Odložená vražda
Stanislav Češka
Brněnská mordparta vyšetřuje série
Když zmizel mladý muž a po delší době bylo jeho tělo objeveno ve sportovní tašce hozené do šachty závlahové nádrže v jedné obci na Brněnsku, nikoho nenapadlo, že vrah se sice dočká trestu, ovšem nikoli před soudem... Kriminalistům bylo jasné, kdo oním vrahem je, jenže jedna věc je vědět a druhá dokázat.
Opět samé vyšetřování po odborné stránce, příběh se zcela ztrácí. Moc mě tato kniha opět nenadchla.
Autor upravuje skutečné kriminální případy brněnské policie do beletrie. Tentokrát se zabývá případem zmizelého podnikatele a vcelku dobře popisuje postup práce policie při vyšetřování. Občas si od něj něco přečtu.
Moc nenadchol. Zase príbeh retrospektívna. Páchateľ a čo sa stalo bolo pre mňa zrejmé od začiatku, napätie žiadne, interakcia medzi detektívmi bola síce pekná ale dosť naivné podaná a nepôsobilo to vierohodne. Nejak ma už táto séria prestáva baviť.
Zajímavé čtení. Moc hezký zpracované, prostě klasické podání autora, které mám moc ráda.
2012 | Případ úzké dýky |
2013 | Případ podivného gombíku |
2011 | Hořká smrt |
2010 | Starožitná smrt |
2015 | Případ zrazeného krále |
Opět jsem byl plně uspokojen. Já mám tyhle příběhy tuze rád. Detailní popis vyšetřování je skvělý.