Nevěsta na prodej
Mary Jo Putney
Bride Trilogy série
< 3. díl
Elliott získal na svých cestách po exotických krajích pohádkové bohatství a nyní se plaví zpět do Londýna. Když přistane u ostrova Maduri ve Východní Indii, jemuž vládne pohledný, ale krutý sultán Hasan, zahlédne mezi jeho zajatkyněmi krásnou ženu, která na něj k jeho překvapení promluví jeho řečí. Hrozí jí, že ji sultán prodá do otroctví. Gavin považuje za věc své cti, osvobodit tu ženu – a brzy začne podléhat její kráse a odvaze.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2012 , Ikar (ČR)Originální název:
The Bartered Bride, 2002
Po knize jsem sáhla omylem, romantické příběhy nevyhledávám. Nicméně nelituji, kniha se četla výborně, taková oddechovka s nádechem erotiky.
První knížka, kterou jsem od autorky četla. Moc se mi líbila. Příjemné, romantické a napínavé čtení. Líbí se mi typ žen jako je Alexandra. Samostatná inteligentní žena, přesto zranitelná, žádná husička, ale ani typ, co by nikoho nepotřeboval.
Tahle byla nejhezčì ze série a jedna z těch,na které hned tak nezapomenu. Dobrodružství,napětí,láska a přátelství. Opravdu moc pěkné.
Taková pohádka pro dospělé,ale příjemné čtení v kterém nechybí napětí ani erotika.Pohodová kniha na dovolenou-pěkně se čte.
Knížka se mi moc líbila, myslela jsem si, že dám i pět hvezdiček, ale za ten, dle mého názoru až příliš vyhrocený konec, dávám pouze čtyři hvězdičky. Ale celkově jsme byla s knihou moc spokojená. :-)
Zajímavá kniha - napínavý příběh líčí na jedné straně krásu exotických krajů, na druhé straně hrůzy otrokářských praktik, které tam panují. Evropanka, která se musí vyrovnávat se zkušenostmi z otroctví, statečný zachránce, který podstoupí boj o její záchranu, napínavý děj až do poslední stránky - nechybí nic, co má být ve čtivém románu pro ženy.
Indie Anglie 19. století romance
2015 | Dáma s tajemstvím |
2014 | Lord v nesnázích |
2006 | Divoženka |
2012 | Nevěsta na prodej |
2003 | Pouštní růže |
Oproti autorčiným předchozím knihám (Dáma s tajemstvím nebo Lord v nesnázích) mi tahle přišla jako slabý odvar, hlavní hrdinové mi nějak nedokázali přirůst k srdci, zkrátka průměrná oddechovka, kterou člověk za chvíli pustí z hlavy :-( Škoda.