Bylo jednou jedno loutkové divadlo
Eduard Petiška
Bylo jednou jedno loutkové divadlo a bylo to moc hezké divadlo s červenou oponou a se spoustou loutek. Kdyby se někdo za oponou podíval, uviděl by hluboký pohádkový les. Lesem vedla cesta, ale nikdo po ní nepřicházel. Divadlo bylo tiché, nikdo s loutkami nehrál. Děti odjely na návštěvu k babičce. A co loutky, když právě nehrají divadlo? Co dělá Kašpárek, král, princezna, Karkulka, čert, vodník, čarodějnice, a co teprve loupežníci Vlasando, Ušando a Nehtando? To všechno se dozvíte v půvabné knížce známého spisovatele Eduarda Petišky, doprovázené ilustracemi Heleny Zmatlíkové.... celý text
Literatura česká Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2017 , Knižní klubOriginální název:
Bylo jednou jedno loutkové divadlo, 1980
Kašpárek a Koníček a jedna z nejhezčích knížek mého dětství. A to nejen obsahově - pohádky Eduarda Petišky jsou milé a úsměvné - ale i výtvarně, protože ilustrace Heleny Zmatlíkové jsou prostě krásné a nezaměnitelné. A že byla hodně oblíbená už je bohužel na její vazbě poznat, ale přesto bych se této knížečky nevzdala. 2x5*, zaslouží si je oba autoři.
(5/21)
Půvabná knížečka pro malé dítka od známého autora Eduarda Petišky s nádhernými ilustracemi Heleny Zmatlíkové. Několik krátkých, milých pohádek spojených s hlavními postavičkami loutkového divadla. Myslím, že těchto vyprávění lze využít i jako scénářů k divadelním loutkovým představením. Navíc, postavy na předsádce knihy lze okopírovat a udělat z nich papírové plošné loutky k malému rodinnému divadélku. Knížku doporučuji především dětem mezi 4 až 7 lety. Howgh.
Petiška je profík dětských pohádkových příběhů. Dobrodružství, humor, laskavost, přátelství, napravená princezna, kouzla. Je tam prostě vše, co v pořádné pohádce má být.
výborná knížka !! vhodná jako první čtení a nebo ke čtení pro menší :) (my četli na dobrou noc..)
rozkošné příběhy postaviček z loutkového divadélka s hezkými doprovodnými obrázky...
spousta slovních hříček - princezna Lhaněnka, poté do dolhala, jen byla krásná a líná, přejmenovaná na Krasolínu...
3 loupežníci Nehtando, Vlasando a Uchando...jejich zázračný lup a jak to celé dopadlo....no oba jsme se smáli, až jsme se za břicha popadali :) a dál už nic neprozradím ...jen doporučím k přečtení...
Krásná knížečka, která nemá chybu. Spousta fantazie, nečekaných nápadů a umění všechno zdánlivě nesouvisející spojit dohromady. Eduard Petiška je prostě nepřekonaný klasik knih pro děti, který vůbec nezestárnul.
Když jsem ji tady na Databázi zahlédla, tak se mi hned rozlil úsměv na tváři - krásné pohádky, krásné vzpomínky.
Moc hezká knížka pro děti. Právě jsme ji s dcerou dočetly před odpoledním odpočinkem. I mě se jako dítéti mc líbila a slaví úspěchy i po 35 letech. Nadčasová a zkrátka moc povedená. Doporučuji.
Asi nejoblíbenější kniha mé dcerky. Stále se k ní vracíme. Nejvíc se jí líbí pohádka O čarodějnici a O Škrholovi. Někdy je musím číst i několikrát za sebou.
draci pohádky pro děti rytíři princezny loupežníci loutky čerti loutkové divadlo pro začínající čtenáře
2005 | Staré řecké báje a pověsti |
1975 | Birlibán |
1996 | Alenčina čítanka |
1986 | Příběhy tisíce a jedné noci |
1987 | Anička a básnička |
(SPOILER) Z edice: První čtení je tato knížečka s krásnými ilustracemi. Přiláká i ty prvňáčky, kteří neradi čtou. Navíc se naučí zacházet s oblíbenou loutkou. Která to bude?