Brigitte Bardot
Catherine Rihoit
Biografie B. Bardot. Kniha doplněna fotografiemi.
Docela dobrý životopis jedné herečky, která se stala symbolem doby mých rodičů. I když z této knihy je vidět několik aspektů života.
1. Děvče z dobré rodiny se stalo ,, hérečkou"- Skoro nemožné, ale u ní rebelující.
2.Rebelující děvče se stává symbolem filmového průmyslu a poznává rub a líc tohoto průmyslu. Stagnuje její soukromý život, ale přesto se stává dokonce i matkou. Ovšem tady autorka zachovává mlčenlivost. Někde jsem totiž četla a novináři tohoto syna připomněli- Syn se nechce znát ke své matce, matka nikdy neviděla jeho děti. No nevim, zda si novináři nevymýšli.Syn údajně pracuje jako baletní choreograf.
3. Umí stárnout s grácii i když si myslím a je to můj názor, že uvnitř jí to docela štve, ale nedává to najevo na veřejnosti.
4. Je známá jako ochránce zvířat a myslím, že to asi jejího syna zlobí, že má ráda zvířátka než lidi
Ta záře podzimu, tančící vůněmi medových hrušek, umí se dvořit bardům múz. Pikantní poetice. Paříži, Bordeaux, baretům. "Bridži" charakterových rób. (Ch)Vilce o samotě, ve vanilkové zátoce, při západech slunce. Z modravých, do peřinek v bordó.