Byla jsem princeznou
Jacqueline Pascarl
Podtitul: Osud ženy, která zaplatila krutou daň Autobiografie Australanky provdané za příslušníka malajsijské královské rodiny, které byly po několikaletém manželství uneseny její dvě malé děti poté, co požádala o rozvod v důsledku manželova týrání.
Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: 2006 , Ikar (ČR)Originální název:
Once I was a princess, 1995
Nechápu některé předešlé komentáře, kdyby pro nic jiného, tak už jen, jako výpověď o konfrontaci a soužití lidí z dvou zcela rozdílných kultur, pohled do zákulisí zlaté klece, či varování pro jiné dívky, je ta kniha přínosem.
Popravdě nechápu ten trend psát o tom, co jsem prožila s tím, koho jsem si svobodně zvolila.
To, že jsem očekávala něco jného, než ukázala realita, je osobní chyba....ne věc hodna publikování.
Jak už psala kolegyně, autorky je mi moc líto, ovšem kniha sama o sobě má tak mizernou literární úroveň, že jsem ji po 20 stránkách zavřela.
Očekávala jsem od knihy mnohem vic. Ale nakonec jsem ji precetla. Nekde je nudna a zbytecne zdlouhava. Doufam, ze se ji podari setkat se svymi detmi Iddinem a Shas a doufam, ze si nektere mlade holky vezmou priklad, jak by mohly dopadnout. Zaroven i obdivuji, ze nasla odvahu zustat v Australii a zit s detmi tak nejak poklidny zivot, nez ji je unesl.