Nepřítel ve větvích
Julian Gough
Brumla a Remcík / Králik a medvedica série
Dobrosrdečná a věčně optimistická medvědice Brumla a škarohlídský králík Remcík jsou opět tady a s nimi spousta legrace! Když přichází opravdové jaro, dovede být pěkně hlučné. Nebo ne? Že by tak příšerně pochrupovala Brumla? No jistěže! Remcík už má nervy zase napnuté jako struny. A k tomu všemu se zdá, že se kamarádům přistěhoval na nejbližší strom nový – neuvěřitelně hlučný – soused! Příběh o odvaze a o tom, že pro opravdové kamarádství se někdy musí vylézt až na strom! Kniha je určena pro děti od 5 let.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: 2019 , PikolaOriginální název:
The Pest in the Nest, 2016
Objevit dětskou knihu, ve které se proplétá vtipný a moudrý text s kapkou poučení a špetkou vyučování a ještě navíc s naprosto jedinečnými obrázky, to vám je taková radost!
Tento díl jsem četla jako první a je možná tím nejkrásnějším ze série. Pohled z vrcholu stojí za to. Asi bychom na nějaký ten strom měli čas od času vylézt spolu s Brumlou.
Kolem Brumly a Remcíka máme v knihovně docela velké haló, možná i proto jsem byla knížkou trochu zklamaná. Poučení na mě bylo až příliš doslovné a Remcík mě svým kverulantstvím neskutečně vytáčel. Ovšem pobavila mě jména postaviček. Synovi se ale knížka docela líbila.
Když máte doma Remcala nebo Remcíka, dejte mu přečíst tuto knížečku! Třeba změní sebe... Krásná knížka s poučením a nejen pro nejmenší. Doporučuji všem věkovým kategoriím.
Medvědice Brumla a remcavý králík Remcík, to je správná dvojka, se kterou se opravdu pobavíte a děti lehce poučíte, ale myslím, že i dospělák se může zamyslet nad tím, jak přijímá hluk, třeba chrápání :) Nechyběla ani tentokrát želva Plouža a nová kamarádka žluna Klovína, ta jména jsou prostě kouzelná :)
No vážně bomba! Poučná neuvěřitelně jemným způsobem. Padla mi brada až na kolena, a to jsem dospělák jak víno.
Rtuťovitý králík, "vždy nad věcí" medvědice a realistická žluna Klovína. :-) Jak jsem psala dříve, prostě jsem se zamilovala. Kniha by měla být povinně umístěna i v oddělení pro dospěláky. Když budete mít světa po krk, vlezte medvědovi na záda a nechejte se vynést do koruny stromu a uvidíte...
Nádherná kniha! Úžasné ilustrace, krásné vykreslené charaktery postav, kouzelný příběh. Kniha, při jejímž čtení se budou bavit nejen děti, ale i dospělí.
2019 | Spojení |
2018 | Nečekané přátelství |