Budeš tam?

Budeš tam?
https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/676/bmid_budes-tam-Cce-676.jpg 4 285 285

Co byste dělali, kdybyste měli možnost něco ve své minulosti změnit? Doktor Elliott Carter takovou šanci dostane. Při humanitární misi, jíž se zúčastní, operuje malého kambodžského chlapce s vrozenou vadou a získá za to od starého moudrého muže podivné pilulky. Ty mu mají splnit jeho největší přání - znovu spatřit jedinou ženu, kterou v životě miloval a která zemřela už před třiceti lety. Doktor Carter sice tvrzení starého muže nevěří, přesto pilulku vyzkouší a opravdu se vydává na cestu časem. Zjistí však, že to není tak jednoduché. Původně měl v úmyslu Ilenu pouze spatřit, ale nakonec neodolá pokušení ji zachránit. Jenže pokud ji zachrání, ztratí to, co je mu stejně drahé, ne-li dražší než Ilena: svou dceru Angie. Doktor Carter horečně hledá způsob, jak obelstít osud a zachránit obě. Je ochoten tomu obětovat všechno: kariéru, lásku i přátelství. Je ale možné jen tak beztrestně měnit minulost? Nebudou následky takového činu katastrofální? A může vůbec člověk oklamat osud?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)

Seras-tu là?, 2006

lenkaabooks
11.11.2024 4 z 5

Cestování v čase mně přitahuje jak můru ke světlu :-) A tady vůbec nejsem zklamaná, tedy až na konec, ten si autor mohl odpustit. Ráda zkusím další knihu pana Musso.

LadyCarousel
23.09.2023 5 z 5

No, cela ta vec se dala vyresit i tak, aby s Ilenou zustal a zaroven mel dceru ale dobre, to byl pak nebyl pribeh. Skvela kniha, napinava az do konce.

Dani25
26.01.2023 4 z 5

Cestovanie časom je pre mňa vždy zaujímavá téma. :)

mi-380
25.11.2022 5 z 5

Dramatický souboj s osudem. Vyprávění neobyčejně dojemné a zároveň promyšlené s vynalézavostí klasiků sci-fi (žánru, který tu v anotaci, kdo ví proč, není uveden). A navíc s upozorněním, že po každém pokusu o nápravu chyb z minulosti přichází nečekaná, nepříjemná, ale logická reakce.
90 % (zatím 271 hodnocení s průměrem 88 %).

Pert
17.08.2022 5 z 5

Moc dobrý příběh s nepředvídatelným dějem. Jsem jediná, kdo si všiml, že v anotaci se píše doktor Carter a v knize se jmenuje Cooper?

5holek
09.06.2022 4 z 5

Dobře vystavěný příběh na věčné téma: co by se stalo, kdyby... Hezká knížka.

intelektuálka
17.12.2021 5 z 5

Guillaume Musso patří mezi mé oblíbené autory- takže jsem neváhala splnit dluh a přečíst poslední titul, který jsem sháněla ....

Nevím, zda bych našla odvahu k cestování v čase - ale v tomto případě jsem se připojila ráda a přečetla historii jedné velké lásky, která dokázala překlenout čas ....

" Nemáme málo času.
Jenom ho příliš mnoho ztrácíme. /Seneca/

A těch uvedených myšlenek je tu více - navozují téma jednotlivých kapitol.

Doporučím - a mohu jen čekat, s čím autor opět přijde ....

AD777
06.10.2021

Moc hezké, trochu scifi

Nicole_picole
04.02.2021 5 z 5

Hodně dobrá kniha. Promyšlený, nepředvídatelný příběh. Hodně k zamyšlení. Přečetla jsem to jedním dechem za den:)

Lenoulinka
31.12.2020 2 z 5

Tuto knihu jsem brala jako dobrý tip s vysokým hodnocením. Za mě zklamání, ale "dokopala" jsem a přečetla celé. Poslední kapitoly byly asi nejlepší, jak se rekapituloval život. Zápletka mě nechytla a přišlo mi to přitažené za vlasy. Tohle se nepovedlo.

jaroiva
28.08.2020 5 z 5

Mé milované cestování časem, San Francisco... paráda. I když takhle to podle mě nemá úplně tu správnou logiku, líbilo se mi to moc. Doporučuji.

konicekbily
24.08.2020 5 z 5

Hezky promyšlená zápletka s fiktivním cestováním v čase. Příjemný styl psaní, srozumitelné přeskakování v čase tam i zpět, téma science fiction je jemně využito k zamyšlení o životě. Moc se mi to líbilo.

tess.de.veles
13.07.2020 3 z 5

Nebyla špatná..., ale i přesto jsou knihy, které se mi od něj líbí mnohem víc....

pip11
02.07.2020 4 z 5

Dojemný příběh s Elliottovými cestami do minulosti, kde se pokouší o změny…snad k lepšímu. Většina knihy je smutná, jen na konci se objeví malá naděje. Škoda, že až v závěru.

OnlyFour
20.06.2020 5 z 5

Príjemné čítanie, ktoré rýchle ubiehalo, zo začiatku som bola ale trochu skeptická, či to nebude blbosť. Som spokojná aj s tým, ako to dopadlo, celý príbeh som dosť prežívala. Obálka ale hrozná, tá slečna je úplne mimo.

haski
26.03.2020 5 z 5

Moc se mi líbila. Cestování v čase, chytlo mě to jako nápad, neřešila jsem technické možnosti. Na začátku každé kapitoly byl dobrý citát a také ve kterém časovém úseku jsem - pro mě dobrá orientace. Milé čtení.

harena
15.12.2019 5 z 5

Předvánoční jednohubka přečtená za jeden večer s tématem pro mě zajímavým. Šikovný Guillaume Musso u každé kapitoly napsal, v kterém roce se právě Elliot vyskytuje, technické detaily jsem neřešila a konec příběhu byl k mé spokojenosti. I mně se líbily citáty na začátku každé kapitoly. Příjemné, lehké, odpočinkové čtení.

Blondebookdevil
29.07.2019 5 z 5

Dlouho jsem se chystala ji číst, protože ji dávno četla moje mamka a ihned se jí zalíbila. Vlastně jsem nevěděla, co od toho čekat, vím že tohle není nejnovější knížka, ale ve spoustě seriálů a knih se teď objevuje tématika cestování časem, takže už jsem něco jako odborník (haha) a snažila jsem se v tom hledat drobné detaily. Jakmile něco změníme v minulosti, samozřejmě se to objeví i v budoucnosti. A tomuto spisovateli se to podařilo skvěle. Chvílemi mi bylo do breku, to kdy se příběh odvíjí špatně, ale jak se říká, stačí zatřepotání motýlích křídel a vše je jinak. Bylo to krásné, ale zároveň smutné, takže mám teď chuť se někomu schoulit do náruče.

JakubiRa
18.07.2019 5 z 5

Námět se mi moc líbil. Kolikrát chce člověk něco ze své minulosti změnit. Zde je rozvinuto, jak by takový zásah mohl eventuálně dopadnout a co by pro dotyčného obnášel. Někomu nemusí motiv cestování časem vyhovovat, to je jasné. Mně to nevadilo. Příběh není náročný, styl čtivý, jak jsme u Mussa zvyklí.

knihomolka525
26.04.2019 1 z 5

třetí kniha od spisovatele a oproti předešlým slabota.Zkrátka mystery -ózno není moje parketa a ani nebude.Dávám přednost příběhům ,které plynou jak voda.Komfort.Tady toho přeskakování v čase sem tam bylo příliš.