo totální paskvil..takže zhluboka nadechnout a ponořit se do dvojky..jo a musím podotknout, že z bratrů se mi zdá nejzajímavější Szadist, jeho postava by se mohla slibně rozvinout a bývala bych ocenila, kdyby se Beth zamilovala do něho, příběh mohl mít větší koule
2010 | Milenec z temnot |
2010 | Probuzený milenec |
2014 | Král |
2010 | Milenec z věčnosti |
2013 | Vytoužený milenec |
Dlouho jsem se upírům bránila, ale protože se mi od autorky líbily jiné knížky, tak jsem se nakonec k této sérii odhodlala. A ono mě to fakt chytlo, louskala jsem jeden díl za druhým.
Od 5. dílu už moje nadšení (nebo možná jen překvapení z toho, jak se mi to líbí) uvadá. Připadá mi to čím dál temnější. Na začátku je Bratrstvo představováno jako skupina nejsilnějších a nejmužnějších zachránců druhu. Bojují drsně, mezi sebou se vtipně špičkují a svoje ženy milují naplno a osudově. A pak najednou je všechny pohlcuje deprese, strach z temného osudu, závislost, nejistota...
Nic to ovšem nemění na tom, že autorka vytvořila a obdivuhodně propracovala vlastní svět, který na papíře zkrátka funguje. A ta láska tam vždycky chytne za srdce.