Milenec z temnot
J. R. Ward (p)
Bratrstvo černé dýky série
Úvodní román slavného cyklu představuje tajné bratrstvo šesti upírských bojovníků, ochránců svého rodu. Ti ve skrytu noci vedou nekonečnou a neúprosnou válku se svými odvěkými nepřáteli o svá území v Caldwellu. Nejkrvežíznivějším z nich je vůdce bratrstva, Wrath, který touží odplatit dávnou vraždu svých rodičů. Avšak když jeden z jeho nejstatečnějších bojovníků padne a zanechá po sobě nevlastní dceru, musí za ni Wrath převzít zodpovědnost. Zavede ji do světa neživých, o němž dosud neměla tušení, do světa smyslnosti, o níž se ji nesnilo ani v nejdivočejších snech. Dvoumetrová Wrathova postava zahalená v kůži ztělesňuje čirý děs. Dlouhé černé vlasy spadající doprostřed čela, oči, jež nikdy nikdo nespatřil, ukryté pod tmavými brýlemi. Ramena dvakrát širší, než má většina mužů.... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2010 , BaronetOriginální název:
Dark Lover, 2005
mám přečteno 12dílů.. některé byly slabší (např. Thorment), jiné zase super (např. Rhage)! dobrý příběh, skvěle vymyšleno - jen se mi to pletlo s půlnoční rasou, kterou jsem četla první .. upíři jsou popsaní tak jinak, nově :-) napětí, romantika, sex, násilí.. určitě doporučuji..
Tato knížka nebyla špatná, jen jsem prvně četla půlnoční rasu a hodně mi jí to připomínalo, ale každopádně se to dobře četlo, jen mi to přišlo moc hrr ten děj a šíleně se mi pletly jména, každopádně si přečtu následující díl :-)
Musím dát pět hvězd, jinak to prostě nejde, sjednocení smyšleného světa a smyslnosti je v této knize více než důmyslné, ano pro někoho jisté klišé-uzavřený svalnatý upír samotář vs. křehká krásná dívka, od které se nemůže odtrhnout i když ví, že to není správné, počáteční nevraživost ustoupí hned do pozadí při prvním "přičuchnutí" a je z toho velká lovestory. I přesto, spojení aspektu upírismu a sexu není vulgární jak jsem očekávala, právě naopak. Nejedná se o upírovské klišé, je zde poutavý příběh a pasáže plné akce a naopak něžnosti a sexu se krásně doplňují. Pokračuju druhým dílem.
Jedno Jessice nelze upřít - má to dobře vymyšlené, na předchozích romancích si vytříbila styl a s postavami žije, dýchá, vstává, zapadá i mrká řasami.
První díl a seznámení si opravdu zaslouží čtyřku. Je poctivě vydřenou a vydařenou ouvrturou k vlastnímu světu, myšlenkovému konceptu i (sorry!) jazykovému okénku.
Příběh je trochu neobvyklý, jelikož hrozící nebezpečí vlastně udeří až na konci a spíš stupňuje pointu, než že by nějak patřilo k příběhu.
Trochu ujela psychologie hlavního hrdiny do ženské stylizace. No co už.
Musím uznat, že jsem od knihy moc nečekala, ale velmi mile mě překvapila. Četla se vlastně sama, příběh sám o sobě zajimavý, styl autorky mi opravdu sedí. takže můžu jen doporučit.
Měla jsem trochu strach, že se z knihy vyklube klasická přeslazená romance a že mne čeká jedno upíří klišé za druhým. Naštěstí jsem se spletla. Upíři tu jsou vykreslení naprosto nově a neokoukaně a hlavní hrdinové už nejsou náctiletí. Pokud máte rádi romány pro ženy s trochou fantasy prvků a umě vykreslených milostných scén, jděte do toho! :-)
Skvělá kniha:) Poutavá, zajímavá, dobrý styl psaní.. spokojenost. Už se pouštím do druhého dílu!:))
Tato kniha se mi moc líbila , a doufám ,že další díly budou alespoň stejně tak dobré jako tento :D
Je to nádherná kniha. Klasický upíří románek. Tak, Wrath si vzal Beth, přenechal vládnutí Bratrstva svému zástupci a stal se z něj král a z Beth královna. Jak se říká, láska vše překoná, málem by pro sebe umřeli. Jak jejich život asi bude pokračovat dál, když je na světě tolik vrahů a zločinců, oni musí vyšetřovat, vládnout světu a přitom si i užívat, a to ještě v domě, kde bydlí i Bratrstvo.
