Svazek noci a mlhy
David Morrell
Bratrstvo (David Morrell) série
< 3. díl
Z různých konců světa jeden za druhým mizí staří muži. Jsou přibližně stejného věku a jejich životy poznamenalo nacistické peklo. Tato záhada šíří děs a hrůzu a zanechává za sebou jen krvavou stopu smrti. Při jejím řešení k sobě najdou cestu Saul a Drew. Sledujme je v ději nabitém dynamikou a plném mučivého napětí, kdy je nezastaví ani sebestrašnější krveprolití...... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2001 , AlpressOriginální název:
The League of Night and Fog, 1996
Trochu béčkové, řekl bych. Spousta náhodiček a nekonečné intuice. Příběh je to však poučný, založený na pronásledování fašistických zločinců, ale i jejich potomků. Rozřešení je morální a etické, tak, jak to asi musí být. Souboje jsou pěkné, pátrání patřičně složité, takže celkově se můžeme i dnes začíst.
Nejslabší díl celé trilogie, nicméně spád a napětí tomuto dílu nechybí, dobře se to čte, ale celá trilogie není nic, k čemu bych se vracel.
Vždycky si na začátku knih z této serie řikám, že to asi nebude ono, ale po chvíli se do toho začtu a pak je to plný napětí :) zajímavý rozuzlení na konci, ale čekal jsem že na odplatu a pomstu tedy dojde..
3. díl POUZE na 3 hvězdy ... první kniha byl uchvacující, druhá neodložitelná .... třetí svazek je zajímavý POUZE pojetím zápletky ... "morálně" laděný, nicméně "prázdný" příběh, který by se "měl stát" a dopadnout v souladu s touto story a věčnou pravdou: boží mlýny melou ....
Poslední díl trilogie mě bavil nejméně, Bratrstvo růže i Bratrstvo kamene jsem doslova zhltla, s tímto dílkem jsem se trošku musela poprat . Možná to bylo způsobeno delším časovým odstupem od prvních dvou knih...
Pěkné vyvrcholení celé trilogie, opět se to čte úplně samo (pokud jste na akční romány). Ale jsem už rád, že to mám za sebou a vrhnu se na něco jiného (celá trilogie je sobě dost podobná)
Právě jsem dočetla. Předcházející díly jsem četla před několika lety, vrátím se k nim znovu. Opět jsem četla jedním dechem. Příběhy mají spád,téma zajímavé, nechybí tam nic a spravedlnosti je učiněno zadost. Všechny tři si zaslouží pět hvězdiček.
I když se mi z této trilogie nejvíce líbil druhý díl, dávám pět hvězdiček. Zajímavé, napínavé.
Klasický Morrell opět vynikající.Přečetl jsem všechny tři díly - napětí,zápletka,strhující děj
Tato kniha spojí postavy z knih Bratrstvo růže a Bratrstvo kamene. Přesto je nejslabší z celé trilogie.
1991 | Rambo I (První krev) |
1997 | Bratrstvo růže |
1996 | Bez slitování |
1997 | Bratrstvo kamene |
2005 | Nebezpečná minulost |
Trošku nevýrazný díl trilogie, trošku chyběla nápaditost nebo múza pochrupávala. Psáno jinak klasickou Morrellovi OÚ, takže do průměru nezapadne, ale umí to i líp.