Břímě vzpomínek
Maria Venturi
Lindě je osmatřicet let, je dvakrát rozvedená, má nezvladatelnou pubertální dceru a malého chilského chlapečka, o kterého se stará již čtyři roky a chtěla by ho adoptovat. Právě se však rozvádí a hrozí, že jí po rozvodu dítě vezmou a pošlou do ústavu. Linda se snaží stíhat práci i rodinu a její život je jedním velkým kolotočem plným zmatků, pozdních příchodů a finančních problémů. A navíc do realitní kanceláře, kde pracuje, má nastoupit nový, obávaný šéf. Věcný, rozvážný Matteo je Lindiným pravým opakem - ví, co chce, a život má přesně naplánovaný. Proto oba dva trochu zaskočí, když pocítí vzájemnou přitažlivost, která rychle přeroste ve vážný vztah. Mají se rádi a chtějí spolu žít, ale ani jeden z nich nepočítal s problémy, jaké jim vzájemné soužití přinese, jakmile opadne první zamilovanost. Podaří se Lindě a Matteovi překonat odlišné povahy a problémy z minulosti? Zvládnou odmítavý postoj Matteovy matky, Carlottiny pubertální vzpoury, nejistotu, zda jim zůstane v péči malý Francesco, i vlastní neshody? Dokáže Linda zapomenout na dva neúspěšné vztahy a důvěřovat novému muži? Nebo jejich vztah nevydrží střet s každodenní všední rutinou a oni novou naději i lásku ztratí?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2004 , Ikar (ČR)Originální název:
Il Rumore dei ricordi
Kniha neurazí ani nenadchne. Je to taková klasická romantická story. Kniha se mi četla dobře, přečetla jsem ji za dva dny, ale znova už bych se k ní asi nevrátila. Každopádně, pokud si chcete oddechnout a odreagovat se četbou, je kniha fajn volba.
Kniha se mi líbila velmi, protože čtu ráda o dnešních normálních lidech, které nemají všechno tak, jak by chtěli a jak by si představovali. Život není jednoduchý a všude je něco, jen jak se s tím vypořádat se ctí a nejlépe pro všechny strany.
bože, to byla ale blbost :( jednotlivé postavy jednaly nelogicky, autorka o všem psala hrozně povrchně, rychle... tohle se mi fakt nelíbilo. Celou dobu jsem čekala na nějakou gradaci, vyústění... a nic :( stejně placatý začátek, příběh i konec :(