Čtení se mi opravdu líbilo a nešlo se od toho jen tak odtrhnout. Líbí se mi na tom to, že je zase jinak pojatá tématika upírů. Teď jen doufám, že další díly budou stejně skvělé jako tento :)
Kniha, od které jsem se nemohla odtrhnout. Těšila jsem se až dorazím domů z práce a zase vezmu knihu do ruky. Skvělé téma, skvěle napsané. V knize je vše. Jakmile jsem ji dočetla, okamžitě jsem si musela dokoupit zbylé knihy. Bratrstvo mě pohltilo.
Kniha se mi líbila od samého začátku. Líbilo se mi, že každou kapitolu vyprávěla jiná postava... opravdu zajímavý nápad :) Rozhodně se těším na další díl!
Po dlouhé době něco, co mě naprosto nadchlo, sexy chlapi - upíři. láska, sex, zápletka, žádné dlouhé zbytečné protahování nikde, kde to není potřeba!
Začátkem jsem se vůbec nemohla prokousat... ale když člověk nemá co dělat a neměla jsem po ruce jinou knihu.... konec se mi líbil.
Opravdu velmi poutavá knížka. Už jenom z důvodu, že to není jen nějaký fantasy román, ale je v něm i ta erotika. Hned se vrhám na další díl a těším se, jak se vyvrbí situace mezi Beth a Wrathem a také jaké nové útoky a výzvy si pro Bratrstvo černé dýky připraví bezduší.
J.R.Ward nám ukazuje novou tvář upírů, kteří nejenom zabíjí, ale i chrání. Buď někoho milují a ctí, pak je budou chránit do smrti, a koho neznají, tak jsou ostražití, nedůvěřivý a je těžké k nim proniknout. Každý upír má své tajemství, své touhy a své prokletí. Jejich příběhy jsou vzájemně propojené, i když každý díl je psán o každém upírovi zvlášť. Ukazují se, že nejsou jen skvělými milenci, ale i výbornými válečníky, kteří trpí a bojují jak za lásku nebo odplatu, spravedlnost nebo za životy jiných. Nejhorší protivníci jsou tzv. bezdušší, kteří jen násilně zabíjejí nejen upíry, ale i bezbranné lidi.
Na knihu jsem narazila asi před rokem náhodou v jednom internetovém knihkupectví, okamžitě jsem šla do knihovny a zjistila, že je už nějakých 9 dílů... Kvůli škole jsem zatím přečetla asi jen první čtyři díly, ale v brzké budoucnosti to hodlám napravit :-)
Kniha je naprosto úžasná, nemohu hodnotit jinak než plným počtem hvězdiček. Líbilo se mi pojetí knihy - o upírech, ale ne náctiletých (jako třeba VA, kterou mimochodem také velice miluju). Jejich pohled na svět, celkové netradiční pojetí upírů... Co mi vadilo bylo číst kapitoly o Xavierovi (pokud se ten zmetek takto jmenoval - už si nejsem moc jistá). A ty jejich rituály...
Úžasná série, kterou jsem nakazila i mladší sestru :-)
Když jsem narazila hned jsem věděla že si ji musím přečíst... Tedy narazila jsem na 3. díl této série a zaujala mě obálka. Když jsem pak zjistila že v knihovně mají celou tuto sérii hned jsem se na ni vrhla a půjčila si první 3.díly, ale ted už ke knize.
Určitě jí dám 5*, lepší knihy o upírech jsem nečetla.
Bylo tam hodne napínavých pasážích. Např když se Beth proměňovala, nebo když byl ke konci Wrath zraněný.
Občas jsem byla popletená když např mezi bezduchými byl pan O a nějaký pan O něco řekl tak jsem přečetla to o jako písmeno ne jako označení člena... To samé se mi stávalo i u členů bratrstva, ale ani toto mi nezkazilo dojem z knihy.
Všem moc, moc doporučuju :).
2010 | Milenec z temnot |
2010 | Probuzený milenec |
2014 | Král |
2010 | Milenec z věčnosti |
2013 | Vytoužený milenec |
Nemůžu říct, že by mě knížka vyloženě zklamala, ale asi jsem od ní po všech těch kladných recenzí čekala víc. Postavy i děj mi přijdou neskutečně předvídatelné a za celou dobu jsem snad nebyla ani jednou překvapená nebo napnutá, jak to asi dopadne, copak asi udělá,... Nicméně čtivé to je, jako oddychovka dobrý. Myslím, že se dostanu i k dalším dílům, ale teď hned to být nemusí ;-)