Bylinkové pohádky

Bylinkové pohádky
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399249/bmid_bylinkove-pohadky-RBE-399249.jpg 4 17 17

Pohádky ze světa, kde žijí princové, víly, čarodějnice a králové, kde dobro vítězí nad zlem a být čestný se vyplácí. Prostřednictvím pohádek se děti navíc seznámí s osmnácti bylinkami a z každé pohádky vyplyne poučení, které je dětem vysvětleno srozumitelným a přívětivým způsobem. Příběhy jsou doplněny vlídnými ilustracemi. Kniha obsahuje pohádky: Princezna Melisa Šaty utkané z kopřiv Vysvobozená princezna Jak našel Tomáš poklad Jak truhla přinesla štěstí Moudrý král Jak stařenka pomohla panu králi Drakova nevěsta Království plné myší Jak víla ke štěstí pomohla Skřítek Netřesk Jak se stal František královým rádcem Jak v království překazili kouzlo zlé čarodějnici Jak princezna Blanka ztratila hlas Jak se princ Václav naučil vladařským povinnostem Víla Rozmarýna Nejkrásnější šaty Královna Pampeliška... celý text

Maki229
01.02.2025 5 z 5

Laskavé pohádky, kde hrají hlavní roli bylinky. Jako v každé správné pohádce dobro zvítězí a na konci každé z nich je nevtíravé poučení, jak si v životě poradit v nejrůznějších situacích. Četla bych dětem od 3 let.

85098211
22.07.2024 5 z 5

Milé pohádky, napsané krásným, kultivovaným jazykem. Všechny se tematicky týkají různých rostlin s léčivými účinky. Jsou opravdu kraťoučké, vhodné pro ty nejmenší děti. Já jsem si je poslechla v jejich audiopodobě výborně načtené Jitkou Schneiderovou, a přestože už dávno nejsem v tom správném věku, pohádky se mi líbily. Vystupují v nich různé pohádkové bytosti, jako například princezny a další. O čem přesně v nich půjde, snad ani napsat nejde a ani by to nebylo vzhledem k jejich malému rozsahu možné. Každá z nich má ale na konci zajímavé poučení. Knihu tedy hodnotím pěti hvězdičkami a doporučuji hlavně rodičům malých děvčátek a možná i chlapečků ;-).

DK197
29.02.2024 4 z 5

AUDIOKNIHA: Pohádky mají zápletku i smysluplný konec, což mi občas u pohádek pro nejmenší chybí. Tady to tak není a příjemně se to poslouchá. Takže za mě dobrý. Ano, jsou občas trochu zkratkovité, ale jak mi bylo připomenuto, alespoň mají délku tak akorát, aby u ní to malé dítko vydrželo. Jediné, co mi tam opravdu chybí, je trošku delší povídání u některých bylinek. Protože třeba pouhá jedna věta je opravdu malinko a další dvě, tři navíc by určitě ničemu nevadily.

Booky84
25.06.2022 5 z 5

Krásné poetické pohádky s roztomilými ilustracemi a poučením. Opět čteno jako e-kniha.

anitram17
31.07.2020

Moc pěkné

jarki
08.11.2019 4 z 5

Poučná knížka, krásně a krátce zpracované příběhy.

Emily82
15.04.2019 5 z 5

V této knize převyšuje hodnota ilustrací hodnotu literární. Pohádky jsou sice hezké, ale obsahují pár gramatických chyb, které by se daly vychytat lepší korekturou (chyb si všiml i syn, který knihu také četl).
Jinak je to ale úžasný počin, který tedy i přes tento nedostatek hodnotím plným počtem hvězdiček. Děti, ale i dospělí, se krásně seznámí s tím nejcennějším, co nám příroda chystá.

triatlet
28.01.2019 4 z 5

Ideální rodinné čtení pro předškoláky. Jednoduché pohádkové příběhy v sobě skrývají pozitivní pohled na svět a nenásilně seznamují děti s léčivými účinky bylinek. Trochu ruší délka odstavců.
Kresby Aleny Schulz voní jako rozkvetlá louka.
-----------------------------------------------------------------------------------
ČV 2019 - Kniha poprvé vydaná v roce 2019 (nová kniha)

Jana Burešová
česká, 1983