Toulaví literáti 1

Toulaví literáti 1
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546069/bmid_toulavi-literati-1.jpg 4 16 16

Bungó Stray Dogs série

1. díl >

Acušiho Nakadžimu vyhnali ze sirotčince a nohy ho nakonec zavedly do Jokohamy, kde z řeky vytáhne muže, který se neúspěšně pokusil o sebevraždu. Z neznámého se vyklube Osamu Dazai – člen Zvláštní detektivní kanceláře zaměstnávající lidi se schopnostmi. Ta se specializuje na násilné a nebezpečné případy a zrovna stopuje „lidožravého tygra“. Když se Dazai dozví, že Nakadžima už měl s šelmou tu čest, okamžitě ho zapojí do vyšetřování. Příběh plný soubojů mezi literáty s nadpřirozenými schopnostmi právě začíná!... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew

文豪ストレイドッグス 1 (Bungō Stray Dogs 1), 2013

trudoš
06.01.2025 3 z 5

Anotace, stejně jako název, se ohání literáty, ovšem co se prvního dílu týče, můžete držet svá očekávání na uzdě. Na nějaké sofistikované literární odkazy vážně nedojde. Ostatně, kdyby mi někdo dodatečně nevysvětlil, jak se to vlastně s tím Bungó Stray Dogs má, asi bych doteď tápal, proč se to jmenuje, jak se to jmenuje.
A co že nám to vlastně Kafka Asagiri a Sango Harukawa nabízejí? Když opomenu úvodní seznamovačku s hrdiny, jde o standardní dobrodružství skupiny paranormálních vyšetřovatelů, co mají na starosti bezpečí nic netušících civilistů. Nábor nováčka pak rozehraje smrtonosnou partii o jeho život, protože talent, kterým disponuje, se na ulici objevuje jednou, maximálně dvakrát za deset let. A pak už se charismatičtí klaďasové perou s neméně charismatickými padouchy, pročež kdykoliv to už vypadá nadějně nebo naopak mizerně, ta či ona strana vytáhne superchopnost, s jejíž pomocí průběh souboje zvrátí. A tak dál, až do dalšího svazku, který v mém případě zůstane asi neotevřen.

2024  80%Toulaví literáti 1
2024  95%Toulaví literáti 2